Acasă la eLiteraturaCe sunt cartea electronică?Cum îţi poţi publica eCartea în cadrul proiectului eLiteraturaLista autorilor publicaţi de eLiteraturaLista cărţilor electronice publicate de eLiteraturaDespre noi - ASB şi ePublishersContactează responsabilii proiectului eLiteratura
Linkuri utile *** Self-Development Audiobooks
SBI! Do The Math

Un roman-bombă despre Ceauşescu, apărut în 2012!


Audio Books for You

Personal Development
Business Strategy
Wealth Building
Mind & Body
Spiritual Growth
Sales Training

New Releases
Top Sellers
Classics
Simple Truths

MP3 Programs

All Programs

Make Money Selling Audio Books! Become a Nightingale-Conant Affiliate

SBI! Quick Tour

Publicistică

Dicţionare

eJuridica

Eseuri

Practice


Visit Amazon!

WordPress Or SBI! WordPress Or SBI!
Royalty Free Images

 

Viaţa ca o încercare. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer

Coperta cărţii "În căutarea tinereţii sau Când paralelele se întâlnesc", nuvele şi schiţe de Radu Dermer

Volumul de nuvele şi schiţe  Viaţa ca o încercare a apărut în 2012  în ediţie digitală la eLiteratura. În această carte, Radu Dermer ne dă măsura inepuizabilului său talent de povestitor şi de îndrăgostit de irezistibila perioadă a tinereţii.
ISBN 978-606-8407-86-9
Pagini: 296
Citiţi mai mult.

Scriitorul Radu Dermer

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici. (Cheia de activare pentru această carte digitală costă 7 dolari USA, plătibili şi în lei la cursul valutar din ziua plăţii.)
Pentru a citi fragmente din carte, apăsaţi aici.
Pentru a citi despre această carte, apăsaţi aici.

Viaţa ca o încercare. Despre carte

Viaţa ca o încercare este volumul de nuvele şi schiţe cu substrat autobiografic prin care Radu Dermer explorează cele mai sensibile zone ale fiinţei sale, cele mai intime trăiri şi re-trăiri. Înarmat cu sinceritate, deschidere, încredere în oameni, respect faţă de adevăr şi în faţa artei cuvântului, scriitorul recreează lumi primitoare sau neprimitoare, plăcute sau neplăcute, însă întotdeauna veridice, vii, care se deschid cu totul imaginaţiei cititorului.
Ca şi precedentele sale cărţi, volumul de nuvele şi schiţe În căutarea tinereţii sau Când paralelele se întâlnesc şi romanul Călătorie spre punctul de plecare, Radu Dermer slujeşte cu măiestrie şi credinţă înzestrarea sa de mare povestitor şi devotamentul său absolut faţă de tinereţea universală.

Nepoţii lui Radu Dermer, gemenii Lee şi Bar, la 5 ani, în 2005
Nepoţii lui Radu Dermer, gemenii Lee şi Bar, la 5 ani, în 2005

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici.

Viaţa ca o încercare. Câteva fragmente

Primul fragment:

– Edith, aş vrea foarte mult să ieşim undeva în trei, împreună cu Andreea. Ai ceva contra?
– Absolut nimic, răspunse Edith. Ştii bine că eu am fost cea care am propus asta şi ea a refuzat.
– Pentru a fi şi tu la curent, pot să-ţi spun că Andreea şi cu mine am hotărât să mai aşteptăm, să dăm timp relaţiei noastre să se limpezească.
– Vorbeşti ca un licean groaznic de îndrăgostit îl luă ea peste picior. Dar n-are nicio importanţă, dacă acceptaţi să vă pierdeţi o seară cu mine, nu pot decât să vă mulţumesc. De altfel, eu plec poimâine dimineaţa înapoi la Tel Aviv.
Bucureştiul era acoperit de un covor subţire de zăpadă care se topea văzând cu ochii. Noaptea de viscol trecuse şi soarele îşi făcuse apariţia, lăsând umbrele nopţii numai în amintiri.
Şerban avusese, în cursul acestei nopţi agitate, o convorbire îndelungată cu Ştefan, eroul lui. Speră că reuşise să-l convingă să-şi urmeze drumul lui, să devină independent, să nu-i aştepte îndrumările. Viaţa era şi aşa destul de complicată pentru a mai încerca să o şi dubleze.
În cursul dimineţii încercă să scrie câteva rânduri, dar nu reuşi. Ştefan refuza să iasă de sub influenţa lui, aştepta indicaţiile lui asupra căii pe care să o urmeze. Şerban luă pe moment hotărârea de a-şi întrerupe romanul în momentul acesta, până când se va hotărî definitiv asupra soartei lui Ştefan.
Şi aşa făcu.
Trecuse o lună de la plecarea lui Edith din Bucureşti când îi propuse Andreei să-l însoţească pentru un sfârşit de săptămână la Poiana Braşov. Primi un refuz politicos care îl irită cu toate că-l bănuise. Plecă, deci, singur şi se instală la Casa Viorel, unde era cunoscut şi se bucură de condiţii deosebite. Schia destul de bine, dar, de data asta, îşi petrecu majoritatea timpului în plimbări pe care le numi „de cugetare“.
Se surprinse gândindu-se în special la Edith şi la proiectele ei. Pe undeva, viitoarea ei căsătorie îl preocupa. Mai mult, îl sâcâia şi asta era ceva nou. În prima noapte petrecută la Poiana Braşov, se trezi brusc pronunţându-i numele. O visase, dar nu îşi putea aminti cum. După aproape o oră de nesomn, adormi din nou şi Edith nu-l mai părăsi până dimineaţa târziu, când se trezi dintr-un somn agitat. O visase în detalii pe care de mult nu le mai luase în seamă: ochii ei de un albastru deschis, talia ei perfectă, părul blond deschis, aproape platinat.
Lumea care nu o cunoştea o confunda deseori cu o scandinavă, ea primea aceasta ca pe un compliment, dar nu uita niciodată să adauge: „o scandinavă evreică“.
Ce se întâmplă cu mine? se întrebă Şerban, dar nu găsi răspuns. Continuându-şi peregrinările pe aleile Poienii, ajunse la concluzia că Edith îi lipsea. Aşa, din senin. Dădu vina pe izolarea de Bucureşti, de tumultul vieţii capitalei. Dacă asta se putea considera o vină? Realitatea era acolo: îi era dor de ea, de Edith şi nu de Andreea. Cu cât se gândea mai mult, cu atât se autoconvingea de acest adevăr.
În aceeaşi seară, o sună la Tel Aviv. Nu o găsi acasă şi îi lăsă vorbă să-l caute pe mobil.
Şerban adormi târziu, după ce încercă să mai scrie ceva. Ideile îi lipseau, gândul la problemele lui nu-l părăsea. Adormi târziu. Fu trezit dintr-un somn agitat de soneria telefonului mobil. Era Edith. Cu un ton puţin speriat, îl întrebă:
– Totul este în regulă?
Şerban oscilă câteva secunde între vis şi realitate, până când îşi dădu seama că vocea fostei lui soţii este reală.
– Iartă-mă, spuse el, dormeam adânc. Te-am sunat mai devreme. Nu s-a întâmplat nimic, pur şi simplu am vrut să-ţi aud glasul. Şerban îşi dădea seama că numai starea lui de semi-trezire îi îngăduise să spună lucrurilor pe nume.
– Şerban, unde eşti? îl întrebă Edith bănuitoare. Ce s-a întâmplat? Nu eşti în starea ta normală, îmi dau seama şi mă îngrijorezi…
Şerban se instală mai comod în pat.
– Edith, ascultă-mă, eşti singură?
– Sigur că sunt singură. Şerban, vrei să-mi spui, în sfârşit, ce s-a întâmplat?
– Ascultă-mă bine, nu mă întrerupe, te rog. Sunt la Poiana Braşov, am venit pentru câteva zile să mă reculeg şi asta pentru că în ultimul timp nu fac decât să mă gândesc la tine. Te rog, nu-mi închide telefonul în nas, ceva se petrece cu mine, cred că…
Urma un moment de tăcere. Edith aşteptă, nu interveni decât când văzu că acel moment se prelungeşte.
– Vrei să vorbim mai târziu? întrebă ea.
– Nu, răspunse Şerban. De fapt nici eu nu ştiu ce vreau. Spune-mi sincer, eşti fericită?

[...]

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici.


Al doilea fragment:

Astăzi, fata aceea, care le pricinuise cearta, era ştearsă din amintiri. Tot ce rămăsese în memoria lui Sebastian era întâlnirea cu Paul, ştrandul de pe malul lacului. Salcâmii se adu­nau, se introduceau în amintiri, reformau un tablou vechi în toate amănuntele lui, tablou pe care Sebastian îl admira astăzi, în acea zi de duminică, pe o potecă de pe care se vedea, pe malul opus al lacului, locul în care ei doi se împăcaseră.
Mergând mai departe prin Muzeul Satului, Sebastian îşi aduse aminte de o altă întâmplare. Aici, pe una din prispele unei case de ţară, ve­nise el împreună cu Irina, viitoarea lui soţie, cu puţin timp înainte de plecarea ei din ţară în august 1961. Nu erau singuri, ci cu un grup de prieteni. Era ca un tablou în care numai per­sonajele principale erau bine conturate, restul erau estompate, ca pe un fundal de aducere aminte.
Aici îşi juraseră că se vor reîntâlni oriunde i-ar duce paşii.
Şi, ca din întâmplare, în faţa acelei prispe, era un plop înalt şi viteaz!
Tot pe aici îl duceau paşii, împreună cu toţi prietenii lui, în zilele însorite de toamnă, aşa ca astăzi. Pe atunci, preocupările erau altele, peisajele erau aceleaşi, dar altfel interpretate… Teii şi salcâmii erau aceiaşi, poate puţin mai tineri, dar tot atât de frumoşi. Şi celelalte per­sonaje, toate principale, jucau în aceeaşi piesă cu Sebastian, care semna şi regia…
Principalul era că decorul nu se schimbase, încremenit în frumuseţea lui de-a lungul anilor pe care Sebastian îi retrăia cu fiecare ocazie care i se prezenta.
Aceleaşi locuri le vizită Sebastian anul următor. Era iarnă, ger cumplit şi zăpadă de mai mult de un metru înălţime. Paşii îl duceau pe aceleaşi cărări, sub aceiaşi plopi, pe un fond de un alb imaculat, cu ramuri de stejari încăr­caţi cu tone de zăpadă. Lacul era îngheţat, cu mici ochiuri de dezgheţ, în care se scăldau, vădit fericite, nişte raţe. Câteva pisici rătăcite pân­deau pe mal, doar-doar una din raţe se va rătăci pe ţărmul înzăpezit. Casele dimprejur aveau acoperişul dublat în înălţime de troiene de zăpadă. Soarele nu reuşea să încălzească, cât de puţin, atmosfera îngheţată, dar continua să-i zâmbească lui Sebastian, aducându-i aminte…
Era tot ce îşi dorea.

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici.


Al treilea fragment:

Când am început să scriu, şi asta nu de mult, am avut ocazia să fiu în legătură cu câţiva colegi de breaslă care, ca şi mine, profitaseră de pensionare pentru a-şi aşterne pe hârtie amintiri, impresii, gânduri sau vise. Uneori schimbam între noi „operele“ editate de obicei în limba română pentru că după aceea să ne comunicăm reciproc impresiile.
Unul dintre aceşti scriitori-pensionari mi-a trimis două cărţi scrise în urmă cu un an. Ele aminteau copilăria şi tinereţea lui, subiect foarte frecvent în mediul nostru. Ce putea fi mai frumos decât să descrii acei ani de lumină, mai grei sau mai puţin grei, în funcţie de norocul fiecăruia, dar niciodată lipsiţi de farmecul tinereţii şi al ignoranţei totale. Ei bine, acest domn a reuşit să facă din acest subiect un haos pornografic demn de renumitele filme X din anii ’60-’70 ai secolului trecut. O carte scrisă pe nerăsuflate, fără pauze, fără capitole, dar cu descrieri amănunţite de desvirginări sau scene pornografice din care nu lipseau cumnate, surori sau alte rude mai mult sau mai puţin apropiate. Nu le-am numărat (nici nu am putut termina cartea), dar cred că amantele acestui domn depăşeau într-un interval de 20-25 de ani jumătatea sutei. Domnul nu s-a mulţumit cu iniţialele, ci le-a dat şi numele şi profesiile, ca să nu mai vorbesc de înclinaţiile sexuale ale fiecăreia în parte.
Ca scriitor-amator cum mă intitulez, am vrut să protestez. Asta e tot ce i-a rămas lui din tinereţe? Saltul dintr-un pat în altul sau dintr-o pajişte într-o pădure neumblată? Nu pomeneşte de nimic altceva, afară de măiestria lui de cuceritor şi, uneori, dar foarte rar, de marile lui reuşite profesionale (când mai avea timp de lucru?).
Severitatea cu care am criticat acea maculatură de aproape două sute de pagini nu se referea numai la subiectul ales. Este un subiect ca oricare altul în fond. Ceea ce m-a indispus şi revoltat în acelaşi timp a fost felul în care şi-a trădat acest domn tinereţea, prietenii, prietenele. Nu mi-am manifestat dezgustul nimănui în particular, bineînţeles că nici lui personal. Mai aşteaptă şi azi părerea mea asupra cărţii lui.
Nu mi-am manifestat severitatea legendară din simplul motiv că nici el, nici cartea pe care a scris-o nu meritau efortul. Autorul se făcuse vinovat de crimă de les-tinereţe şi les-prietenie pentru care nicio pedeapsă nu este prea mare.
Închei aceste rânduri aşa cum le-am început: nu sunt un îngâmfat, nu mă consider niciodată superior altora, dar sunt sever cu aceia care distrug amintirile din tinereţe.

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici.

Al patrulea fragment:

Întâlnirea de la editura X avusese pentru mine o mare importanţă. Aveam pregătit un manuscris pe care voiam să-l public. Propunerea editurii X de-a ne întâlni m-a onorat. Era una din cele mai mari şi cunoscute edituri din Bucureşti. Pentru un debutant ca mine, era o cinste. Însemna că le-a plăcut, că sunt dispuşi să colaboreze cu mine şi eram pregătit pentru multe concesii.
Am zburat la Bucureşti special pen­tru această întâlnire. Doamna G. mă aştepta şi m-a poftit în biroul ei. Am stat de vorbă. Mi-a spus că le-a plăcut manuscrisul, că bineînţeles, e nevoie de anumite modificări. Ştiam că manuscrisul era crud, necorectat. Prietenii mei din Bucureşti au trecut printr-o perioadă grea din punct de vedere medical şi nu au avut timp de mine. Şi, cu toate astea, editura a fost favorabilă. Doamna G. mi-a dat să aleg între două posibilităţi de colaborare iar eu am ales una din ele. Eram atât de fericit, încât nu am pretins un protocol al întâlnirii. Urma să se scrie un contract pe care eram invitat a doua zi să vin să-l semnez.
Am plecat de acolo şi mi-am oferit un prânz regal la un restaurant italienesc. Am telefonat Irinei şi i-am povestit. Străluceam de fericire. O fericire care a durat exact până la ora trei după-amiaza când am primit un telefon de la doamna G. Mă ruga să nu mă supăr, dar a intervenit ceva care ar putea schimba mult din cele decise de noi în ultima convorbire. Mă ruga să vin din nou, dacă se poate imediat, pentru a discuta. Am venit. Convorbirea a durat zece minute. Totul trebuia schimbat. Redactorul şef nu era de acord cu multe din punctele decise în cursul dimineţii. Urmară scuzele de rigoare. „Îl pot vedea şi eu pe redactorul şef?“ am întrebat eu, fără niciun fel de speranţe. „Nu, a plecat din oraş.“ „Îi pot vorbi la telefon?“ „Nu.“ Nu am mai insistat.
Dintr-odată diapozitivul s-a schimbat. România nu mai era ceea ce crezusem eu, cea pe care am apărat-o în toate discuţiile, pe care am admirat-o şi căreia eram dispus să-i iert toate greşelile. Adevărul ieşise la iveală în zece minute prin gura doamnei G. Adevărata faţă a României. Promisiuni deşarte, minciuni, neseriozitate.
Pentru unul ca mine, care îşi făcuse intrarea în breasla scriitoricească lăudând şi admirând România şi pe români, era o lovitură sub centură. Este foarte adevărat că lucrurile erau disproporţionate, că era vorba de un fapt mărunt, personal, care se poate întâmpla oriunde şi oricui. Dar eram eu, erau visele mele de scriitor, era România pe care o frecventam de cincisprezece ani şi de care eram îndrăgostit. Poate că toată reacţia mea era exagerată, disproporţionată, dar aşa simţeam eu. Sute de tone care apăsau pe conştiinţa mea. România m-a trădat!
În faţa mea se perindau din nou cei cincisprezece ani pe care i-am petrecut venind atât de des în România. Dar teii dispăruseră, lacurile erau bălţi, florile erau buruieni, casele erau cazărmi.
Mergeam pe stradă şi simţeam cum tot ce se vorbeşte despre România de azi mă urmăreşte. Îmi era ruşine de prieteni, de foştii colegi, de toţi cei pe care i-am căutat cu disperare. Minţisem. Mă înşelasem pe mine, pe ei. Pe cei care aveau altă părere decât mine. Căutam o gaură în pământ, unde să mă ascund…
Mi-am scurtat şederea la Bucureşti şi am plecat acasă cu primul avion. Fugeam de realitatea nouă care mi se prezentase printr-un fapt mărunt, dar care reprezenta pentru mine Realitatea cu „R“ mare, aşa cum am refuzat să o văd până acum. Realitatea pentru care am negat alte realităţi şi pentru care îmi cer scuze.
De fapt, cincisprezece ani am văzut numai ce am vrut eu. Mergând pe străzi, mă uitam numai în sus, nu vedeam realitatea de pe trotuare. Miresmele teilor în floare mă împiedicau să simt ce se întâmpla aici jos, la nivelul oamenilor de rând, cei din birouri, din magazine, de pe stradă, cei pe care nu îi cunoşteam, cărora nu le promisesem nimic. Toţi cei care au supravieţuit fostului regim şi cărora acum le pare rău că acesta nu mai există. Sau cei care au crezut că în câţiva ani totul se poate uita şi relua de la început. Cei care au vrut să facă saltul cel mare în minimum de timp, să câştige tot ce au pierdut în cincizeci de ani, fără să piardă din obiceiuri, fără să plătească un preţ minim. Să ia tot ce a fost bun pentru ei(!) şi să uite de rest. Să închidă ochii pe jumătate şi să nu vadă ceea ce nu le convine. Regimul înşelătoriei se terminase, dar trebuie păstrat din el tot ce era bun pentru noi şi mai poate servi.
Toate astea eu nu le-am văzut sau nu le-am înţeles decât acum, când un fapt minim m-a făcut să deschid ochii şi să înţeleg.

Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici.


Viaţa ca o încercare. Nuvele şi schiţe. Cumpăraţi acum!

A cumpăra o carte electronică publicată online de eLiteratura înseamnă a cumpăra cheia de activare, care vă permite să deschideţi un exemplar al cărţii pe un calculator. Dacă vreţi să deschideţi cartea pe un alt calculator cu aceeaşi cheie de activare, mai întâi veţi dezactiva eCartea de pe primul calculator.

Cheia de activare pentru această carte digitală costă 7 dolari USA, plătibili şi în lei la cursul valutar din ziua plăţii.

Pentru a cumpăra cheia de activare, puteţi să folosiţi fie un card de debit sau de credit, fie contul dumneavoastră PayPal. Dacă nu doriţi să plătiţi online, puteţi să plătiţi prin bancă sau în numerar. În funcţie de modalitatea de plată aleasă, apăsaţi pe una dintre imaginile de mai jos:

Cumpăraţi acum, plătind prin bancă sau în numerar

Dacă nu aveţi cont PayPal şi doriţi să vă faceţi, apăsaţi aici.

După efectuarea plăţii, primiţi cheia de activare şi instrucţiunile privind folosirea acesteia. Dacă efectuaţi plata online, veţi putea citit cartea imediat. Dacă faceţi plata prin bancă sau în numerar, primiţi cheia de activare şi instrucţiunile la câteva ore (între 2 şi 48 de ore) după efectuarea plăţii.

Redăm mai jos paşii de efectuat pentru deschiderea cărţii pe calculatorul dumneavoastră.

1. Descărcaţi pe calculatorul dumneavoastră cartea electronică Viaţa ca o încercare. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer, apăsând aici.
2. Cartea se prezintă sub forma unui fişier arhivat. Dezarhivaţi-l cu o aplicaţie corespunzătoare. Dacă nu aveţi niciuna instalată pe calculator, descărcaţi 7-zip de aici.
3. Prin dezarhivare, obţineţi un fişier executabil (cu extensia .EXE). Dublu click pe el. Pentru a se putea deschide, trebuie să aveţi instalat pe calculator Adobe Reader, versiunea cea mai recentă, pe care o obţineţi de aici.
4. Când se deschide fişierul executabil, veţi vedea numai o mostră (o parte din carte). La pagina 2 a acesteia aveţi instrucţiuni privind introducerea cheii de activare. După ce introduceţi cheia de activare, se deschide întreaga carte.

Dacă aveţi nevoie de ajutor pentru deschiderea cărţii după ce aţi cumpărat cheia de activare, contactaţi-ne:

Lectură plăcută!

Pentru a citi fragmente din această carte, apăsaţi aici.
Pentru a citi despre Nuvele şi schiţe, apăsaţi aici.
Pentru a cumpăra această carte, apăsaţi aici sau pe unul dintre butoanele de mai jos:

Cumpără acuim, plătind prin bancă sau în numerar

Dacă nu aveţi cont de PayPal şi doriţi să vă faceţi, apăsaţi aici.
Cheia de activare pentru această carte digitală costă 7 dolari USA, plătibili şi în lei la cursul valutar din ziua plăţii.

Cumpăraţi toate cărţile lui Radu Dermer şi nu veţi regreta. Folosiţi tabelul de mai jos:

În căutarea tinereţii sau Când paralelele se întâlnesc. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer
Călătorie spre punctul de plecare. Roman de Radu Dermer
Viaţa ca o încercare. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer
În căutarea tinereţii sau
Când paralelele se întâlnesc
Nuvele şi schiţe

Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-84-5
Pagini: 199

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Călătorie spre punctul
de plecare

Roman
Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-85-2
Pagini: 205

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Viaţa ca o încercare
Nuvele şi schiţe

Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-86-9
Pagini: 294

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Click aici pentru a afla cum plătiţi prin bancă sau în numerar Cum se poate plati eCartea prin bancă sau în numerar
Cum puteţi plăti eCartea prin bancă sau în numerar


In this exciting DVD seminar, master motivator Jim Rohn gives you proven principles that are guaranteed to inform, educate, energize and inspire you to unimagined levels of success. Under his expert guidance, you’ll learn new ways of developing and improving the skills known and used only by the top 3% of the world’s achievers. You’ll also get the tools and confidence you need to bring your life up to and even beyond the level of your most ambitious vision.
The How to Make Your First Million System will show you the proven strategies and techniques for achieving personal wealth. The System’s main ingredients are two proven audio programs, The Automatic Millionaire and Seven Secrets to Becoming a Multimillionaire.
By becoming a master of your time, you’ll greatly improve the sense of control you have and in turn improve your well-being in every aspect of your life.
Now is your chance to personally plan your retirement so that you too can look forward to a future filled with an abundance of leisure time, laughter, joy, and ultimate financial freedom. In How to Retire Rich: Create Your "Second Life" by Following Your Fortune Formula, America's Money Answers Man and retirement expert Jordan Goodman gets up close and personal with you about building your specific plan to financial freedom.
If you want to gain a substantial edge over your competitors, make more money selling than you’re making right now, and feel great about what you do for a living, this program is what you’ve been waiting for.
The skills of a great coach can be just as effective in the boardroom or living room as on the playing field. In this innovative program, management expert Ken Blanchard and winning NFL coach Don Shula team up to share their powerful secrets of effective coaching in everyday situations.
The key to being successful, and in particular, to communicating the essence of who you are to others, is to make sure your actions deliver a consistent and compelling message. A message you have predetermined ahead of time will help you to achieve your highest goals and objectives. A Perfect Message.

Prosperitatea ta este în mâinile tale! Cumpără Site Build It! şi devino prosper în activitatea ta.

Descarcă gratuit cartea digitală Eu te-am făcut, eu te omor. Ghidul bunelor maniere pentru părinţi. Apasă aici.

SBI Video Tour! SBI Video Tour!

Pentru copii

Didactice

Romane

Nuvele

Poezii

Publicistică

Dicţionare

eJuridica

Eseuri

Practice

Visit Amazon!

WordPress Or SBI! WordPress Or SBI!