Acasă la eLiteraturaCe sunt cartea electronică?Cum îţi poţi publica eCartea în cadrul proiectului eLiteraturaLista autorilor publicaţi de eLiteraturaLista cărţilor electronice publicate de eLiteraturaDespre noi - ASB şi ePublishersContactează responsabilii proiectului eLiteratura
Linkuri utile *** Self-Development Audiobooks
SBI! Do The Math


Audio Books for You

Personal Development
Business Strategy
Wealth Building
Mind & Body
Spiritual Growth
Sales Training

New Releases
Top Sellers
Classics
Simple Truths

MP3 Programs

All Programs

Make Money Selling Audio Books! Become a Nightingale-Conant Affiliate

Visit Amazon!

 

Radu Dermer

Scriitorul Radu Dermer în Parcul Herăstrău, 2012


Radu Dermer are darul povestirii. Îl însoţeşte în tot ce scrie - şi în tot ce spune. În plus, singur o spune: sunt omul trecutului. Îl fascinează plonjarea în trecut şi recuperarea comorilor din adâncurile acestuia. Prin darul povestirii, îl putem asemăna cu Ion Creangă. Însă Creangă a fost fascinat de copilărie. Parafrazându-l pe Călinescu, vom spune că Dermer descrie în cărţile sale nu copilăria copilului universal, ci tinereţea universală.

  Citiţi mai mult...

 

Radu Dermer la eLiteratura

În cadrul proiectului eLiteratura, lui Radu Dermer i-au apărut trei cărţi. Faceţi click pe butoanele de mai jos pentru a le cumpăra. Veţi petrece ore minunate de încântare şi veţi descoperi un suflet foarte cald şi deschis şi un scriitor de mare valoare.

În căutarea tinereţii sau Când paralelele se întâlnesc. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer
Călătorie spre punctul de plecare. Roman de Radu Dermer
Viaţa ca o încercare. Nuvele şi schiţe de Radu Dermer
În căutarea tinereţii sau
Când paralelele se întâlnesc
Nuvele şi schiţe

Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-84-5
Pagini: 199

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Călătorie spre punctul
de plecare

Roman
Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-85-2
Pagini: 205

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Viaţa ca o încercare
Nuvele şi schiţe

Editura eLiteratura
ISBN
978-606-8407-86-9
Pagini: 294

Preţul: USA $ 7, plătibili şi în lei
Click aici pentru a afla cum plătiţi prin bancă sau în numerar Cum se poate plati eCartea prin bancă sau în numerar
Cum puteţi plăti eCartea prin bancă sau în numerarRadu Dermer – mai multe informaţii

Radu Dermer s-a născut la Bucureşti, în preajma celui de al doilea război mondial. Tatăl, medic radiolog, cunoscut ca una dintre figurile predominante ale burgheziei bucureştene, îşi va lăsa amprenta asupra întregii evoluţii a tânărului elev de la liceul Spiru Haret şi, mai apoi, student la Facultatea de Medicină.

Ororile regimului comunist îl vor forţa pe doctorul Dermer să ia hotărârea cea mare de a emigra în Israel, cu fratele, Elisha, şi cu fiica lui, Anca-Ariela.

Radu îşi va continua studiile medicale în Franţa, la Lyon, unde se afla mătuşa lui, sora tatălui. Odată studiile terminate, el va emigra la rândul lui în Israel, unde îşi va face specializarea în radiologie. Aşa cum va menţiona într-una dintre cărţile sale, Radu Dermer a urmat toate aceste trasee fără a se gândi la vreo altă posibilitate, atât de mare era influenţa, aproape telepatică a tatălui asupra fiului.

Cariera lui medicală a fost legată în întregime de munca de spital, singura pe care o considera el ca valabilă pentru un medic. A evitat să intre în lumea academică, întrucât, după spusele lui, aceasta l-ar fi împiedicat să-şi urmeze cariera aşa cum o înţelegea el. Părerile lui despre felul în care se practică astăzi medicina nu sunt dintre cele mai favorabile.

Cei doi copii ai săi, fiica – Sharon – şi băiatul – Alex –, nu au urmat cariera lui, lucru la care a contribuit şi el printr-o muncă asiduă de convingere.

Soţia, Irinel, este şi astăzi poate cel mai stabilizator factor în viaţa lui, în sensul cel mai bun al cuvântului: viaţa şi cariera lui Radu Dermer au fost şi sunt o veşnică luptă cu o realitate a cărei actualizare permanentă l-a deranjat întotdeauna. Soţia lui l-a menţinut pe o linie de plutire care l-a împiedicat, de multe ori, să încerce să schimbe cursul vremurilor...

Cariera de scriitor şi-a început-o târziu, la vârsta pensionării, atunci când şi-a dat seama că trecutul este mult mai atrăgător decât prezentul şi mai uşor de descris.

În anul 2011, după apariţia, la Editura Semne, a cărţii sale Răzleţe, publicată sub pseudonimul D. Sebastian, Radu Dermer a fost primit în Uniunea Scriitorilor Israelieni de Limba Română, cu sediul în Tel Aviv.

Trăieşte, cu familia lui, în Israel. Face escapade repetate în Bucureşti, unde continuă să se reîntâlnească cu un trecut pe care nu îl poate uita.


Radu Dermer: referinţe critice

Şerban Alexandru – [Autorul] se confundă cu personajele sale, dar le adaugă calităţi, defecte şi, în special, acţiuni inventate de el, pentru a le procura o personalitate pe care el nu o avea. [...]
În nuvela În căutarea tinereţii,] totul este real. Încrucişările dintre trecut şi prezent sunt vizibile, deşi autorul încearcă să le nege. El a reuşit, însă, să realizeze un lucru foarte important –ca niciunul dintre personajele principale să nu se simtă lezat, ci, din contră, onorat. [...]
Un scriitor sincer faţă de sine însuşi şi faţă de anturaj este un lucru foarte rar în ziua de azi.

Liana Saxone-Horodi Se simte în scriitura lui D. Sebastian această nostalgie obsesivă pentru tinereţea lui, cu locurile, prieteniile şi iubirile acelor ani.

Prosperitatea ta este în mâinile tale! Cumpără Site Build It! şi devino prosper în activitatea ta.
SiteSell Services

Descarcă gratuit cartea digitală Eu te-am făcut, eu te omor. Ghidul bunelor maniere pentru părinţi. Apasă aici.

Visit Amazon!