Acasă la eLiteraturaCe sunt cartea electronică?Cum îţi poţi publica eCartea în cadrul proiectului eLiteraturaLista autorilor publicaţi de eLiteraturaLista cărţilor electronice publicate de eLiteraturaDespre noi - ASB şi ePublishersContactează responsabilii proiectului eLiteratura
Linkuri utile *** Self-Development Audiobooks
SBI! Do The MathAudio Books for You

Personal Development
Business Strategy
Wealth Building
Mind & Body
Spiritual Growth
Sales Training

New Releases
Top Sellers
Classics
Simple Truths

MP3 Programs

All Programs

Make Money Selling Audio Books! Become a Nightingale-Conant Affiliate


Visit Amazon!

Emil Mladin

Emil Mladin, romancier şi dramaturg

Emil Mladin s-a născut la Bucureşti, pe 24 iulie 1949. Inginer de formaţie, este unul dintre cei mai importanţi romancieri şi dramaturgi contemporani.
Scrierile lui, subliniind duritatea vieţii şi a caracterelor umane, impresionează şi înspăimântă. Autorul investighează cele mai ascunse unghere ale sufletului uman şi caută să găsească un sens gesturilor iraţionale, gândurilor şi impulsurilor ce nu pot dominate sau transformate de conştient.
Emil Mladin are forţa epică a marilor povstitori ai lumii, fiind asemănat cu Hemingway, Jack London şi Herman Hesse. Pe orice pune mâna, fie bijuterie, fie gunoi, Mladin transformă în aur literar. Citeşte mai mult...

 

Emil Mladin la eLiteratura

În cadrul Proiectului eLiteratura, lui Emil Mladin îi apar două romane: Haimanaua şi Pedeapsa.

Emil Mladin pregăteşte şi alte opere pentru publicare la eLiteratura în ediţie digitală.

Emil Mladin – mai multe informaţii

Emil Mladin a debutat editorial cu romanul Yesterday (1990).
A publicat apoi:

Ca dramaturg, a publicat volumele:

Emil Mladin: referinţe critice

Emil Mladin, fotografie de Vasile Blendea
Emil Mladin: fotografie de Vasile Blendea, legendarul fotoreporter iubit şi apreciat de prietenii lui, scriitorii

LUCIAN CHIŞU – Emil Mladin ştie să-şi aleagă şi să-şi construiască subiectele dozând cu o adevarată măiestrie raportul dintre notaţia realistă, credibilă şi limitele imaginarului, altfel spus, scriind spectaculos şi dinamic, original şi inventiv (chiar în plan epic şi psihologic) acolo unde alţi confraţi se lasă seduşi de simpla fotografiere a mediilor şi acţiunilor.

DOINEL TRONARU – Prozatorul Emil Mladin (...) s-a impus drept unul dintre cei mai incisivi şi lipsiţi de tabuuri „cronicari” ai vieţii mediilor periferice, ai situaţiilor excepţionale. Aplecarea sa spre acest tip de subiecte, care i-a facut pe unii să-l compare cu nume vestite de scriitori self-made, cum ar fi Gorki, London sau Hemingway, se datora şi experienţei bogate de viaţă a autorului, dar şi tendintei generale a anilor '90 spre o proză de observaţie socială directă, dezbărată de tabuurile - erotice, sociale sau politice - de care suferise în vremea comunismului.
Era vorba de o literatură dură, de mare incisivitate şi impact imediat, scrisă sub urgenţa apropierii fatale a sfârşitului de mileniu, ceea ce a făcut să fie numită „apocaliptică” sau „milenaristă”.
Emil Mladin, prin biografia sa spectaculoasă şi temperamentul său "dintr-o bucată", avea toate datele pentru a fi în plutonul fruntaş al acestui tip de literatură "nouăzecistă", în care au strălucit nume ca Radu Aldulescu, Răsvan Popescu sau Petre Barbu.

La Clubul A, Dan Silviu Boerescu, Florian Pittiş şi Emil Mladin. Lectură din "Părintele Mavrodin"
Lectură din "Părintele Mavrodin" de Emil Mladin. În imagine, de la stânga la dreapta: Dan Silviu Boerescu, Florian Pittiş, Emil Mladin

RĂZVAN VONCU – ...cu toate că unii îl apropie de Hemingway sau de Jack London – pentru vigoarea sa epică, eu prefer să îl aşez pe Emil Mladin în paradigma lui Hermann Hesse, a acestei modalităţi de proză care, fără să uite vreodată să povestească, nu ezită niciodată să se adreseze şi conştiinţei poziţionale a cititorului.

HORIA GÂRBEA –„Haimanaua” este un puternic roman de personaje, de caractere, o poveste simplă cu eroi de mare complexitate. Deşi „aventuroasă”, naraţiunea nu cade niciun moment în melodramă, textul este atent decupat, cinematografic – una dintre profesiunile autorului a fost aceea de operator TV – sugerînd talentul de dramaturg pe care Emil Mladin şi-l va exploata mai tîrziu. Dialogul este rezumativ, precis, caracterizant pentru personaje. Acestea, cum spuneam, se constituie într-o galerie variată de tipuri, cea mai numeroasă din cîte a înfăţişat Emil Mladin în opera sa şi cea mai creatoare de contraste. Autorul este extrem de inspirat şi de versat mai ales în înfăţişarea figurilor întunecate din lumea interlopă şi mediile cu educaţie precară. Mulţimea şi diversitatea de tipuri subumane este uimitoare şi-l pune pe Mladin alături de Eugen Barbu din „Groapa” şi Marin Preda din „Cel mai iubit...”

SIMONA-GRAZIA DIMA – Emil Mladin se dovedeşte a fi un excelent creator de atmosferă, personajele sunt vii, dialogurile fireşti se succed cu o naturaleţe ce-l divulgă pe dramaturg. 

ALEX. ŞTEFĂNESCU – Emil Mladin scrie ca un profesionist. 

IOAN LASCU – Ritmul povestirii este într-atât de antrenant încât nu-ţi permite să laşi cartea din mâini; dinamismul aproape frapant al relatării, al succesiunii faptelor, fac cititorul să se simtă ca la vizionarea unui film de acţiune cu personaje picante. 

GEO VASILE –Emil Mladin îşi confirmă vocaţia de a povesti captivant, stăpânind mijloacele şi registrele naraţiunii, edificând limpede şi coerent, dar şi viziunea sa de moralist ce-şi "premiază" personajele după felul cum ard în iubirea pentru celălalt.

LUCIAN CHIŞU – Romanul (...) lui Emil Mladin demonstrează o forţă artistică pe măsura tragediei prin care trece eroul său şi relevă existenţa în rândul generaţiei tinere a unui prozator de care trebuie să se ţină seamă.

Prosperitatea ta este în mâinile tale! Cumpără Site Build It! şi devino prosper în activitatea ta.

Descarcă gratuit cartea digitală Eu te-am făcut, eu te omor. Ghidul bunelor maniere pentru părinţi. Apasă aici.

Visit Amazon!