Nebunul
Roman
carte electronică de George Colpit

Delectează-te citind un roman plin de acţiune, de neprevăzut, de o cutezanţă soră cu nebunia, de umor, dar şi de reflecţii înţelepte asupra vieţii, asupra organizării sociale, asupra celor ce
image010.jpg
exercită autoritatea statală asupra noastră, asupra oamenilor obişnuiţi şi mai mult sau mai puţin ascultători sau supuşi. Vino faţă în faţă cu temuta Securitate şi caută să înţelegi cum a putut această forţă să supună o naţiune întreagă timp de decenii. Şi fă cunoştinţă cu inconfundabilul stil al scriitorului George Colpit, mereu la înălţime!
Citeşte mai jos, ca să afli cum poţi cumpăra romanul imediat!
Nebunul_Roman.png
KasperskyAntiVirus2011.png

...este un roman pe care îl citeşti cu sufletul la gură pentru că vrei să ştii cum ai fi acţionat tu şi ce ai fi făcut tu, în situaţii similare, dacă ai fi avut curajul de a te exprima prin gesturi şi cuvinte întocmai ca acest personaj imprevizibil.

Pentru ca tu să ai o idee despre cât de captivantă este această carte, îţi oferim aici câteva fragmente.
Pentru a citi romanul în întregime, urmează instrucţiunile din josul paginii.

**********
Textul de pe coperta IV a ediţiei tipărite:

Hai să trecem la subiect. De Crăciun îţi faci treaba cu manifestele, aşa cum ţi-ai propus. N-o să te împiedice nimeni. În final,te ducem sub pază undeva cu deschidere la presa din afară, să combaţi cu poezii din cenaclu, cu ce vrei. Atenţie mare, însă, nu pomeneşti de toleranţa Securităţii pentru acţiuni ostile decât atunci când vom hotărî noi că e cazul, altfel eşti pierdut.
— Oricum, clientul Balamucului nu poate face politică. Apoi, eu sunt bun orator şi mincinos doar cu mine însumi...

image058.png

— Avem destule mijloace pentru schimbarea la faţă... la voinţă şi raţiune. Poftim, în paralel, ai dosarul de urmărit al Securităţii în care multe acţiuni te recomandă erou. În primul rând, ieşirea originală de la 1 Mai 1968. Prin simularea nebuniei te-ai acoperit să ataci regimul cu versuri, program politic advers şi manifeste de solidaritate, principalul atu pentru disidenţă. Mai contează informările politice scrise cu mânuţa ta despre politica lui Gorbaciov şi evenimentele din URSS, inspirate de la „Europa Liberă”, pe care le-ai citit în şedinţele de partid, alături de alte invenţii concludente din partea noastră. Apoi, nici nu e nevoie să ieşi în faţă. Vei conduce oameni adăpostit în umbra competenţei altora...
— Pregătiţi aceeaşi Mărie cu altă pălărie?
**********
Pentru a citi romanul în întregime, urmează instrucţiunile din josul paginii.


SINGUR ÎN MULŢIME

Oh, Doamne! Iată că a sosit vremea grelei încercări. Gestul meu singular, ieşit din comun prin zonă, poate deranja, nu ştiu în ce grad, partidul unic. Emoţia îmi urcă pe curaj călare şi, hai, în Piaţa Victoriei, la câţiva paşi de locuinţă.

image004.png

Imposibil să am acces în colectivele strânse, organizate, mărşăluind spre bucuria conducătorilor superiori. Pierd o oră să ajung în Piaţa Buzeşti unde completez rândurile răzleţe ale unităţilor Alimentara din raionul Lenin. Înaintez straniu, nerăbdător, cu fiori dar fără teamă. De la Statuia Aviatorilor scot placarda la vederea mulţimii din jur, hotărât s-o agit până dincolo de tribuna oficială.

image005.png

Lumea se holbează mirată, curioasă, unii chiar citesc, apoi vecinii se fac nevăzuţi şi rămân izolat între două rânduri tot mai distanţate. Responsabilii cu ordinea, de pe margine, comunică prin semne disperate că în dreptul meu este o anomalie. Unul vine să mă tragă din front la o discuţie „amicală”: „Tovarăşu’, hai să văd şi eu ce lozincă ai compus matale... dar nu aici, că ne facem de băcănie”. Mă împinge cu discreţie peste bordură. Îmi agăţ cartonul de gât şi-l încleştez cu palmele, pentru  a-l proteja. Imediat mă văd osie la o roată cu spiţe de bănuitori. Aud prin spate dialoguri şocante. „Săracu’, a fugit de la Spitalul 9 să facă glume cu noi”. „Nu, că nu e-n pijamale, e vreun derbedeu fără căpătâi”. „Ne, ne, că are ţoale cosmopolite şi mutră de sabotor cu limbă străină”. „Asta e, vrea să ne tulbure manifestaţia!”. Mi se pare că dobitocii fac zid, aşteptând forţele de ordine cu vreo maşină. Nu degeaba garajul C.C. este pe-aproape. N-am salvare decât să pândesc o breşă, o neatenţie, să forţez şi să trag cu dinţii de coloană, ceea ce se întâmplă. Ştiu că între forţele de ordine vor fi şi ceva ziarişti străini. Zvâcnind puternic, mă desprind. Cordonul rămâne gură-cască, nimeni nu aleargă după mine. Ascund pancarta să nu fac vâlvă şi vehiculez pe rânduri ca o suveică încurcând iţele filatorilor. Mai sunt 50-60 de metri până în piaţă, la tribună.

image007.png

Mă fixez undeva pentru că am supărat pe mulţi, primind înjurături destule. Scot cu reţinere placarda să o afişez la piept. Un domn aparent serios, ajuns din senin în preajmă, citeşte şi mă felicită. Se legitimează ca redactor-şef-adjunct la Informaţia Bucureştiului.

image006.png

— Uite, prietene – mă ia el, cu ochii pe carton – am auzit de curajul dumitale solitar, e nemaipomenit, e spărgător de gheaţă atomic, din păcate cu o floare nu se face primăvară... ca la Praga. Ascultă-mă bine, dă-mi mie poezia s-o publicăm în ediţia festivă, la locul de onoare din Informaţia. Eu sunt gazetar, nu politruc, nici securist.  I-am auzit ce-ţi pregătesc şi m-am angajat sincer să te ajut... Uite că intrăm în spaţiul critic, să ieşim puţin lateral ca să termin ce am de spus şi pe urmă faci cum vrei, îţi garantez pe cuvânt de cinste.
— Fie, naivităţii poetice îi trebuiesc laude şi promisiuni perfide să intre în capcană. Ţineam să vă precizez neapărat că versurile cad sub nivelul pretenţiilor mele, deci nu sunt publicabile. Vă mulţumesc pentru intenţie, poate altceva şi altădată...
Nu reuşesc să închei, că un tip solid, ieşit din coloană, mă prinde vârtos peste umăr, şoptindu-mi în mers forţat că dacă mă întorc sunt în vizorul lunetiştilor. Mă lasă pe trotuar alături de ziaristul plin de regrete pentru incident.
— Îmi pare rău, se vede treaba că promisiunile n-au valoare dacă nu luăm în considerare factorul surpriză care poate veni de oriunde la un asemenea eveniment. Hai să ieşim frumos pe sub tribună, mai dă-i în mă-sa de oficiali, să le mai arătăm şi spatele. Ce, crezi că dacă treci prin faţa lor cu idei personale, oricât de frumoase, te recompensează? Da, mai degrabă la gherlă cu lecţii şi meditaţii sănătoase!... Mergem împreună şi nu vor fi probleme, îmi propune psihologul din ziarist sau ce-o fi, urnindu-mă contrariat în direcţia indicată, cu gândul să continuu altfel.
Scuip din imaginaţia sufletului o lavă scârboasă asupra tuturor cerberilor urcaţi peste ţară împreună cu Cizmarul cel Mare, cum îi spune contele, aluziv la o poveste. Sunt întors la inimă, dat peste cap. Stomacul mi se încarcă insuportabil de venin şi călduri. Mă sprijin de o bară susţinătoare a tribunei să vomit. „Ziaristul” mă ajută, făcând semne vigilenţilor, probabil subordonaţi, să păstreze distanţa. Nu ştiu să fi mâncat mai mult de un baton în ultimele 18 ore. Vomit şi mă răcoresc. Ridic privirea închipuindu-mi că Ceauşescu este cu şezutul chiar deasupra. Să fie în cinstea lui! Tovarăşul C.P. mă definitivează cu trei bătăi pe spate, îmi întoarce pancarta de la gât pe versiunea franceză, apoi îmi prinde braţul stâng să mă conducă la ieşire, spre Herăstrău, cu sfaturi:
— Ştii, prietene, în orice ţară şi de când lumea, din legi se confecţionează nişte plăpumi cu măsuri politice. E bine să nu ne-tindem mai mult decât trebuie pentru că în afara cadrului acţionează dispozitive de tăiat în carne vie. Ai grijă, vreau să fiu sigur de revedere.
— Mersi, tovarăşe, sunteţi un domn! Caut ceva să-mi taie greaţa. Poate găsesc mici în parc, după ce mă îndepărtez de ăi mari. O să vă caut, la revedere!

Cumpără acum, şi măsoară-ţi puterea imaginaţiei cu cea a unui protestatar:

Roman. O carte electronică (eCarte) de George Colpit
Editura ePublishers. ISBN 978-606-92728-3-1
Număr pagini: 352.

Acum, numai până la 30 septembrie 2011, oferim eCartea la preţul promoţional de 5 lei sau 1,67 dolari USA.
După această dată, preţul normal al lucrării este de 18 de lei sau 5.99 dolari USA.

CumparaAcumPrinPayPal.jpg    PlatestePrinBancaSauInNumer.jpg

Dacă vrei să plăteşti cu PayPal, şi nu ai cont PayPal, click aici pentru a ţi-l crea.
Alege antivirusul
care ţi se potriveşte:

Kaspersky Anti-Virus te păzeşte de toate pericolele, fiind în acelaşi timp un servitor neauzit, care îşi face treaba fără să te deranjeze.

Se foloseşte foarte discret de resursele calculatorului tău, astfel încât programele tale nu se încetinesc, împotmolesc sau blochează din cauza lui.

Desigur, când este cazul, te atenţionează asupra oricărei ameninţări, inclusiv asupra acelor puncte slabe ale programelor care pot fi speculate de hackeri pentru a-ţi pune calculatorul în pericol.

Pentru o siguranţă şi mai mare, cumpără Kaspersky Internet Security.

Kaspersky Internet Security 2011 îţi oferă tot ce îţi trebuie pentru a avea o experienţă a Internetului fără niciun fel de pagube sau neplăceri.

Toţi utilizatorii lui Kaspersky Internet Security se simt în fiecare clipă în deplină siguranţă. Intră şi tu în comunitatea lor şi nu vei regreta.
Descarcă de aici fişierul arhivat al cărţii Nebunul. Roman  de George Colpit. Vei avea nevoie de un program de dezarhivare; dacă nu ai unul, descarcă gratuit 7-zip de aici. Vei avea de asemenea nevoie de cea mai recentă versiune a aplicaţiei Adobe Reader, pentru deschiderea şi lecturarea cărţii. Adobe Reader se poate descărca de aici.

Când vei deschide fişierul arhivat, vei putea vedea o mostră a cărţii (câteva fragmente). Pentru a deschide cartea  în întregime, va trebui să introduci cheia de activare, care se cumpără online sau offline, după cum explicăm mai sus. Cărţile noastre electronice sunt protejate împotriva pirateriei prin Secure eBook Packager de la Novisoft. Pentru mai multe explicaţii privind acest sistem de securizare a cărţilor electronice, apasă aici.

Dacă ai nevoie de ajutor sau  de informaţii suplimentare, contactează-ne prin pagina noastră de contact (clic aici)
sau la telefonul (++4)0722 330 971.

Pentru a răsfoi sau cumpăra alte cărţi electronice publicate de noi, apasă aici.
Condiţii de livrare:

Alege modalitatea de plată. Ai patru posibilităţi:
1. prin credit card (online); 2. prin PayPal (online); 3. prin bancă; 4. în numerar, la sediul Editurii CORESI

1. Prin credit card. Pentru a cumpăra cartea folosind cartea ta de credit, apasă pe butonul acesta:

2. Prin PayPal. Pentru a cumpăra cartea online folosind contul tău PayPal, apasă aici sau pe butonul acesta:
CumparaAcumPrinPayPal.jpg
Dacă nu ai cont PayPal, click aici pentru a ţi-l crea.

3. Prin bancă. Depune la orice unitate RAIFFEISEN contravaloarea lucrării (5 lei) în contul IBAN:  RO85 RZBR 0000 0600 1290 5489, banca: RAIFFEISEN BANK, AGENŢIA LIZEANU, beneficiar: WWW.EPUBLISHER.INFO SRL. Trece ca explicaţie a plăţii titlul cărţii electronice dorite. Apoi trimite-ne un e-mail cu adresa ta şi cu titlul cărţii dorite sau contactează-ne prin pagina ce se deschide apăsând aici.

4. În numerar la sediul Editurii CORESI. Programul nostru este de luni până vineri, între orele 9—17. Vă rugăm să ne daţi un telefon înainte (vezi numerele mai jos).
Adresa: Strada C. C. Arion nr. 18-A, Sector 1, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii, clic aici.
Telefon 021 223 20 15, 0722 156 408, telefon/fax: 021 223 20 12. E-mail coresi@coresi.net
Scriitorul George Colpit a publicat până acum cinci romane, un volum de versuri, o carte de povestiri şi o culegere de articole de presă.
Pentru amănunte. apăsaţi aici.