InLumeaPovestilorLuiCreanga.png
În lumea poveştilor lui Creangă
Dezvoltarea personalităţii copiilor preşcolari
prin receptarea poveştilor lui Ion Creangă

carte electronică de Carmen Dobre
CarmenDobrePortret.jpg

Sunteţi educatoare? Aveţi de pregătit lucrarea pentru obţinerea gradului didactic I? Această carte vă poate ajuta.

Cartea se adresează educatoarelor şi reprezintă un excelent suport pentru activitatea cu preşcolarii, fiind lucrarea cu care autoarea a obţinut gradul didactic I. Pentru a cumpăra lucrarea, apasă aici.
siglaArc-en-Ciel.png
Locuieşti în Bucureşti
şi cauţi o grădiniţă excelentă
pentru copilul tău?
Vizitează Arc-en-ciel!
E într-adevăr la înălţime
şi plină de lumină şi afecţiune.
...
Cărţi gratuite:
Cum să ţii lecţii online de Vasile Poenaru Eu te-am făcut, eu te omor de Michiela Poenaru Cum am câştigat o mie de dolari într-o singură zi de Claudiu Neacşu Din cartea Insolvenţa - realocarea resurselor de av. Vasile Deleanu se oferă gratuit articolul Gajul
 
Carmen Dobre – educatoare cu experienţă (preşedinta filialei Vrancea a Asociaţiei Educatoarelor din România) – afirmă în Cuvânt înainte: 

Prezenta lucrare s-a născut din dorinţa de a identifica cele mai adecvate metode pentru dezvoltarea personalităţii copiilor preşcolari prin receptarea poveştilor lui Creangă.

Bazându-se pe o bogată bibliografie şi pe tezarurul experienţei directe cu preşcolarii, autorea ne arată cum trebuie abordate poveştile marelui clasic al literaturii române, Ion Creangă, astfel încât ele să devină instrumente în munca de formare a personalităţii copiilor.
După ce prezintă elementele relevante ale vieţii şi operei lui Creangă, lucrarea se ocupă de descrierea conceptelor de personalitate a copiilor mici, prezentând mai multe metode şi tehnici de a ajunge la cunoaşterea reală a trăsăturilor firii şi comportamentului preşcolarilor. Acestă cunoaştere formează baza întregii activităţi a educatoarei şi numai pe acest fundament se poate aplica strategia pentru dezvoltarea personalităţii.

Un capitol întreg este dedicat apoi strategiilor, metodelor şi tehnicilor interactive de grup pe care educatoarea le poate folosi pentru a le facilita copiilor receptarea adecvată a textelor epice. Copilul mic are nevoie de anumite puncte de sprijin fundamentale pentru a se putea orienta în relaţia cu naraţiunea, cu personajele şi circumstanţele în care evoluează acestea şi pentru a îşi putea apropria intuitiv rolul său de receptor activ.

Studiind felul în care programa învăţământului preşcolar integrează opera lui Ion Creangă, Carmen Dobre ne arată în ce măsură copiii pot recepta poveştile acestuia şi prin ce metode se pot aduce la înţelegerea preşcolarilor mesajele fundamentale ale acestor poveşti. Tehnica dramatizării este studiată îndeaproape şi se discută efectele punerii în scenă şi a implicării active a copiilor în desfăşurarea evenimentelor asupra receptării învăţămintelor din spatele naraţiunii.

O valoroasă parte a lucrării o reprezintă capitolul Proiectarea activităţii de cercetare, care ne învaţă, pas cu pas cum ajungem de la formularea ipotezei şi a obiectivelor, prin analiză, prelucrare, sinteză şi interpretare, la valoroasele concluzii ale cercetării. Totul aplicat, desigur, la tema cărţii – dezvoltarea personalităţii copiilor preşcolari prin receptarea poveştilor lui Ion Creangă.

O formular de fişă de caracterizare şi bibliografia întregesc cartea, care se dovedeşte a fi un instrument complex şi util de lucru pentru toate educatoarele din România.


Editura: ePublishers. ISBN 978-606-92728-1-7
Număr pagini: 110.
Preţul: 7,00 dolari USA (US$7.00), plătibili în lei la cursul zilei în care se efectuează plata.
CumparaAcumPrinPayPal.jpg
PlatestePrinBancaSauInNumer.jpg
Condiţii de livrare:

Alege modalitatea de plată. Ai patru posibilităţi:
1. prin card (online); 2. prin PayPal (online); 3. prin bancă; 4. în numerar, la sediul Editurii CORESI

1. Prin cardul bancar. Pentru a cumpăra cartea online folosind cardul, apasă pe butonul de mai jos:

2. Prin PayPal. Pentru a cumpăra cartea online folosind contul tău PayPal, apasă aici sau pe butonul acesta:
CumparaAcumPrinPayPal.jpg

3. Prin bancă. Depune la orice unitate RAIFFEISEN contravaloarea lucrării în
contul IBAN:  RO85 RZBR 0000 0600 1290 5489,
banca: RAIFFEISEN BANK, AGENŢIA LIZEANU,
beneficiar: WWW.EPUBLISHER.INFO SRL.
Trece ca explicaţie a plăţii titlul cărţii electronice dorite.
Apoi trimite-ne un e-mail cu adresa ta şi cu titlul cărţii dorite
sau contactează-ne prin pagina ce se deschide apăsând aici.

4. În numerar, la sediul Editurii CORESI. Programul nostru este de luni până vineri, între orele 9--17.
Adresa: Strada C. C. Arion nr. 18-A, Sector 1, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii, clic aici.
Telefon 021 223 20 15, 0722 156 408, telefon/fax: 021 223 20 12. E-mail coresi@coresi.net
Politica de confidenţialitate            Cărţi digitale            Cărţi tipărite          Contact