Carti, autori, evenimente


Scrie despre ceea ce ştii şi publică o carte electronică, spre beneficiul tău şi al cititorilor tăi

Posted in castiga-bani-online by Vasile Poenaru on the februarie 20th, 2011

Ştii să faci ceva foarte bine? Vrei să transformi aceasta într-o sursa de venit pentru tine? Scrie o carte. Poţi câştiga până la 40% din încasările pe care cartea ta – publicată în format electronic – le aduce.
Ştii să predai anumite noţiuni, să creşti şi să educi copii, să păstrezi armonia în relaţiile de familie, să găteşti anumite feluri de mâncare, să îi inveţi pe alţii să fie în pas cu moda, să-ţi păstrezi silueta (sau să ţi-o remodelezi), să repari calculatoare, să programezi…?
Lista este nesfârşită. Dacă ştii să faci ceva foarte bine, scrie o carte prin care să transmiţi aceste informaţii către noi toţi – şi vei beneficia şi tu, vom beneficia şi noi, cititorii cărţii tale.

 Sau…

 Ai obţinut un succes remarcabil într-un anumit moment al vieţii tale? Ai scăpat de cărţile de credit? Ai plătit datoriile la bancă? Ai înfiinţat o firmă de succes? Ai câştigat un concurs? Eşti o persoană mereu fericită? Ai succes în dragoste?
Spune-ne şi nouă celorlalţi cum ai procedat, sau cum procedezi, scriind o scurtă relatare, pe care o poţi transforma într-o carte electronică. Cartea aceasta ne va învăţa şi pe noi cum să procedăm în situaţii similare, iar ţie îţi va aduce satisfacţii, recunoaştere şi bani. 

Sau… 

Ai talent, poţi să scrii poezii, piese de teatru, povestiri, romane… Scrie şi publică în format electonic. Poţi să-ţi vinzi tu însăţi/însuţi cartea pe Internet sau o poţi face printr-o editură (ca să nu investeşti timp, bani şi efort în publicare şi promovare, ci să-ţi scrii cartea următoare) – de exemplu prin noi.

Sau…

Ai deja o carte pregătită şi abia aştepţi s-o vezi publicată şi difuzată în toată lumea? Ia legătura cu noi şi îţi vom trimite un contract de editare, prin care poţi câştiga până la 40% din valoarea veniturilor rezultate din vânzarea cărţii tale. Iar cartea ţi-o vom publica în timp record în format electronic.

Sau…

Ai cărţi publicate – tipărite pe hârtie – şi doreşti să publicăm ediţia lor electronică?

Scrie-ne… Publicând prin noi, poţi obţine un procentaj serios din încasări.

Vă aşteptăm mesajele, întrebările, comentariile şi sugestiile. Între timp, puteţi citi mai multe în legătură cu această temă la adresa aceasta: http://coresi.net/fiiAutor/

 Cu stimă,

Vasile Poenaru
Infoprenor
++40722330971

425 Responses to 'Scrie despre ceea ce ştii şi publică o carte electronică, spre beneficiul tău şi al cititorilor tăi'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Scrie despre ceea ce ştii şi publică o carte electronică, spre beneficiul tău şi al cititorilor tăi'.

 1. MARIA CIRSTEA said,

  on februarie 26th, 2011 at 12:16 pm

  Ma gandesc, e onoranta invitatia! Multumesc! Poate se angajeaza si fiica mea, profesoara de limba romana, Stoicescu Maria Cleopatra, fiind la o varsta capabila de mai multa creativitate, sa colaboreze cu dumneavoastra.

 2. bogdan said,

  on mai 10th, 2011 at 6:13 pm

  buna ziua ma numesc bogdan sund din galati am 17 ani si as vrea sa sa inscriu si eu daca se poate a scrie o cate deja am inceput o cate de povesti nu stiu in cat va incredeti intr-un copil dar euam inceput sa scriu deja pt a va convinge va pot trimite primele 8 pagin din carte .

 3. Administrator said,

  on mai 11th, 2011 at 9:29 am

  Draga Bogdan,
  Scrie in continuare! Ceva mai multa atentie la ortografie, daca se poate… Si citeste cat mai multe carti, ca sa-ti improspatezi mereu fondul de idei si sa inveti sa modelezi limba in asa fel, incat sa-ti exprime gandurile cat mai bine.
  Succes!

 4. Ioana said,

  on iunie 10th, 2011 at 6:36 pm

  Buna ziua! As dori sa stiu cati ani trebuie sa ai pentru a putea publica cartea?

 5. Administrator said,

  on iunie 11th, 2011 at 9:29 am

  Draga mea, eu am publicat prima carte la 14 ani. Deci cum as putea pune o limita minima de varsta? Important este ca lucrarea sa fie de calitate.
  Insa, daca ai sub 18 ani, va trebui ca alaturi de tine sa semneze contractul cu Editura unul dintre parinti sau tutorele legal.
  De fapt, cati ani ai si ce scrii? Poezie, proza…? As vrea sa citesc si eu ceva scris de tine, se poate?

 6. Ioana said,

  on iunie 13th, 2011 at 4:33 pm

  Am 13 ani.Pai acum vreau sa scriu o carte S.F dar nu sunt foarte sigura ca as dori sa o public.

 7. Administrator said,

  on iunie 13th, 2011 at 5:34 pm

  Scrie, Ioana Andreea! Cand va fi gata cartea, vei putea mai usor sa iei o decizie privind publicarea. Scrie, mai ales ca e vorba de un roman stiintifico-fantastic! E o experienta foarte interesanta si folositoare. Termina romanul in vacanta aceasta. Poate iesi ceva grozav! Mult succes – si tine-ma la curent.

 8. Ioana said,

  on iunie 14th, 2011 at 6:24 pm

  Multumes pt. incurajare. O sa incerc sa termin romanul in vacanta si va voi tine la curent!

 9. Administrator said,

  on iunie 14th, 2011 at 7:54 pm

  De acord. Mult succes! Si vacanta placuta!

 10. Bobby said,

  on iulie 3rd, 2011 at 12:52 am

  Sună minunat! Ași dori sa public… din păcate referitor la topic, am doar romane scrise în limba engleză și maghiară. :) Cel puțin trei ani mai am nevoie sa am curajul de a scrie sau a traduce una în română. 😀

 11. Administrator said,

  on iulie 3rd, 2011 at 5:57 pm

  Cele in engleza le putem publica imediat.
  Piata este muuult mai mare pentru ele, nu?
  Si cele in maghiara le putem publica, insa avem nevoie de un colaborator extern ca redactor.
  Decideti-va…

 12. adrian said,

  on iulie 7th, 2011 at 11:07 am

  Am inceput un manuscris, subiectul este mai complex si descrie ascensiunea unui individ care are un start nefericit in viata si care prin niste evnimente, nefavorabile la prima vedere, ajunge sa foloseasca energia negativa acumulata pentru a-si crea un viitor luminos. Volumul nu e cu happy end, ci se termina atunci cand reuseste sa castige prima batalie ce ii va schimba viata in bine. Subiectul, dupa parerea mea, are si potential cinematografic si ajungand la intrebarea mea: cu cine as putea vorbi sa realizez un proiect in care sa se realizeze si filmul, iar la intrearea in cinema sa se vanda si cartea? Daca ma puteti ajuta dumneavoastra, as dori sa imi spuneti ce trebuie facut?

  Va multumesc.

 13. Administrator said,

  on iulie 8th, 2011 at 8:44 pm

  Realizarea unui film presupune o investitie serioasa. Si doar cu ideea e foarte greu sa atragi investitorii… Scrie cartea si publica-o! Daca intr-adevar se poate transforma intr-un film, cineva te va contacta pentru acest lucru. Succes!

 14. Ad. said,

  on iulie 16th, 2011 at 5:22 pm

  Buna ziua!
  Numele meu este Adriana şi sunt curioasă în ceea ce priveşte publicarea unui manuscris. Până acum am adunat vreo 150-200 de poezii în engleză şi română, cu înclinaţie bacoviană. Ador simbolismul şi operele simboliste. S-ar putea ca unele dintre poeziile mele să fie prea încărcate din punct de vedere emoţional, fiind scrise predominant în perioada adolescenţei. Până acum am publicat în Statele Unite ale Americii o poezie – până recent nu am manifestat interes pentru publicare.
  De curând însă, m-am reîntors la pasiunea pentru scris iar acum am început iarăşi să scriu poezii şi mai nou încerc să scriu o nuvela „fantasy”. Aş dori, dacă se poate să îmi oferiţi mai multe informaţii în legătură cu publicarea. Nu cunosc destule detalii în legătură cu această problemă, dar aş dori să aflu care este procedura, care sunt aşteptările unei edituri de la un autor care nu a debutat în volum şi dacă există beneficii materiale de pe urma poeziei. Există costuri suportate de autor pentru publicarea unui volum de poezie?
  V-aş fi recunoscătoare dacă mi-aţi răspunde la aceste întrebări care mă „ţin în ceaţă”.
  Aştept răspunsul dvs., mulţumindu-vă anticipat.
  O zi bună!

 15. Administrator said,

  on iulie 17th, 2011 at 8:19 am

  Sarut mana!
  Ma bucur ca exista inca poeti pe lume! Nu, poezia nu aduce foloase materiale imediate, numai spirituale! Rareori o carte de poezie se vinde, fie si in tiraje mici. Pentru publicarea unui volum adeseori autorul trebuie sa contribuie la investitia facuta de editura. Insa trebuie sa ne straduim sa ajungem in fata cititorilor, pentru ca lipsa de poezie distruge sufletul oamenilor din jurul nostru. Daca doresti sa publici un volum de poezie ca si carte electronica, trimite un mesaj pe adresa info@epublishers.info.

 16. Mikisoara said,

  on iulie 19th, 2011 at 9:45 pm

  Buna seara.
  Indraznesc sa ma bag si eu in seama.
  Activez pe un forum si toata lumea, fara exceptii, imi spun ca interesant ar fi sa scriu o carte cu tot ce le povestesc lor.
  Majoritatea povestilor mele sunt amintiri, ce vad ca incanta la maxim „auditoriul”.
  Care sunt pasii si cum se procedeaza pentru a scoate o carte?
  Multumesc frumos pentru timpul acordat.

 17. Administrator said,

  on iulie 20th, 2011 at 10:23 am

  Fiti binevenita!
  E … simplu! Scrieti cartea intr-o aplicatie de procesare de text, ca de exemplu Open Office Writer sau Microsoft Word. Puneti intreaga carte intr-un singur fisier. Incepeti cu inceputul si opriti-va la sfarsit (dar sa nu depasiti un numar rezonabil de pagini, ca sa nu publicati 18 volume deodata!). Nu uitati sa folositi semnele diacritice: nu scrieti cum scriem de obicei pe net, ci cum se scrie corect romaneste.
  Cand ati terminat de scris, dati-mi de stire. Atunci incepe munca editorului si a redactorului.
  Succes!

 18. Mikisoara said,

  on iulie 20th, 2011 at 3:00 pm

  Multumesc frumos pentru raspuns.

 19. felipe said,

  on iulie 25th, 2011 at 12:33 am

  domnule administrator eu scriu viata mea as vrea sa stau personal de vorba …

 20. Administrator said,

  on iulie 25th, 2011 at 6:56 am

  De acord!
  Mergeti va rog la pagina aceasta si trimiteti-mi un mesaj.
  Cu drag,
  Vasile Poenaru

 21. liliana said,

  on iulie 25th, 2011 at 2:30 pm

  buna ziua,
  eu as vrea sa scriu teorie de liceu la matematica, sau la chimie anorganica. tocmai am terminat liceul si ma descurc destul de bine. Dar nu stiu daca imi puteti publica o carte de teorie, dar ma gandesc ca ar fi de folos pentru elevi.

 22. Administrator said,

  on iulie 25th, 2011 at 7:50 pm

  Draga Liliana,
  Daca iti iese bine cartea, daca va fi frumos structurata, clara, mai clara decat manualele existente, atunci merita investitia de timp si de bani si se poate publica.
  Ce ar fi? Un tratat de matematica (sau de chimie anorganica) pentru liceeni? De ce nu? Ar fi foarte binevenit (pentru ca majoritatea manualelor sunt anoste, nu?).

 23. Emilia said,

  on august 3rd, 2011 at 12:36 pm

  Buna ziua.
  M-am apucat sa scriu o carte SF.Am 14 ani si imi place mult sa compun povesti…As vrea sa o editez insa nu stiu cum.Cu siguranta mai am de scris din ea.Insa as vrea sa stiu daca merita sa mai scriu sau…V-as putea trimite cateva pagini…si,poate mi-ati putea da un sfat.Multumesc anticipat!

 24. Administrator said,

  on august 3rd, 2011 at 2:52 pm

  Sigur ca da, Emilia. Trimite-mi ce ai scris pana acum si voi citi cu placere. Iti voi spune ce impresie mi-a facut. Emailul meu este info@epublishers.info.
  Iar cand e cartea gata, vorbim si despre publicare. Succes!
  Vasile Poenaru

 25. Emilia said,

  on august 3rd, 2011 at 10:09 pm

  Multumesc.Am trimis 4 pagini din carte.Sper sa va placa ce veti citi.

 26. Claudia said,

  on august 6th, 2011 at 10:39 am

  Buna ziua

  Am 17 ani si de mica mi-a placut sa scriu povesti dar niciodata nu am avut curajul sa le pun pe foaie sau sa ii spun cuiva..acum cateva luni m-am apucat serios de citit carti si cum imi doream sa scriu si eu o carte am inceput sa scriu si eu una care este normal pentru adolescenti..Nu stiu sigur daca sunt chiar talentata pentru ca nimeni nu m-a incurajat sa o fac si nu m-a sustinut..dar eu cred ca am idei bune legate de povestea cartii si chiar as vrea sa vad daca cartea ar avea succes

 27. Administrator said,

  on august 6th, 2011 at 7:25 pm

  Draga Claudia,
  Da-mi voie sa te incurajez eu sa scrii. Daca doresti, poti sa-mi trimiti un fragment din carte, ca sa pot sa-ti spun ce cred eu despre felul in care scrii. Probabil ca n-o sa am timp sa-ti raspund imediat, dar in 7-8 zile iti voi raspunde in mod sigur. Emailul meu este info@epublishers.info, OK?

  Cu drag,

  Vasile Poenaru

 28. Stefy said,

  on august 10th, 2011 at 7:57 pm

  buna.ma numesc Stefania si as vrea si eu sa scriu o carte..inca nu am inceput pt ca am vrut sa ma interesez cu privire la cateva detalii.in primul rand eu am 17 ani jumatate,este vreo problema?si in al doilear rand,unde anume si cum va fi publicata cartea?de asemenea as dori sa stiu unde putem citi online creatii facute de alti adolescneti.multumesc si scuze daca am intrebat ceva ce s-a mai intrebat.

 29. Administrator said,

  on august 10th, 2011 at 9:58 pm

  Draga Stefania,
  Scrie cartea si apoi vei gasi o forma de a o publica, daca iese bine.
  Succes!

 30. robert said,

  on august 13th, 2011 at 10:08 am

  buna ziua. Ma numesc Robert, am 17 ani si sunt din bucuresti. Anul trecut (2010) mi/am descoperit pasiunea pentru versuri, pe langa cea pentru desen, as dori sa va intreb, pentru a scrie o carte in format electronic este nevoie sa fiu un autor recunoscut? sau poate orice persoana obisnuita sa scrie si sa publice? va multumesc anticipat

 31. anton romica said,

  on august 15th, 2011 at 1:29 pm

  buna ma numesc mihaela am 28 ani ma gandesc la cartea mea de ceva timp nu am avut internet si nici calculator lipsesc virgula pentru ca nu stiu unde sa apas.CARTEA MEA sar numi O VIATA DE FEMEE INCURCATA si este propia mea viata prin care am trecut daca vas povesti ati sta cu sufletul la gura este realitatea vietii mele si suferinta mea. O numesc incurcata de la 8 anisori de cand sa imbolnavit mama si am ramas cu cel mai mic fratior de 1anisor si inca 3 frati pe care trebuia sa le spal de mana si sa le fac de mancare tata fiind plecat la chisinau si mama in spital batuta de propiul tata pana la sange ne punea sa mincam creioane sa bem sampon si culegeam paine uscata de sub pat sa mancam cand el a venit acasa.Apoi la 10 ani neam mutat de la oras la tara eram bucuroasa ca aveam unde sa fug de batae zile in sir caram apa faceam chirpici valatuci de lut pt.casa.apoi a venit vremea cand sanii incepeau sa se vada cat mai mari atunci aveam 14 ani si tata vroia sa ma marite dupa ori ce cioban care avea vreo doi bani imi veneau la poarta ca la paine calda si mereu eram batuta ca nu acceptam dormeam in strujeni iarna stateam desculta in zapada de cearta maritisului in fata lui eram ofata batrana.am fost v….. am vrut sami pun capat vietii dar am mers inainte cu lacrimi pe obraz mereu cu dorinta de a vede lucruri noi si vroiam sa ajung pe alt taram nu am vrut sa dau dovada de slabiciune si nici sami dau sufletul diavolui ci sa merg ininte si sami salvez sufletul prin lucruri bune.am ajuns dansatoare am fost injunghiata cu un colt de pahar am fugit cu …… si am pus tiganii pe mine mam ascuns toti vroiau sa ma omoare apoi am luat aparare unei alte fete si pe ascuns a venit in apartament cu un cutit de fier sami taie gatul noroc ca la prins din urma………… era sa mai fiu v……… dar nu se termina totul aici multe lipsesc din poveste si di alta tara dar si de aici si momentan nu sunt fericita si inca mai caut in inima mea speranta fericirii si numi este teama de nimic pentru ca ceva invizibil de langa mine nul vad dar simt ma scapat din accidente de masina si ma face sa simt oamenii care ma urasc si de acea ma feresc.daca credeti povestea mea demna de un film contactatima as tine cu sufletul la gura multa lume si multe femei se vor regasi in acest film.aici este adresa fratelui meu

 32. Emilia said,

  on august 22nd, 2011 at 12:30 pm

  Buna ziua domnule Vasile Poenaru.
  Va multumesc mult pentru incurajari!Cum as putea publica cartea?
  Cu stima,
  Emilia.

 33. alin said,

  on august 29th, 2011 at 4:08 pm

  salut ma numesc alin si am scris o carte cum fac sa castig bani daca o fac publica cartea cine imu spune si mie?
  cartea se numeste aventuri in subteran.
  nu de curand am facut si 3 tablouri minunat de frumoase si as vrea sa le vand la licitatie cine ma poate ajuta?
  contactatima la id de mess maximus_samir

 34. Administrator said,

  on august 29th, 2011 at 8:58 pm

  Ar trebui sa vad si eu un fragment din carte, sa vedem daca intr-adevar se poate publica.

 35. Administrator said,

  on august 29th, 2011 at 9:08 pm

  Draga Mihaela,
  Intr-adevar, biografia ta este demna de un film. Pune totul pe hartie, descriind cat poti de bine momentele si scenele cele mai importante si mai relevante pentru cursul evenimentelor. Cauta sa folosesti acele cuvinte care il fac pe cititor sa aiba senzatia ca se afla la fata locului. Cand termini cartea, trebuie sa o preia un redactor si sa lucreze pe ea impreuna cu tine, ca sa ajunga sa fie publicabila.
  Imi pare rau ca a trebuit sa intampini asemenea greutati. Iti urez sa-ti faca Dumnezeu parte de tot ce e mai frumos si mai bine pentru tine de acum incolo.

 36. Administrator said,

  on august 29th, 2011 at 9:09 pm

  Cartea e gata?

 37. Administrator said,

  on august 29th, 2011 at 9:11 pm

  Robert, nu e nevoie sa fii cunoscut… e bine sa publici cartea ca sa devii cunoscut. Trimite-mi cateva poezii, sa vedem daca volumul merita publicat.

 38. Robert said,

  on septembrie 4th, 2011 at 2:44 pm

  buna ziua, va multumesc pentru raspuns, as dori sa va intreb unde va pot trimite cateva versuri? Eu am si un blog pe care public periodic http://robert942011.blogspot.com/ . Va astept cu nerabdare parerea.

 39. Dragomir Marius said,

  on noiembrie 10th, 2011 at 11:15 pm

  Domnule Poenaru, am scris 5 cărți și aș vrea să le public. Dacă v-aș trimite un fragment dintr-o carte, ați fi interesat să-mi dați un răspuns onest, având în vedere faptul că numai așa pot afla adevărul despre „scriitorul„ din mine? Acum, fără glumă, nu cred că aș putea găsi o persoană mai în măsură decât dumneavoastră pentru acest lucru. Cu stimă, Dragomir Marius.

 40. Administrator said,

  on noiembrie 13th, 2011 at 12:44 pm

  Va rog sa-mi trimiteti un fragment. Il voi citi cu placere.

 41. Administrator said,

  on noiembrie 13th, 2011 at 12:47 pm

  Pentru contact – prin aceasta pagina: http://www.coresi.net/, apasand apoi pe Intrebati-ma.

 42. I. Pintilie said,

  on noiembrie 18th, 2011 at 8:04 pm

  Buna seara!
  Am inceput sa scriu poezie de ceva timp si as dori o parere de la cineva care nu ma cunoaste personal. Vreau sa stiu daca se merita sa continui cu acest lucru sau sa o las balta.

 43. Administrator said,

  on noiembrie 18th, 2011 at 10:24 pm

  Imi face placere sa citesc poezie, mai ales cand e scrisa de tineri autori. Postati cateva poezii chiar in aceasta pagina si le voi citi cu placere.

 44. I. Pintilie said,

  on noiembrie 19th, 2011 at 2:13 pm

  Amor
  (glossă)

  Sentimente am, si nu le pot retine
  Te iubesc, si inima mi-o spune,
  Cat e rau şi cat e bine,
  Eu pe tine, tu pe mine.

  Iubirea-mi pare o himeră,
  Teatral, o clipa efemeră,
  SI sub clipiri de amor o pot obtine
  Sentimente am, si nu le pot retine

  Gura-mi te doreste mult,
  Mainile-mi te iubesc si ele
  Chiar ş-atunci cand soarele apune.
  Te iubesc, si inima mi-o spune

  Ca un zeu iţi stau aparte,
  Te urmez pana la moarte
  Amorul pleacă, amorul vine,
  Cat e rau si cat e bine

  Fie-ţi viaţa mai amară,
  Teama n-ai, cand vezi prea bine,
  Te iubesc! Şi nu mă pot abţine,
  Eu pe tine, tu pe mine.

  Eu pe tine, tu pe mine,
  Cat e rau şi cat e bine,
  Te iubesc, si inima mi-o spune.
  Sentimente am, si nu le pot retine.

 45. I. Pintilie said,

  on noiembrie 19th, 2011 at 2:14 pm

  Averse din viață

  Amurgul ne lasă cuprinși de amor,
  Pesemne vrem să fim ca nebunii,
  Noaptea natura-i în ceruri decor
  E liniștea dinaintea furtunii!

  Iubito, se adună furtună!
  E timpul să fim doar noi,
  Să înșelăm timpul, vremea nebună,
  Iubirea se construiește în doi.

  Și plouă acum infernal, iubito!
  Te leagă de mine odată cu vântul!
  Cuvântul are acum dreptul de veto
  Iubirea e vântul, pamântul, prezentul.

  Și plouă grădina cu flori,
  În suflet mi-e arșiță mare
  Aș vrea să mai fim actori
  În filmul iubirii fără urmare!

  Aș vrea să mă iei cu tine
  În cer ca un înger ferice.
  De un suflet ne lege curate destine
  Iubirea lasă în suflet mereu cicatrice!

  E zgomot acum în depărtare,
  E timpul lor dulce, al cópiilor.
  Ne spulberă nebunia măritul Soare.
  Răsăritul mă vinde norilor!

 46. I. Pintilie said,

  on noiembrie 19th, 2011 at 2:14 pm

  Nedespărțiți

  Marea -eu-
  cu valuri leneșe de toamnă
  s-ar întinde
  până la mal -tu-
  doar pentru o îmbrățișare.

  Norii -eu-
  în ritmurile vântului credul
  ar fi duși să atingă
  vârful munților -tu-
  doar ca să se împrăștie în fericire .

  Eu -marea sau norii-
  aș muri și aș veni înapoi
  leneș, harnic aș porni chiar un război
  ca tu -malul mării sau munte în cer-
  să-mi fi roua dimineții sau ai zilei zori.

 47. yuliana said,

  on decembrie 6th, 2011 at 9:42 pm

  vreau si eu sa scriu

 48. yuliana said,

  on decembrie 6th, 2011 at 9:43 pm

  ceva cu anteles

 49. Administrator said,

  on decembrie 7th, 2011 at 1:45 pm

  dati-i drumul!

 50. I.Pintilie said,

  on decembrie 7th, 2011 at 5:47 pm

  Puteti sa imi ziceti o parere despre poeziile pe care le-am postat mai sus? (daca se poate bineinteles)

 51. Administrator said,

  on decembrie 7th, 2011 at 8:38 pm

  E clar ca aveti multa sensibilitate si scrieti din preaplin sufletesc. In acelasi timp, se simt stangaciile inceputului. Trebui insa sa continuati. Freceventati marii poetii moderni si cautati sa va gasiti o voce personala in acelasi timp. Succes!

 52. Petre Valentina said,

  on decembrie 23rd, 2011 at 4:42 pm

  Buna ziua!Am cateva poezii scrise pe hartie si pe care as dori sa le public.Rog detalii.Multumesc.

 53. Bobbby said,

  on decembrie 25th, 2011 at 11:24 am

  http://bogdanbanica.blogspot.com/

  Sunt curios ce parere aveti, sa continui?

 54. Administrator said,

  on decembrie 25th, 2011 at 12:30 pm

  Sigur ca da. Numai continuand aveti sansa de a va descoperi si afirma propria voce. Nu uitati ce a spus Ford: „Never give up. Never, never give up.”

 55. Dan Georgescu said,

  on ianuarie 15th, 2012 at 1:10 pm

  Sunt autor a doua carti in limba ramana despre arhitectura de interior navala publicate de editura universitara Ion Mincu, avand si ISBN si as fi interesat sa pot sa le ofer spre vanzare on line.Ce ar trebuii sa fac pentru ca respectiva editura este mai degraba o tipografie si o editura cu cicuit inchis

 56. Administrator said,

  on ianuarie 25th, 2012 at 11:38 am

  Luati legatura cu un difuzor de carte. Va recomand Stand – Agentie de difuzare carte, cautati-i pe Google.

 57. cosmina said,

  on ianuarie 30th, 2012 at 3:15 pm

  Buna ziua,
  am intrat din intamplare aici… am o prietena care a scris un roman superb,a postat fragmente pe blogul ei.a adunat zeci de mii de accesari si pe facebook lumea o roaga sa scrie si sa publice.si-ar dori sa publice cartea si a vorbit cu un editor.dar are momente cand e descurajata.mi-ar placea sa o ajut,sa o imping de la spate…ce ma sfatuiti sa fac?
  valas linkul de unde sunt fragmentele,poate va faceti timp sa cititi putin?
  multumesc mult!
  http://www.irinab.com/p/fluturi.html

 58. Administrator said,

  on ianuarie 31st, 2012 at 10:48 am

  In aceasta situatie ar fi bine sa publice romanul ca si carte electronica, pentru ca in acest fel poate fi trimis fara cheltuieli postale exact celor care il doresc (sau ei pot sa plateasca online si sa-l descarce singuri).
  Sfatuiti-o pe prietena dumneavoastra sa completeze si sa ne trimita formularul din aceasta pagina: http://www.eliteratura.net/contact-e-literatura.html.
  Pentru conditiile de publicare, poate vizita aceasta pagina: http://www.eliteratura.net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html.
  Mult succes!

 59. Deea said,

  on februarie 1st, 2012 at 1:59 pm

  Buna!
  Am 13 ani si imi place sa scriu,am foarte multa imaginatie si sincer as vrea sa public o carte.Inca sunt la o varsta frageda dar stiu ca pot sa incerc macar sa scriu o carte sau un roman.In momentul de fata scriu o carte SF care cred ca o sa fie pe placu celor de varsta mea si poate si mai mari.

 60. Miha said,

  on februarie 2nd, 2012 at 9:11 pm

  Buna …am si eu niste poezi [cam caiete ]dar din pacate nu am reusit sa le public,dar mi-as dori sa o pot face ..Va rog sa imi dati si cateva detalii…

 61. Administrator said,

  on februarie 3rd, 2012 at 8:16 am

  Trebuie sa le puneti intr-o ordine relevanta, pentru a alcatui un volum, sa-i dati acestui volum un titlu si sa contactati o editura.

 62. andreas_.83 said,

  on februarie 3rd, 2012 at 7:04 pm

  Buna seara. Am un manuscris si caut sa-l public ,dar am cateva intrebari: cu cat se vinde o carte in formatul acesta? Care e suma maxima cu care eu trebuie sa particip? Nu sunt membru al uniunii scriitorilor romani , daca am retinut bine numele. Cum asi putea deveni membru? In cat timp se publica cartea? Daca ajungem la publicare si va place scriitura mea imi trimite redactia dumneavoastra un contract prin posta sa-l pot studia ? Sper ca nu v-am deranjat si ofensat cu intrebarile mele . Sper ca imi veti raspunde . Va multumesc anticipat.

 63. Administrator said,

  on februarie 6th, 2012 at 1:08 pm

  Va rog sa-mi trimiteti un fragment din carte, ca sa vedem daca este publicabila.
  Ca sa deveniti membru al Uniunii Scriitorilor, trebuie sa aveti minimum 3 carti publicate pe hartie si mai multe cronici (scrise de critici cunoscuti) care sa ateste valoarea cartii.
  Daca se hotaraste publicarea cartii si semnarea contractului, veti primi contractul prin email.

 64. Andreea I said,

  on februarie 8th, 2012 at 2:05 pm

  Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am inceput sa scriu carte pentru copii.E pentru prima data cand scriu desi am mai avut ceva intentii in trecut..Am scris 8 pagini.As dori sa va trimit ce am scris pana in momentul de fata insa nu stiu cum sa procedez..unde trebuie sa trimit?
  Multumes anticipat

 65. Administrator said,

  on februarie 8th, 2012 at 11:35 pm

  Ar trebui sa scrieti mult mai mult de 8 pagini pentru a va gandi la o reactie din partea cuiva.
  Continuati sa scrieti. Succes!

 66. Alice Hartescu said,

  on februarie 9th, 2012 at 10:55 am

  Buna ziua,
  v-am gasit intamplator si vreau sa ma alatur si eu celor care incearca sa scrie ceva din cele intamplate lor sau simtite de ei. Va trimit mai jos cateva randuri si voi urmari cu interes comentariile dvs. daca acestea vor fi.
  Va multumesc pentru timpul acordat.
  A.H.

  Am intrat in Europa!
  Acum cativa ani buni am fost in Olanda. La un moment dat am mers sa mancam ceva cu nepotelul si verisoara care locuiau acolo. Unde sa mergem?
  La „Mac Donald” unde le place copiilor. buna mancarea, n-am ce zice, dar ambalata…
  O punga marisoara, in ea o cutie, in cutie doua pungute, in pungute mancarica infasata in servetele. Vai, cata risipa, econoama din mine plangea de grija olandezilor, nu vedea in viitor.
  Ieri am fost la METRO si am cumparat o multime de lucruri mai mult sau mai putin trebuincioase. Le-am pus pe masa, pe dulap, in frigider, ma rog, la locul lor. M-am convins singura ca toate, dar absolut toate imi trebuiau.
  Sa desfac si ceaiurile: cate doua cutii invelite in celofan impreuna, fiecare cutie invelita in celofan separat, iar in cutie fiecare pliculet invelit in alt pliculetcu eticheta atasata sa nu uitam ce este inauntru.
  Am umplut o punga de gunoi cu alte pungulite care aveau alte pungulite in ele, pentru ca am facut economie de spatiu si le-am pus una in alta de la mai mica la mai mare, apoi am aruncat gunoiul si o alta punga i-a luat locul.
  Am intrat cumva si noi in punga Europei?

  Constatari tarzii
  Am avut o mica strangere de inima cand am constatat ca de fapt oamenii trebuie condusi cu forta ca sa faca ceva repede, in termen, bine.
  Mereu am crezut si mai cred inca, asa am fost crescuta, ca trebuie sa vorbesc frumos, politicos, sa nu deranjez pe cei din jur prea mult si chiar s-a potrivit bine cu firea mea, chiar imi place asta, asa o sa fiu toata viata. Uneori chiar am suferit cand in jur se vorbea urat, pentru ca am un defect: iau cuvintele exact asa cum suna, cu intelesul lor „ad literam” si de aceea nu prea folosesc unele cuvinte.
  Dar, constat ca pentru a fi apreciat si a realiza ceva in aceasta lume a barbatilor e bine sa fii chiar ca ei.Esti apreciata, injurata dar admirata, cica stie ce vrea, are personalitate, e barbata, vorba lu’ Nea Iancu.
  E un pic de amaraciune aici, am lucrat ca inginer(a) in santier, pe santier, ati vazut l-am pus pe „a” in paranteza. Eu spun:te rog frumos, daca poti, lasa, alta data, ei, nu-i nimc si multe se frac cam in voia sortii, pana la urma iese bine, dar uneori cam tarziu.
  Dar daca oamenii intra in sistemul „brutal-vulgar-barbatesc” se misca mult mai repede si mai eficient, termina mai repede lucrarea. Daca intrebi, nu le place vai cum vorbeste, foarte urat, e totusi femeie, vai de mine ce cuvinte-i ies din gura, hai sa le spunem si noi un pic, vai chiar asa… a trebuit sa ma misc repede sa predau lucrarea ca tipau muncitorii.
  Ei, asta e, cam amara lectia, si cam tarzie, dar nu o pot folosi pentru ca am explicat mai sus de ce.
  Totusi esti fericit atunci cand te porti asa cum simti.

 67. Robert said,

  on februarie 10th, 2012 at 8:24 pm

  buna seara, ma scuzati ca revin asa de tarziu. M-am hotarat sa va impartasesc 2 poezii recent facute, rugandu-va sa-mi spuneti ce parere aveti despre ele. Am mare nevoie de a stii daca am potential sau nu.

  Printre gingaşele flori

  Printre gingaşele flori te joci şi chicoteşti,
  Cu ochi sclipitori, ca de felină, mă pândeşti.
  Eu, un biet adolescent, cam naiv şi visător,
  N-am habar că vrei să mă înhaţi, ca pe puişor.

  Făr’ de veste printre aromatele plante mă dobori,
  Perfectul trup de zână, peste-al meu îl cobori.
  Te privesc curios, ca pe o simplă iluzie trecătoare,
  Însă, mă readuci în simţire prin sărutări fermecătoare.

  Şi orele pe langă noi, una câte una, încet, trec,
  Minutele, fermecate de aroma tinereţii, petrec.
  Prin a ta fiinţă delicată, pură, unică, mă vrăjeşti,
  În fiecare moment, de singurătate, mă fereşti..

  Fără suflare

  Zaci împietrit în praf de regrete,
  Auzind chiar ş-ale inimi gemete.
  Privirea, deloc, nu vrei a o ridica,
  Căci realitatea, pe loc, o va perturba.

  Măinile zbârcite ale tristeţii te ţin,
  Ghearele ei negre spre inimă vin.
  Un pumn imens de gheaţă te-a izbit,
  Speranţa, ultima frontieră, s-a năruit.

  Marile ţeluri ce le doreai, au plecat
  În mocirla neputinţei, te-au abandonat.
  Durerea în final e un fel de alinare,
  Te-ai resemnat, devenind fară suflare.

 68. Cristi said,

  on februarie 10th, 2012 at 10:02 pm

  Buna! Si eu, la randul meu, am aproximativ 20 de poezii si citind ofertele dvs, as dori sa le public intr-o carte in format electronic! Evident, inca mai compun, dar deocamdata, as dori sa stiu daca 20 de poezii sunt suficiente si unde trebuie sa va trimit pentru a vedea daca, intr-adevar, se pot publica ?!

 69. Administrator said,

  on februarie 18th, 2012 at 10:07 am

  Daca vreti sa aflati opinia mea, puneti 2-3 poezii chiar aici, la comentarii.
  Daca vreti sa vedeti cum va puteti publica singur cartea, cititi capitolele 3 si 4 din cartea mea „Cum sa tii lectii online. Ghid practic”, pe care o puteti procura gratuit urmand acest link: http://forms.aweber.com/form/42/680549542.htm.
  Succes!

 70. Robert said,

  on februarie 18th, 2012 at 9:23 pm

  am pus 2 poezii ca sa va aflu opinia, cand o sa mi-o comunicati si mie? va rog frumos!

 71. Mihai Cosmin said,

  on februarie 19th, 2012 at 10:50 am

  Publicarea in format digital asigura ISBN-ul si protectia anti-copiere?
  De asemenea, daca vindem prin dvs., putem comercializa si prin site-ul personal, sa zicem?

  Multumesc.

 72. Administrator said,

  on februarie 19th, 2012 at 9:24 pm

  Publicarea presupune desigur acordarea unui ISBN si securizarea impotriva raspandirii ilegale.
  Puteti sa comercializati prin site-ul personal si sa primiti un comision pentru acest serviciu, pe langa drepturile de autor.

 73. andreas_m83 said,

  on februarie 21st, 2012 at 2:56 am

  Tu fu-i pe plac dorului meu; Atat cat sa ma-nvie. Te urmarii,purule Zeu, Lasandu-ti soapta sa ma-n bie. De lunga asteptare mintea-mi, Trecu c-o amorteala-n taine-ti. Cu visele-ti zilele-mi cernu-mi, Pan’ ce ai scos lumina: din armele-mi cetati. Mult mai,nu pot-a spune- De clipele din iarna luna. Astept ziua de maine; Sa stam,mana de mana. Aceasta poezie ap publicat-o aici cu scopul de a ajunge in fata dumneavoastra,domnule administrator,sperand sa-mi dati o parere cat mai reala despre felul meu de a compune si despre calitatea compozitiei din toate punctele de vedere. Va rog ft mult sa imi raspundeti si va rog sa fiti nemilos cu critica. Vreau adevarul gol golut al unui specialist. Va multumesc anticipat.Astept raspuns. (Ps: titlul este „TU”)

 74. Robert said,

  on februarie 22nd, 2012 at 9:24 pm

  Printre gingaşele flori

  Printre gingaşele flori te joci şi chicoteşti,
  Cu ochi sclipitori, ca de felină, mă pândeşti.
  Eu, un biet adolescent, cam naiv şi visător,
  N-am habar că vrei să mă înhaţi, ca pe puişor.

  Făr’ de veste printre aromatele plante mă dobori,
  Perfectul trup de zână, peste-al meu îl cobori.
  Te privesc curios, ca pe o simplă iluzie trecătoare,
  Însă, mă readuci în simţire prin sărutări fermecătoare.

  Şi orele pe langă noi, una câte una, încet, trec,
  Minutele, fermecate de aroma tinereţii, petrec.
  Prin a ta fiinţă delicată, pură, unică, mă vrăjeşti,
  În fiecare moment, de singurătate, mă fereşti..

  Fără suflare

  Zaci împietrit în praf de regrete,
  Auzind chiar ş-ale inimi gemete.
  Privirea, deloc, nu vrei a o ridica,
  Căci realitatea, pe loc, o va perturba.

  Măinile zbârcite ale tristeţii te ţin,
  Ghearele ei negre spre inimă vin.
  Un pumn imens de gheaţă te-a izbit,
  Speranţa, ultima frontieră, s-a năruit.

  Marile ţeluri ce le doreai, au plecat
  În mocirla neputinţei, te-au abandonat.
  Durerea în final e un fel de alinare,
  Te-ai resemnat, devenind fară suflare.

  Buna seara! va rog frumos, daca puteti, sa-mi spuneti daca poemele de mai sus sunt bune de ceva. O seara minunata va doresc!

 75. Administrator said,

  on februarie 23rd, 2012 at 8:08 am

  Poeziile denota sensibilitate si usurinta versificatiei. Mai este inca o lunga cale pana la slefuirea lirica adevarata. Trebuie sa cititi multe poezie si sa scrieti in continuare, clarificandu-va vocea si viziunea poetica. [Atentie – regrete nu rimeaza cu gemete (desi ar putea fi considerata o „rima vizuala”). Pentru a avea o rima, trebuie ca secventa identica de la sfarsitul ambelor cuvinte sa inceapa cu vocala accentuata. Or in cuvantul gemete, accentul cade pe primul e (din prima silaba), in timp ce in regrete, accentul cade pe al doilea e.] Mult succes in continuare!

 76. andreas_m83 said,

  on februarie 23rd, 2012 at 5:01 pm

  Dar la poezia de la andreas_m83 din comentul 73 ce parere aveti? Va rog mult mult mult de tot. Inseamna ft mult pt mine sa stiu ce si cum. Va rog.

 77. Administrator said,

  on februarie 23rd, 2012 at 5:09 pm

  E frumoasa, e limpede ca aveti o inzestrare lirica certa.
  Insa inca mai aveti de lucru. Cititi mult si scrieti cel putin o strofa in fiecare zi. Apoi reveniti cu un ciclu de poezii, 10-12, pentru ca asa este mai usor de stabilit cat de adanc e izvorul poetic pe care il purtati in suflet.
  Succes!

 78. andreas_m83 said,

  on februarie 24th, 2012 at 12:44 am

  Va multumesc pentru atentia ce mi-ati acordat. Am citit peste 500 de volume din diferite specii literare. Am sa citesc pana mor si asi m-ai face asta si dupa. Eu am un numar de cateva zeci de poeme,diferite ca tematica ,pe care asi incerca sa le public. Acum,problema este ca nu stiu ce ar trebui sa mai schimb ,unde gresesc si care sunt punctele pe care ar trebui sa starui pentru a atinge maximul lor potential. Intr-un fel imi e si rusine si putin teama sa nu va agasez. ,stiu eu,cu sacaiala asta a mea,dar daca m-ati indruma putin poate ar iesi ceva frumos. Sper sa nu va suparati pe mine.

 79. Administrator said,

  on februarie 25th, 2012 at 9:18 am

  Îmi face mare plăcere să citesc poeziile dumneavoastră.
  Dacă aveţi multe poezii, e foarte bine. Alegeţi-le pe cele mai frumoase şi alcătuiţi un volum. Să spunem, un minimum de 30 de poezii.
  Daţi-i volumului un titlu.
  Trimiteţi-mi volumul şi voi face o evaluare. Având mai mult material la dispoziţie, pot să judec mai bine valoarea poeziilor.
  Succes!

 80. andreas_m83 said,

  on februarie 25th, 2012 at 4:49 pm

  Multumesc de raspuns. Am mai multe poezii si am sa le fac o selectie ,o trecere in revista sa-i spunasa,apoi,in decursul a maxim doua saptamani am sa va contactez pri intermediul unui coment,aici,sa-mi spuneti unde sa le trimit pt a le studia si,poate si publica.

 81. Mica said,

  on februarie 27th, 2012 at 5:32 pm

  Am scris un roman care sunt sigura ca va avea mare succes doar ca imi este un pic teama sa il public mi-a zis cineva ca editura il pooate da altcuiva si tu ca autor sa ramai in umbra.Toate persoanele care l-au citit ma indeamna saa il public doar ca nu prea stiu cum as putea sa ii fac reclama.De unde stie cititorul de rand ca ceea ce cumpara este si ceea ce il intereseaza,ceea ce il poate tine captiv pana la SFARSIT??…


 82. on februarie 27th, 2012 at 9:45 pm

  Publicati-l in format electronic. Scrieti un email pe adresa Editurii ePublishers pentru a cere detalii: info@epublishers.info.
  Nu va faceti probleme in legatura cu plagierea lucrarii. Nici in legatura cu promovarea/publicitatea. Veti semna un contract cu Editura, care se va ocupa de aceste aspecte.

 83. stefan said,

  on martie 7th, 2012 at 5:39 pm

  Pana la ce varsta se poate publica?


 84. on martie 8th, 2012 at 12:39 am

  Nu exista limita de varsta.

 85. Crina said,

  on martie 11th, 2012 at 12:14 pm

  salut , eu am o intrebare , daca publici online , nu ti se va lua dreptul de autor???

 86. belteki sabina said,

  on martie 17th, 2012 at 9:20 am

  bunaziua vreau sa scriu o carte despre viata mea apoi so duc la o editura as vrea sami implinesc visul asta cum sa o scriu pe caiet de mana sau pe leptop multumesc anticipat

 87. gina said,

  on martie 17th, 2012 at 6:05 pm

  vreau sa stiu cum sa public cartea pentru bani

 88. gina said,

  on martie 17th, 2012 at 6:09 pm

  va rog sa explicati care este venitul pentru publicare


 89. on martie 17th, 2012 at 6:51 pm

  Nu. Cine si cum sa „ia dreptul de autor”?… De ce va temeti, de fapt?


 90. on martie 17th, 2012 at 6:53 pm

  Scrieti-o cum va este mai usor. Insa Editurii ii veti prezenta cartea in format electronic.


 91. on martie 17th, 2012 at 6:54 pm

  Intai trebuie a va decideti daca vreti sa publicati printr-o editura, si atunci primiti drepturile de autor (banii) de la Editura, sau daca vreti sa o publicati chiar dumneavoastra, si atunci va veti face actele pentru a fi PFA sau veti infiinta o firma (o editura).


 92. on martie 17th, 2012 at 6:56 pm

  Va rog sa reformulati intrebarea. Nu inteleg termenul „venitul pentru publicare”.

 93. adi said,

  on martie 18th, 2012 at 5:00 pm

  8 – 12% comisionul autorului; se refera la cat va fi procentul autorului din vanzarea cartii, la infarom am gasit comisionul de mai sus si mi se pare ffffff mic dar nu stiu in ce conditi e, probabil in care isi asuma ei toate cheltuielile…

 94. Radu Dermer said,

  on martie 20th, 2012 at 8:41 am

  Buna ziua,am scris doua carti sub pseudonimul D.SEBASTIAN,aparute in editura SEMNE din Bucuresti si am un al treilea manuscris,inca nu editat.Va pot contacta cand voi fi in Bucuresti pentru a discuta depsre o eventuala editare in internet ?

  Cu stima,Dr.Radu Dermer(D.Sebastian),Tel Aviv


 95. on martie 20th, 2012 at 10:12 pm

  Buna ziua. Sigur ca da. Putem discuta si acum. Ati putea publica in cadrul proiectului eLiteratura. Cititi va rog mai multe amanunte pe http://www.eLiteratura.net si trimiteti-mi un mesaj prin formularul de la rubrica Contact de acolo. Mult succes in toate va urez.

 96. Moldovan Andrei said,

  on martie 22nd, 2012 at 11:45 am

  Buna ziua, ma numesc Moldovan Andrei. Vreau sa public o carte anul acesta. Sunt la pagina 70. As dori sa va trimit cateva pagini, sa imi spuneti daca lucrarea are valoare si daca este in masura de a fi vreodata publicata. Va multumesc.


 97. on martie 22nd, 2012 at 9:15 pm

  Poem de dor

  totu-i o minciuna
  cand tu nu esti aici
  da-mi un mesaj si te voi cauta,
  in toata tara
  pentru ca te plac foarte mult,
  te rog da-mi un mesaj
  ca sa-mi spui unde esti te rog
  da-mi acum


 98. on martie 22nd, 2012 at 9:31 pm

  Trimiteti-mi un fragment: info@epublishers.info.

 99. Moldovan Andrei said,

  on martie 23rd, 2012 at 2:36 am

  Nu pot trimite nu merge cand dau click pe info@epublishers.info eventual va las id meu de mess si va voi trimite cateva pagini format word document sau daca nu sa imi spuneti cum am putea face sa va scriu aici o pagina e prea mult va ocupa prea mult si nu cred ca toti clienti dumneavoastra doresc sa citeasca problemele tratate in lucrarea mea in mare parte e vorba de o descarcare psihica fiind uneori prea incarcat cu toate problemele zilnice am ales sa scriu acesta fiind o metoda de descarcare o iluzia unei munci personale va multumesc


 100. on martie 26th, 2012 at 6:55 am

  Daca nu merge cand faceti click pe info@epublishers.info, copiati adresa prin copy and paste si folositi-o in aplicatia dvs de mail.

 101. marius said,

  on aprilie 5th, 2012 at 5:26 pm

  salut,vreau sa public si eu o carte pentru copii,de fapt am doar ideile inca,am avut o inspiratie si am notat tot ce mi-a trecut prin cap in acel moment.eu imi castig existenta ca freelancer,ilustrez carti pentru copii in general pentru clienti din afara si mi-a venit ideea sa fac chiar eu una,o sa fie fascinanta prin ilustratii dar si povestea o sa joace rolul ei.Am doar o intrebare,de ce comisionul Dvs.este asa de mare?60%?din cate am aflat eu agentii din Usa de exemplu percep 15-20%.Si inca ceva,Dvs o publicati doar online?pentru Ipad?


 102. on aprilie 5th, 2012 at 7:31 pm

  Procentajul acordat autorului este de (maximum) 40% pentru cartile in format electronic. Restul acopera cheltuielile editoriale, de marketing si de comercializare.
  Pentru cartile tiparite, procentajul pentru autor este mult mai mic (7-10%), intrucat costul tiparului in Romania este foarte ridicat.
  Insa noi publicam cartile mai intai in format electronic, si numai daca cererea e foarte mare facem si editia pe hartie – editie pentru care se semneaza un contract separat, cu alti termeni.
  In ceea ce priveste organizatiile din USA, ei au asa zisele „economies of scale”… Termenii economici sunt total diferiti si isi permit alte aranjamente decat ne putem permite noi in Romania. Softurile la ei sunt la jumatate de pret fata de cele din Romania. In plus, vanzarea de carte electronica este mult mai mare, deci cash-flow-ul e cu totul altul si astfel totul capata alt contur.
  Cand ne vom muta in Statele Unite, va vom putea acorda multe facilitati. Deocamdata actionam in Romania, unde nimeni nu mai citeste nimic… Ce mult as vrea sa ma contraziceti!

 103. marius said,

  on aprilie 5th, 2012 at 10:34 pm

  hehe da,asta asa este,de aceea ma si gandesc sa o traduc imediat dupa ce o termin pentru a avea sanse reale.Ideea este ca va trebui sa mai aprofundez un pic.sa studiez cum se scrie o nuvela si probabil o sa cer ajutorul unei persoane cu mai multa experienta in acest domeniu,daca o puteti face dvs sau cunoasteti pe cineva mi-ar face mare placere sa colaboram.Eu unul pun mult suflet in ilustratii si ma pun in pielea cititorului,de multe ori cand eram mic nu eram multumit de cum erau ilustrate unele carti sau simteam ca lipseste o scena ilustrata ca sa completeze ideea,
  Oricum va multumesc mult pentru sfaturi,aveti mare dreptate,am mai studiat piata un pic si am vazut ca in romania este foarte greu sa faci pasul acesta cu publicarea.
  Pornesc inarmat doar cu entuziasm.


 104. on aprilie 6th, 2012 at 8:25 pm

  Mult succes! Sper sa am timp in zilele urmatoare sa va trimit o lista scurta de carti despre cum se scrie… daca doriti.

 105. Marius Cristian said,

  on aprilie 6th, 2012 at 11:38 pm

  Constat cu placere atat datorita „rasfoirii” intrebarilor, cat si a formularii raspunsurilor, prezenta sfatului parintesc si diplomata care se evidentiaza limpede, datorita caracterului si a profesionalismului dvs. Pentru acestea si pentru incurajari, cu respect formulez in numele tuturor, acest cuvant, MULTUMESC. Care este sansa reala ca trairile stropite cu lacrimi, cu sentimente, imbogatite cu puritate sufleteasca si cu ample vise, aliniate sub forme de cuvinte, purtatoare de un titlu si de un autor, toate acestea, sa respire lumina, bucurand nu doar ochiul celui ce le-a scris? Talentul nu se cultiva, ci se naste, nu se formeaza din studii, ci izvoraste din suflet, acolo unde omul simte, si, atinge vesnicia. Asadar, tuturor, cel mai stralucitor diamant sunteti chiar voi insiva! Dati tot ce aveti mai bun din voi, ca la randul vostru, sa va umpleti cu tot ce-i mai bun, primit de la altii. Oare exista un suflet care-si doreste implinirea? Oare exista o viata, ce vrea sa fie vie? Oare traieste omul ce-atinge zambind cerul, fiind atras de el? Alaturandu-ma celor mai sus pomeniti si avand materialul finalizat, va intreb daca o proza cu o usoara tenta filozofica, ar starni curiozitatea cuiva?

 106. marius said,

  on aprilie 7th, 2012 at 6:05 am

  As aprecia daca a-ti face-o,m-am informat in zilele ce au trecut,imi devine din ce in ce mai clar ce am de facut dar orice sfat este binevenit si nu strica.Va apare adresa de email pe care o folosesc pentru comentarii?daca da,puteti sa-mi trimiteti informatiile oricand,le voi citi cu placere,
  Va multumesc pentru ajutor si promptitudine.

 107. Vasile Poenaru said,

  on aprilie 7th, 2012 at 7:42 am

  Nu-mi apare adresa de e-mail, cel mai bine e sa ma contactati prin acest formular: http://www.coresi.net/%C3%AEntreba%C5%A3i-m%C4%83.


 108. on aprilie 7th, 2012 at 7:48 am

  Imi place sa cred ca fiecare carte isi are cititorii sai.
  Daca este bine scrisa cartea, numai prin publicare se poate vedea ce interes starneste.

 109. nina said,

  on aprilie 20th, 2012 at 3:21 pm

  buna ziua,
  ma numesc Nina si in octombrie anul trecut am inceput un proiect care-mi face mare placere… mi-am deschis atelierul pentru copii Flori de Portocal. in timpul sedintelor si in urma discutiilor purtate cu parintii, am ajuns la o concluzie trista… nu mai avem timp pentru copiii nostri, pentru a ne petrece timpul frumos si constructiv cu ei… suntem prea prinsi in rutina zilnica, prea stresati de serviciu, de lipsa banilor, de problemele cotidiene. Asa ca, m-am gandit sa scriu o carte cu activitati practice, placute si relaxante pentru familie… in speranta ca, macar in fiecare seara, vom gasi 30 min sa le petrecem alaturi de copilasii nostri. dezvoltarea lor armonioasa depinde si de timpul petrecut alaturi de ei, timp in care ei se simt iubiti, ocrotiti si „importanti” (cum spune fiul meu David).
  acum vine intrebarea: cat m-ar costa sa public aceasta carte? am inteles din discutiile de pe forumuri ca multi au scris carti, dar din pacate nu au banii sa le publice. puteti sa-mi comunicati un raspuns legat de costuri pe mailul meu nina_sotrea@yahoo.com, care sunt criteriile dupa care se stabileste pretul… daca sunt, cui ma adresez pentru grafica, as dori o carte cu ilustratii frumos colorate care sa exemplifice activitatile.
  multumesc frumos!


 110. on aprilie 21st, 2012 at 11:53 am

  Daca doriti sa publicati cartea online, cititi informatiile de pe http://www.eliteratura.net.
  Daca doriti sa publicati cartea pe hartie, puteti sa va adresati editurilor care publica lucrari pentru copii. Un simplu Search pe Google va ajuta sa va edificati in acest sens. Succes!

 111. Adrian said,

  on aprilie 29th, 2012 at 12:12 am

  Buna ziua.Numele meu este Adrian Pisu si de cand am fost admis la facultate am deschis o pasiune pt poezie.As dori sa stiu daca dvs ma puteti ajuta in publicarea unor poezii,iar daca da,care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmez.Va multumesc si astept raspunsul dvs.

  Cu stima:Adrian Pisu

 112. Alin said,

  on aprilie 30th, 2012 at 3:41 pm

  Buna ziua am inceput sa scriu o carte care a ajuns la dimensiuni destul de mari, am primit multe incurajari cu privire la subiectul carti si a trebuit de multe ori sa imprumut manuscrisul neterminat unor prieteni care-mi spuneau sa continui, domnule Vasile Poenaru iata subiectul carti mi-ar placea sa-l cititi si sa va spune-ti parerea:
  Dupa un razboi in trecutul indepartat Galaxia noastra s-a impartit in doua cea Moderna si Salbatica. A urmat un ,,Ciclu Negru” dominat de o rasa de selenii, care insa au fost infaranti dupa multe batali de catre rasele reunite ale nou-venitilor in Galaxie nosamusieni impreuna cu ieriharioni si masahi. In urma Marelui Asediu planeta Selenilor e distrusa dar in acelasi timp printr-un viclesug-ultimul al selenilor- e nimicita si Ieriharion. Aici regele trimite sapte Capsule care contin Gena ieriharionilor in toata Galaxia. Dupa 67.000 de ani Galaxia Moderna e dominata rasa Zaheilor, care conduce in pace, insa totul e zdruncinat de aparitia a doua rase nestiute. Prima hildemoni, care ravnesc la dominatia totala si ataca planetele aliate Zaheilor, declansand Razboiul dintre Zhei, Spartissieni-o aliata a zaheilor- si ei, hildemonii. A doua rasa e ceea a terranilor car vor intra in lupta de partea Aliantei.In acest razboi un tanar terran capitan va creste in importanta prin peripetiile sale.Pe parcurs unele personaje vor afla ca Hildemonia este condusa de un Selen ce-a supravietuit timp de 67.000 fiind inghetat.Dar nici el nu inconjurat de supusi umili caci uni dintre generali il vor trada. In celalta parte a Glaxiei, cea Salbatica, O ciudata Planeta Cocon ia nastere si vor incepe Batali intre un grup de Pirati Spatiali condusi de un terran si-un nosamusian. In tot acest timp un gareorelian-o rasa cunoscuta- va face diferite expediti si va descoperi ca Terra e o Mostenitoare a Ieriharion impreuna cu alte Sase rase care trebuie descoperite.Insa totul e dat peste cap de catre un Asediu asupra Terrei neasteptat al hildemonilor condusi de generalul Santaino.De asemenea pe Hildemonia generalul Akarin primeste misia de la Stapanul Aresh de a pleca pe Anfius(o alta mostenitoare ieriharion) , o planeta foarte puternica care insa nu a intrat in acest Razboi, in acelasi timp cu arma foarte puternica Anmeu, mana drapta a lui Aresh nimiceste planeta Ednei si pleca in cautarea supravietuitorilor ca sa-i ucida. Pe masura ce evolueaza povestea vor aparea celelalte rase Ieriharion, precum si o nesteptata renastere a Selenilor care se trezesc pe Planeta Far’ de Nume…
  Va rog cu toata stima sa-mi spune-ti daca sa termin povestea.Va multumesc anticipat


 113. on mai 2nd, 2012 at 6:49 pm

  va salut cu onestitate si vin cu rugamintea de a mi relata cateva impresii despre un vulum de poezii,careia ii sant autoarea .
  tu cere i acum si el iti va da ,
  incredete in el cu inima ta
  sadeste samanta iubirii ce asteapta
  priveste o in tine cum infloreste sii dreapta
  si cheama cu glasul ce in bucurii te inunda
  dorinta din minte cu tine triumfa
  respira inspira si asculta chemarea
  a celor ce cauta mereu impliniri
  si eu sant cu ei si am ales calea
  am fost azi puternic si maine o sa fiu..
  ;
  multumesc

 114. Irene said,

  on mai 3rd, 2012 at 9:54 pm

  Buna ziua,
  Eu am scris o carte despre viata unei familii care a trecut prin niste momente ce nu pot fi trecute cu vederea , m-au impresionat mult;
  As vrea sa stiu cum pot publica Online , care sunt conditiile ?Multumesc anticipat si astept raspuns mail.


 115. on mai 4th, 2012 at 6:25 am

  Va rog sa cititi pagina aceasta: http://eliteratura.net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html.
  Daca sunteti de acord cu conditiile generale, completati formularul din pagina aceasta: http://eliteratura.net/contact-e-literatura.html.
  Succes!


 116. on mai 4th, 2012 at 6:28 am

  Aveti o inclinare catre poezie, trebuie insa sa cititi mult si sa continuati sa scrieti. Axati-va pe poezia secolului XX, Nichita Stanescu, Emil Botta, Ungarretti, T. S. Eliot… cred ca de la ei veti invata foarte mult.


 117. on mai 4th, 2012 at 6:29 am

  Sigur – scrieti-va cartea pana la capat. Apoi revedeti-o si trimiteti-ne si noua un fragment.


 118. on mai 4th, 2012 at 6:31 am

  La inceput, trimiteti poeziile dumneavoastra la cat mai multe reviste, care apar fie online, fie pe hartie.
  Apoi le veti strange intr-un volum.
  Noi publicam carti, deci cand veti avea volumul puteti sa ne contactati din nou.

 119. ciobotaru marina said,

  on mai 15th, 2012 at 1:32 pm

  Buna ziua, stimate domn ,va trimit cateva randuri (INCERCARI) si va rog sa-mi transmiteti parerea in legatura cu acestea .
  Nu stiu cum,de la o vreme
  Toate dor,genunchii dor,
  Salele si pieptu-n care
  Mai demult credeam ca zbor.
  Doare trupul ce mai ieri
  Se credea tanar,ne-nvins
  Doare parul, dor si ochii
  Doare somnul,gandul doare.
  Visul cel ucis al noptii
  si pamantul,tot ma doare!

 120. Ana said,

  on mai 15th, 2012 at 2:57 pm

  Bună ziua!
  Am tot citit comentariile de mai sus şi mi-am făcut curaj să întreb şi eu ceva. Am 18 ani, şi de mult timp mă tot gândesc să scriu o carte, dar niciodată nu am ajuns chiar la stadiul în care să încep, până azi dimineată. Mă întrebam dacă s-ar putea ca zilele urmatoare să vă trimit câteva pagini să îmi ziceţi dacă merită să mă apuc de scris sau pur şi simplu nu e de mine.
  Mulţumesc mult.


 121. on mai 16th, 2012 at 3:52 am

  Sigur. Astept paginile. Insa trebuie sa stiti ca ori de cate ori ne paste gandul sa scriem o carte, e bine sa o facem. La sfarsitul cartii vom sti daca a meritat efortul sau nu. Si chiar daca, sa spunem, cartea nu ne iese din prima, experienta acumulata ramane inestimabila. Succes!


 122. on mai 16th, 2012 at 3:53 am

  Se vede ca sunteti la primele incercari. Continuati… In acelasi timp, cititi multa poezie, cat mai multa, de nume mari, precum Blaga, Arghezi, Nichita, Ghelmez. Succes!

 123. florin cires said,

  on mai 18th, 2012 at 5:03 am

  Pana la ce varsta poti debuta cu o carte?


 124. on mai 18th, 2012 at 7:52 am

  Nu exista o limita de varsta in ceea ce priveste debutul literar.

 125. Ana said,

  on mai 20th, 2012 at 4:08 pm

  Buna ziua!Numele meu este Ana,am 17 ani si de curand ma tot gandesc serios sa public o carte de poezii.Imi place foarte mult sa scriu si scrisul a devenit o parte din viata mea si vreau sa o impartasesc cu cativa prieteni si cei din familie.Mai intai as dori sa imi spuneti daca pot sa va trimit pe mail cateva poezii si sa imi spuneti daca lucrarile au valoare si daca este in masura de a fi vreodata publicata si apoi sa imi dati detalii referitoare la pret si publicarea in sine.Va multumesc anticipat.O zi buna si astept cu nerabdare raspunsul dvs!

 126. sergiu said,

  on mai 23rd, 2012 at 5:43 pm

  salut mi se pare chiar minunata ocazia de a publicaa in format electronic.
  am si eu cateva poezii pe care as dori sa vi le arat.
  daca se mai poate 😀

 127. sergiu said,

  on mai 23rd, 2012 at 5:45 pm

  sentiment demon

  simt cum imi apasa-n spate
  ma simt inchis in fiecare noapte
  presat ca foile dintr-o carte
  ascund venin in pahare sparte…

  simt mana rece-a umbrelor sinistre
  si cum se joaca-n parul meu
  sadic cu sentimente anticriste,
  refuz sa ma inchin oricarui zeu

  simt gustul versului pe buze,
  simt ritmul unei batai difuze
  tablouri cenusii in antiteze…
  cu verdele firav al unei frunze


 128. on mai 23rd, 2012 at 9:05 pm

  Sigur ca se poate. Poezia trimisa arata ca intr-adevar aveti talent. Trebuie insa sa lucrati la cizelarea versurilor. Cu rabdare si munca, puteti ajunge departe. Succes!


 129. on mai 23rd, 2012 at 9:08 pm

  Astept poeziile la info@epublishers.info. Puteti citi despre operatiunile de publicare online in pagina aceasta: http://eliteratura.net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html.

 130. Florin said,

  on mai 24th, 2012 at 10:33 am

  Sunt Florn ,si mi-am inceput pasiunea pentru poezie de cativa ani de zile.Mi-as dori sa public si eu o carte pe hartie ..nu stiu pasii concleti care trebuiesc urmati .ma puteti ajuta ?va rog.

 131. Donciu Maria said,

  on mai 25th, 2012 at 8:15 pm

  Am scris o carte si as dori sa o public prin internet.Va rog sa im transmiteti modalitatea in care sa fac contractul cu dumneavoastra

  Va multumesc,

  Ing.Donciu din Galati

 132. Marin Cristian said,

  on iunie 1st, 2012 at 8:40 am

  Vreau sa scriu carti am imaginatie si pot scrie o carte la 2 luni. am scris 4 carti . 1 SF, 1 de dragoste ,1 gen Edgar Alan Poe si una politista.
  Nu tin neaparat sa castig bani vreau sa transmit si celorlalti oameni emotii de toate felurile ; plins, ras, frica.Cum fac sa scriu pe net?


 133. on iunie 2nd, 2012 at 7:32 am

  Cel mai bine este ca dumneavoastra sa va ocupati de scris, iar editura cu care veti colabora sa se ocupe de publicare si vanzare.
  In acest fel, cartile dumneavoastra ajung la cei mai multi cititori.
  Cititi va rog informatiile de pe site-ul http://www.eLiteratura.net.
  Succes!


 134. on iunie 2nd, 2012 at 7:37 am

  Conditiile sunt detaliate aici: http://www.eliteratura.net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html
  iar pentru contract, va rugam sa completati formularul din aceasta pagina de web:
  http://www.eliteratura.net/contact-e-literatura.html
  Succes!


 135. on iunie 2nd, 2012 at 7:38 am

  In primul rand trebuie sa cautati o editura care publica poezie.
  Apoi semnati un contract, si editura se ocupa de restul.
  Succes!

 136. blonduta said,

  on iunie 3rd, 2012 at 8:10 pm

  buna….am si io o intrebare…pot scrie despre orice?////in sensul k eu am scrise 7 carti de dragoste, vreo 2 despre gandurile mele asupra anumitor subiecte, si una – un jurnal zilnic, dar doar cu evenimente haioase…tin sa precizez ca singurii care le-au citit sunt cei apropiati, si am avut parte de incurajari pentru a continua…


 137. on iunie 4th, 2012 at 5:43 am

  Sigur ca puteti scrie despre orice. Felicitari pentru realizarile de pana acum. Nu toata lumea se poate lauda cu 10 carti terminate!

 138. Ovi said,

  on iunie 4th, 2012 at 11:22 am

  Buna… as vrea sa scriu o carte SF avand ca tema principala dorinta de razbunare, inca nu m-am decis ce sa fac nu am spus nimanui despre asta pentru ca nu am simtit nevoia pana acum, dar acum am o gramada de idei si simt ca trebiue sa scriu..stiu ca va avea succes, dar am o intrebare:
  Ce program trebuie sa folosesc pentru a scrie in format electronic?…exista un program anume sau pot folosi word…?


 139. on iunie 4th, 2012 at 12:47 pm

  Microsoft Word e absolut OK. Oricum, editura va importa textul in InDesign sau QuarkXPress, dar nu are rost sa va bateti capul cu un program complicat de procesare de grafica si text, aceasta e treaba Editurii.
  Mai puteti folosi cu succes la fel de mare Open Office, care este chiar mai bun, mai prietenos is mai folositor decat Word-ul in multe privinte si are avantajul ca este g r a t u i t: http://www.openoffice.org. Succes!

 140. Lary said,

  on iunie 21st, 2012 at 9:41 pm

  Buna, ma numesc Larisa, am 19 si cu mare respect as dori sa spun si eu cateva cuvinte celor care vor sa faca ceva si asteapta sa fie impinsi de la spate…. E bine sa ceri un sfat intr-adevar, dar ia ganditi-va de cate ori in viata ati vrut sa faceti ceva anume si v-a fost teama? de multe ori, nu e asa…. uitati cum sta treaba, si eu am inclinatie de a compune poezii; prin ele vad viata mea, si in acelasi timp invat si pe altii ceva… dar niciodata nu am vorbit cu cineva.Tot ce vreau sa spun e sa faceti ce simtiti, traiti clipa….. Multumesc!

 141. Stoian said,

  on iunie 25th, 2012 at 6:54 pm

  Buna seara,

  Ma intereseaza sa stiu care este rata de succes actuala a scriitorilor din Romania care publica pentru prima data. Nu de alta, dar stiu ca la noi este destul de greu sa realizezi un best seller sau sa iti scoti un venit lunar…decent din activitatea de scriitor. Nu stiu exact daca este din cauza continutului, dar tind sa cred ca pur si simplu cartea in general nu mai este cautata / cumparata la fel ca inainte.

  Va multumesc.


 142. on iunie 25th, 2012 at 7:36 pm

  Rata de succes a scriitorilor din Romania este foarte apropiata de cea a scriitorilor din Statele Unite. Foarte mica.
  Este ceva mai mare decat sansa pe care o ai cand joci la loterie, dar nu cu mult.
  Totusi aceasta nu ii impiedica pe oameni sa scrie si sa publice, iar cei ce aleg sa nu publice au sanse 100% de a nu aparea vreodata pe lista best-seller-ilor.
  Datoria noastra este sa scriem. Cititorii vor decide daca cumpara sau nu. Iar adevaratii mari scriitori… nu vand suficient de multe exemplare pentru a li se trece cartile pe listele de best-sellers, dar vand suficient de mult ca sa ne faca viata mai frumoasa si sa influenteze pozitiv evolutia noastra spirituala.


 143. on iunie 25th, 2012 at 7:39 pm

  De acord. Dar un sfat bun poate folosi oricum.

 144. d3itza said,

  on iunie 27th, 2012 at 10:14 am

  Buna ziua.Ma numesc Andreea am 24 de ani si iubesc poezia din adolescenta…renuntasem sa mai compun insa in urma cu jumatate de an mi s-a intamplat ceva ce m-a determinat sa redescopar ceea ce inainte ma definea…va las ultima mea poezie si astept o opinie din partea d-voasta.multumesc

  Candva
  ne-am aruncat in viata
  tu si eu…
  Fara regrete si promisiuni,
  ne-am hranit la nesfarsit
  cu fiecare
  fulg de pasiune
  ce rasarea din noi.
  Insa acum
  spune-mi…
  ma insel
  cand iti simt dragostea
  la orice adiere
  a privirii tale?

 145. ION said,

  on iulie 9th, 2012 at 1:48 pm

  Bună ziua,
  Am lecturat cele de mai sus şi sincer am rămas puţin surprins de şansa care ni se oferă celor cu înclinaţii literare. Am publicat (pe hârtie) trei volume de teatru, două romane şi două volume de mărturii despre viaţa unui stareţ…
  Am publicat şi încă mai continui să public la diverse reviste: articole, reportaje, note de călătorie, pamflete, fabule, epigrame, poezii, schiţe, fragmente din pisele de teatru şi romanele proprii… Am deja manuscrisele a două romane, altul de articole, pamflete şi schtiţe şi unul cu poezii, epigrame, fabule şi parodii, precum şi trei piese de teatru pentru volumul IV… Din păcate de fiecare dată editurile particulare îţi cer toţi banii odată (şi editează foarte scump) apoi îţi pun volumele în braţe şi… să faci ce vrei cu ele… Aşa că niciodată nu poţi să-ţi recuperezi integral banii… O spun din proprie experienţă (prietenii şi colegii vor cărţile drept cadou, bibliotecile ca donaţii…)
  Am însă câteva neclarităţi;
  * După publicarea la dv. în format electronic, se mai pot publica manuscrisele la altă editură pe hârtie sau traduce în altă limbă? Autorul rămâne în aceleşi drepturi depline asupra creaţiei sale?
  * În cazul editării în format electronic, doar editura le comercializează? Dacă autorul este doar persoană fizică, nu şi juridică, prin ce procedeu primeşte banii?
  * Pentru publicare plăteşte ceva editurii? Cât?
  * Ce şanse sunt ca aceste cărţi să fie cumpărate?
  Ar fi mai multe întrebări, dar deocamdată atât…
  Puteţi să-mi răspundeţi pe adresa de e-mail…
  Vă mulţumesc! Vă doresc mult succes în proiectul domniei voastre!
  Cu stimă,
  ION N.

 146. Sanela said,

  on iulie 10th, 2012 at 1:36 pm

  Buna ziua ma numesc Sanela am 19 ani si vreau sa scriu un roman un fel de poveste de viata.ce trebuie sa fac?va trimit cateva pagini in format electronic si imi spuneti dvs parerea daca merita sa continui sau nu? va multumesc ,o zi buna!

 147. Marko-Abbas said,

  on iulie 11th, 2012 at 7:01 pm

  mi-am permis sa va trimit pe adresa Dumneavoastra cateva din scrierile mele pentru o evaluare preliminara.Va multumesc anticipat.

 148. Ieremia Roman said,

  on iulie 12th, 2012 at 10:34 pm

  Eu m-am nascut dintr-un cuget senin
  Intr-o noapte curata, plina de stele.
  De-atunci si sufletul ramasu-mi-a plin
  De setea de nemerginit izvorata din ele.

  Doresc sa public!


 149. on iulie 13th, 2012 at 9:55 am

  De acord, asteptam paginile.


 150. on iulie 13th, 2012 at 9:56 am

  Cititi, va rugam, informatiile de pe http://www.eliteratura.net si trimiteti-ne un mesaj prin pagina de Contact de acolo.

 151. andrei said,

  on iulie 13th, 2012 at 8:11 pm

  Buna ziua,
  Din cate am inteles adresa dumneavoastra este info@epublishers.info, asa ca va voi trimite cateva pagini dintr-un roman pe care as vrea sa-l public.


 152. on iulie 14th, 2012 at 2:23 pm

  De acord! Astept.

 153. Madalina G. said,

  on iulie 25th, 2012 at 2:49 pm

  Buna ziua!

  Am citit anuntul dvs. si as dori sa stiu daca este posibila publicarea unor e-carti de specialitate din domeniul dreptului.

  Va multumesc!


 154. on iulie 25th, 2012 at 3:19 pm

  Cum sa nu! Foarte posibil. Va aparea in aceasta colectie: http://www.coresi.net/eJuridica/.
  Trimiteti-mi un e-mail pe adresa info@epublishers.info.

 155. Diana said,

  on iulie 31st, 2012 at 8:01 pm

  Buna seara! La inceputul anului m-am apucat de scris propria mea carte. Nu este inca finalizata dar capitolele scrise au fost pe placul profesorii mei de romana si a prietenilor. Mai am si alte compuneri si poezii compuse pe langa cartea inceputa. Daca v-as trimite cateva capitole din ea m-ati putea ajuta cu o parere? Ar insemna enorm mai ales ca ma aflu la inceput de drum. O seara placuta in continuare.


 156. on august 2nd, 2012 at 5:18 pm

  De acord: info@epublishers.info

 157. Mirabela said,

  on august 3rd, 2012 at 1:08 pm

  Buna ziua!
  Numele meu este Cristian Mirabela, am aproape 23 de ani si m-am bucurat cand am vazut ca cineva din lumea internetului vrea sa aprecieze si sa fie rezonabil cu tinerii cu idei de carti si articole. Eu am si un blog si mai multe povestioare inca nepostate, insa , in urma unor experiente personale, care s-au derulat pe parcursul mai multor ani, as vrea sa ma dedic unor carti exclusiv pentru adolescentii si tinerii in cautare de senzatii tari. Si, senzatiile tari de multe ori se invart in cercurile vicioase ale drogurilor.
  Am fost consumatoare si am avut multe de pierdut din cauza asta… dupa ce am trecut prin diverse stadii, de la neacceptare la vindecare, am avut mult de suferit. Tocmai de asta vreau sa impart exeperientele, sunt sigura ca tinerii vor empatiza mult mai mult cu mine decat cu orice alt specialist care ii prezinta niste informatii generale si atata tot… eu am trait in cercurile astea si stiu foarte bine ce sentimente si emotii ii incearca pe consumatori.. insa totusi e o munca, imi pun ceva ani pe hartie si as vrea sa fiu recompensata..macar asa, simbolic, nu astept sa ma imbogatesc de pe urma site-ului.
  Daca sunteti dispusi, putem colabora. Am scris pentru mai multe site-uri si va pot lasa link-urile ca sa va formati o parere.
  http://www.thesexist.ro/pornografia-533.html
  http://www.thesexist.ro/cand-plang-femeile-1423.html
  http://www.thesexist.ro/excesul-in-dragoste-103.html ( la toate cele trei articole, eu sunt reprezentanta partii feminine – Mira)
  http://think-about-things-miruca.blogspot.ro/2011/03/nu-stiu-ce-mi-venit-cu-povestea-asta.html – poveste pentru copii incorporata intr-un filmulet power point.
  http://think-about-things-miruca.blogspot.ro/2010/05/mignonette-iubeste-ceea-ce-nu-poate_13.html – aceasta este blogul meu personal, il puteti rasfoi daca va intereseaza.
  Va multumesc pentru atentie si astept un raspuns!
  O zi frumoasa va doresc!


 158. on august 3rd, 2012 at 5:12 pm

  Multumim pentru aprecieri. Saptamana viitoare imi vom face timp pentru a citi textele scrise de dumneavoastra.

 159. Denisa said,

  on august 9th, 2012 at 10:41 pm

  Buna, numele meu este Denisa, am 19 ani dar ma simt de parca as avea 40 avand in vedere prin cate experiente am trecut. Dintotdeauna mi-a placut sa citesc, este singurul remediu prin care reusesc sa ma relaxez si sa uit de probleme. Consider ca am un oarecare talent si la scris. Am un caiet in care imi astern gandurile. Scriu in deosebi despre relatii, familie, diete, sentimente. Cred ca ar fi articole grozave dar las asta la, latitudinea dumneavoastra.. Am inceput sa scriu si o carte care are note din jurnalul meu, actiunea bazandu-se pe anumite intamplari nefericite din viata mea. Crede-ti ca as avea vreo sansa? Multumesc.


 160. on august 10th, 2012 at 9:00 am

  Sigur ca aveti sanse. Scrieti, e cel mai sigur mod de a ajunge sa publicati! Mult succes!

 161. Dragos said,

  on august 14th, 2012 at 12:04 am

  Buna ziua!!! Sunt un tanar student,la facultatea de matematica,Bacau.Nu ma cred inca un artist(desi as dori din suflet sa devin),dar am cateva poezii mai vechi,scrise de mine,in jur de 20-30,nu mai stiu exact,pe care as dori sa le public daca se poate.De asemenea lucrez la o carte careia inca nu am reusit sa ii gasesc un nume,o carte SF.Pana acum am in jur de 80 de pagini.Abia astept sa o termin,doar ca timpul ma ingreuneaza mult. Astept cu ardoare raspunsul dumneavoastra,sper sa ma puteti ajuta in vreun fel.O seara buna!!!


 162. on august 14th, 2012 at 12:06 am

  Conditiile de publicare pentru o editie electronica apar pe acest site: http://www.eliteratura.net.


 163. on septembrie 2nd, 2012 at 12:12 pm

  de ce credeti ca poezia se invata? si nu vine din mintea universala ca este o exprimare a sinelui nostru si o relatare a trairilor noastre ,e pur si simplu talent .Il ai sau nu ,il descoperi ca vrei si nu ca asa ma invatat cutare ,,cred ca e unicitatea noastra cu care inspiram si expiram mereu ,e puterea recunostintei ce iese la lumina si ea este in fiecare din noi, e viata mea si nu a lui cutare…si atat! . multumesc,

 164. katea said,

  on septembrie 8th, 2012 at 10:19 am

  Buna ziua ma numesk Ekaterina as vrea foarte mullt sa aflu mai multe detalii despre optiune dumneavoastr,nu sunt expert in acest sens si as dori foarte mult sa ma ajutati multumesk anticipat.


 165. on septembrie 12th, 2012 at 8:01 pm

  Poezia nu se invata, dar tehnica de a fi mosita, de a fi scoasa la lumina, se invata.


 166. on septembrie 12th, 2012 at 8:03 pm

  Buna ziua, nu am inteles foarte bine intrebarea, ati putea s-o reformulati, va rog?

 167. Emanuel Stoi said,

  on septembrie 14th, 2012 at 9:54 pm

  Buna, este foarte interesant ceea ce am citit mai sus. Eu scriu poezie de multa vreme, din adolescenta mai exact si pot sa spun ca pana acum la 25 de ani am realizat cateva scrieri demne de mentionat dar din pacate doar in ochii mei si a celor apropiati. Am lucrari lirice si in romana si in engleza si in acest moment lucrez la o povestire scurta. Recent am luat hotararea ca as vrea sa le public si as vrea sa stiu mai multe despre oferta dumneavoastra.


 168. on septembrie 14th, 2012 at 10:10 pm

  Înainte de a lua hotarârea de a publica o carte avem nevoie să vedem câteva din scrierile Dumneavoastră, pentru a ne forma o părere.
  În cazul în care Editura acceptă publicarea, se încheie un contract de editare. Precizez că este vorba de publicarea de ediţii electronice (online).
  Aşteptăm să ne trimiteţi un e-mail la info@epublishers.info cu cateva din creatiile Dvs literare.

 169. Nicolae said,

  on septembrie 15th, 2012 at 1:07 pm

  Buna ziua !
  V-am trimis la adresa de mail info@epublishers.info una dintre creatiile mele. As dori sa stiu ce parere aveti despre ele si daca se merita sa continui sau nu.
  Multumesc anticipat !

 170. Gina said,

  on septembrie 22nd, 2012 at 8:05 pm

  Buna seara. Ieri v-am trimis si eu cateva din scrierile mele pentru a va da cu parerea de calitatea lor literara. Vreau sa stiu daca ar putea fi publicate si daca am eu vreo sansa ca scriitoare sau daca mai trebuiesc slefuite sau poate chiar ar trebui sa renunt la acest vis. Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de important este pentru mine. Voi astepta cu sufletul la gura raspunsul dvs. Va multumesc!


 171. on septembrie 22nd, 2012 at 10:23 pm

  Va multumesc. Va rog sa-mi dati un ragaz de o saptamana. Multumesc.

 172. alina said,

  on septembrie 24th, 2012 at 1:02 pm

  Buna ,
  am scris o carte , si am nevoie de parerea d-voastra. Ma aflu intre dorinta si realitate, nu stiu daca imi doresc sa fie publicata , dar imi doresc sa o cititi .
  Daca va pot fura cateva clipe din pretiosul d-voastra timp , am sa va trimit cartea .
  Namaste .
  P. Alina

 173. Alexandru said,

  on septembrie 25th, 2012 at 9:36 pm

  Buna seara am si eu 4 5 caiete de poezii de dragoste as vrea sa incep sa le public sunt si de dragoste si s.f si mai multe dar cele mai multe sunt de fapt cele de dragoste imi puteti da si mie o redactie un editor va rog mult astept raspunsuri Multumesc anticipat…Ps: am 16 ani si sunt baiat..Astept pareri ..

 174. Elena said,

  on septembrie 26th, 2012 at 8:03 pm

  Bună ziua!
  Nu vreau decât să vă semnalez că v-am trimis şi eu un text cu mai multe zile în urmă. Emailul care contine textul este din data de 18.09.2012 şi l-am trimis pe adresa info@epublishers.info (am mentionat in email si cateva date – putine – despre mine). Subiectul este „Un text de două pagini”. Textul poartă titlul „O zi din viaţa unui om obişnuit în comunism” şi vă spuneam în emailul cu pricina că am scris o carte pe care o să v-o trimit (dacă veţi considera că este cazul) după ce veţi citi textul de două pagini. Am dorit sa semnalez si aici trimiterea textului de proba deoarece nu sunt convinsa ca am procedat bine, poate era cazul sa trimit direct fragmente din carte. Îmi dau seama că sunteţi foarte ocupat iar noi, toţi cei care vă scriem, presăm un pic, nerăbdători să aflăm ce mari scriitori suntem. Părerea Dumneavoastră mă interesează foarte mult (cum ar putea fi altfel?), o aştept şi va mulţumesc.
  Cu stimă,
  Elena


 175. on septembrie 26th, 2012 at 9:59 pm

  Sarut mana, am citit cele doua pagini si mi s-au parut interesante. Aveti o anumita putere asupra cuvintelor si a situatiilor, insa doua pagini sunt insuficiente pentru a imi putea forma o opinie mai structurata. Astept si alte pagini. Spor la treaba!


 176. on septembrie 26th, 2012 at 10:03 pm

  Alexandru, te rog sa-mi trimiti si mie cateva poezii. Iti voi spune ce cred despre ele. info@epublishers.info

 177. Elena said,

  on septembrie 26th, 2012 at 10:20 pm

  Buna seara!
  Multumesc pentru raspunsul prompt. Voi alege cateva fragmente din cartea pe care am scris-o si vi le voi trimite in cateva zile.Numai bine!

 178. Gina said,

  on septembrie 27th, 2012 at 7:22 pm

  Buna seara. Ma intrebam daca ati citit paginile pe care vi le-am trimis din romanul meu Iz de crini si daca v-ati facut vreo parere care m-ar putea ajuta in a lua o decizie in legatura cu ce voi face in continuare. Astept raspunsul dvs. Va multumesc!


 179. on septembrie 27th, 2012 at 8:00 pm

  Sarut mana. Nu, din pacate nu am avut timp. Inceputul anului scolar (am o fetita in clasa I si una in clasa a II-a) m-a acaparat cu totul. Va rog sa ma mai asteptati cateva zile. Va multumesc.

 180. coja said,

  on septembrie 28th, 2012 at 2:36 pm

  Buna ziua. Felicitari domnule Vasile Poenaru ! Din intamplare am nimerit in acest site. Am citit cele 179 de comentarii. Formidabil !
  Am o intrebare : editura dumneavoastra accepta publicarea ( in format electronic) unui album ce contine imagini ( artistice) din calatorii ?
  Am un tanar coleg ( absolvent al Facultatii de Arhitectura si al Facultatii de Arte Plastice ) ce detine o impresionanta colectie de imagini, imortalizate in numeroase excursii de documentare.
  Va multumesc.

 181. Gina said,

  on septembrie 28th, 2012 at 7:56 pm

  Va inteleg si departe de mine gandul de a insista, doar vruiam sa ma asigur ca nu ati uitat. Am sa astept comentariile dvs, dar vreau sa va spun ca apreciez implicarea dvs reala care e dovada de necontestat ca nu este un interes literar superficial. Un an scolar plin de FB-uri! Va multumesc!


 182. on septembrie 28th, 2012 at 8:25 pm

  Va multumesc penrtu aprecieri. Sigur ca o astfel de carte se poate publica. Ea trebuie insa bine structurata si sa contina explicatii precise si relevante pentru fiecare fotografie.

  Sugestie: fotografiile se pot vinde si ca atare, online, prin intermediul firmei Dreamstime. Click aici: http://www.dreamstime.com/res2798831-free-images.

  Succes!


 183. on septembrie 28th, 2012 at 8:26 pm

  Va multumesc.

 184. baciu andreea said,

  on octombrie 3rd, 2012 at 1:17 pm

  buna ziua!

  Ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru publicarea unei carti de bucate?
  Trebuie sa platesc o anumita suma pentru a putea fi publicata?

 185. andreea bianca said,

  on octombrie 7th, 2012 at 12:32 pm

  cum sa scriu o carte cum sa o piblic

 186. andreea bianca said,

  on octombrie 7th, 2012 at 12:33 pm

  cum sa scriu o carter si cum sa o public pe acest site

 187. ingerluminos said,

  on octombrie 7th, 2012 at 7:29 pm

  buna seara
  am rasfoit succint cateva pagini scrise de altii, aici pe acest forum…daca nu ma insel e un forum,nu?
  deci, indraznesc sa va scriu si eu ….nu imi plac vorbele mari si nici persoanele sofisticate,deci…voi vb direct:anul trecut am scris o carte ,la indemnul dlui. Grama editor la revista lumea misterelor;nu am publicat-o din lipsa de fonduri…as fi foarte incantata sa cunosc parerea dumneavoastra,indiferent de care ar fi…
  asa ca..va trimit cateva pagini…
  multumesc pt rabdare…si numai bine sa aveti!

  CARTEA “BUNUL DAC”
  AUTOR: POP MARIA-ELEONORA

  CAPITOLUL I.
  AMINTIRI

  MOTTO: …….”In viata trebuie sa stii cum sa ramai…
  nu e important sa stii sa traiesti,
  ci ceea ce intelegi din toate cate aduni….”

  Cartea mea vorbeste de la suflet pentru suflet; ea transmite tuturor mesajul de a ne trezi din visul adanc in care ne complacem sa traim si de a invata sa privim cu ochii mintii adevarul….dar, acel adevar care doare, care raneste, care ne intristeaza, dar care ne si fascineaza, ne umple sufletul de lacrimi de nostalgie si de SPERANTA

  Tot ceea ce am scris aici este doar amintirea unei lumi de mult uitata si inchisa in mintea noastra …

  -1-

  …Bunul dac privea trist si din coltul ochiului ii curgea ascunsa o
  lacrima de dor si jale….sufletul lui plangea si striga in tacerea surda a intunericului de nepatruns: de ce?de ce?; ca un ecou pietrele raspundeau: de ceeeee?de ceeeeeeeeeee?, apa izvorului susura si ea trista , iar trupul ei se scurgea la vale in mii si mii de picuri cristalini colorati in curcubeu……de ce?de ce?
  totul plangea si ofta de parca era sfarsitul…poate ca asa a si fost: sfarsitul!…pamantul s-a cutremurat si maicuta sfanta si-a lepadat straiele de natura, imbracand acel chip cioplit de om….ce s-a intamplat, tata?….dar bunul tace….si ochii lui altadata plini de viata si de iubire, acum privesc reci , nepasatori spre nicaieri ……
  tata!tata!repeta maicuta geea, ce s-a intamplat?
  nimic, copila sfanta…nimic…am vazut doar o alta lume …..ce va sa vie…..dar noi n-om fi…atunci cu ei……multa durere, multa tristete, suflete rele , pline de ura…..ingeri razboinici fara credinta ce vor distruge tot ce-i frumos……si bietul soare ce ne e templu distrus va fi si neputincios!
  dar e o speranta, nu vad decat una: iubirea curata si fara minciuna, din suflet de inger… lumina se cheama si tu ii esti mama!

  -2-

  Ploua marunt peste streasina casei strabune….ploua cu lacrimi de dor si amintirea clipelor de odinioara imi inunda cald sufletul ratacit in asta lume, in acest univers plin de uitare si nestiinta……incet, incet, amintirile mi se perinda prin gand si revad clar copilaria minunata din vremea celor sfinti…..deodata, ploaia se opreste si un curcubeu plin de pace imi zambeste sagalnic printre norii speriati …
  In crestetul muntilor de nepatruns era ascunsa tainic casa bunicilor ; de jur imprejurul ei se inalta falnic un lant de brazi inalti si stejari asezati sub forma de scut.Era o casuta mica, simpla , dar plina de veselie si glasuri cristaline de copii nastrusnici, acestia fiind cei trei nepoti: Raluk, Ioan si Decebal.
  In fiecare zi inima muntilor se umplea de arome binecuvantate care iti umpleau mintea si sufletul de pofte care mai de care mai apetisante…cea mai dorita era placinta cu mere coapta pe vatra de buna”nana”.Mi Nana era un manunchi de vise si impliniri…daca vroiai sa inveti un descantec, sau un leac , Nana le stia cu siguranta pe toate…chiar si bunul „palea” in fata stiintei ei…spunea ea …plina de talc..si noi, copiii o credeam si o priveam fascinati….

  -3-

  Copiii erau lasati in grija bunului pentru a-i „pregati” de „marele pas”, adica de „initiere”.Nu erau frati, doar veri.Ioan era cel mai mare si Raluk cea mezina.Intre cei trei copii exista o legatura sufleteasca atat de puternica , ca nu poate fi descrisa in cuvinte…Ioan isi atribuise rolul de „mare sef”.Decebal era „inteleptul”, iar Raluk, soarele ce aducea zambetul in sufletul celui mai intristat ratacitor…
  In acea zi , ei pandeau atenti sa nu vina cumva buna in gradina, in livada cu pomi fructiferi; timp de o luna veneau zilnic sa le tina de urat ciresilor cei batrani din mijlocul livezii; le spusese buna odata ca , daca le vor citi cate ceva, ciresele se vor coace repede; de aceea ei veneau in fiecare zi sa priveasca ciresele , ca nu cumva acestea sa se coaca si ei sa nu stie….desigur!le citeau si cate un basm sau le recitau cate o poezie…uneori le cantau balade , sau…le cantau din frunza;
  astazi , inca de cu zori, buna daca le spuse ca -in sfarsit-ciresele sunt coapte si bune de mancat, dar…dar…inca nu pot fi culese pana nu se va uni ziua cu noaptea , ca atunci se lasa peste toate dulceata tainicei iubiri…asa ca, cei trei copii, asteptau sa fie ocupata buna pt a da fuga la cirese.

  -4-

  Au tot cautat-o in toata casa, in ograda…nicaieri; s-au gandit ca e plecata, asa ca au dat navala in livada…cand colo, ce sa vezi: buna culegea de zor cirese si incepuse sa cante de se scutura livada….copiii au ramas blocati pret de cateva clipe, apoi au fugit repede la ciresul unde era cocotata buna si au intrebat-o: bine, buni, dar cum a ramas cu sfatul tau?…..buna…prinse a rade in hohote, apoi spuse: nazdravanii mei, am uitat sa va spun: ciresele e bine sa le culegi si in plina zi, atunci cand soarele e plin de dragoste si toata natura isi revarsa dulceata in toate si tot…

  -5-

  Batranul intelept avea o vorba:….daca te plictisesti, inseamna ca degeaba traiesti!n-ai inteles nimic de la viata!nici de ce vulturul cuteaza sa sfideze inaltimile , nici de ce bradul cuteaza sa-si pastreze corola verde, nici de ce pietrele se incapataneaza sa ramana nemiscate in apa de izvor, nici de ce ziua nu uita sa alunge noaptea, nici de ce gandul cuteaza sa invinga orice neputinta……..
  tot el avea o alta vorba inteleapta:…cat traiesti, sa fugi de omul frumos care e mieros si politicos iti intra pe sub piele…te va insela imediat ce vei intoarce capul sa privesti un rasarit de soare….mai bine cauta omul nesabuit, care in stangacia lui, plin de curaj sufletesc iti spune clar in fata ce gandeste despre tine…..
  Tot el era o adevarata carte de sfaturi, pilde si un izvor nesecat de intelepciune….in fiecare zi isi provoca nepotii, punandu-le cate o intrebare …intrebatoare…asa ca o intreba pe Raluk:
  stii de ce plang pietrele…de ce moare floarea…de ce ii e sete vantului…de ce viata traieste prin noi?..copila l-a privit zambind si, neatenta a raspuns: pietrele plang pentru ca vor sa-si mute casa…..floarea moare pentru ca nu o aude nimeni ce frumos canta….vantul e vesnic insetat pentru ca nu il pofteste nimeni la masa……iar viata se joaca de-a prinselea cu noi…

  -6-

  Bunul dac a stat o clipa pe ganduri si apoi, zambind, i-a mangaiat parul auriu ca spicul de grau si a zis: copila mea….adevarat ai spus…sa nu uiti niciodata graiul tuturora…invata sa asculti orice vietate care plange…..dar…nu e acesta raspunsul corect!…pietrele isi plang neputinta atunci cand asculta ce spun pasarile despre cum piere ce-i sfant……floarea moare cand vede ca e neputincioasa in fata rautatii si nu o poate imblanzii cu parfumul ei ……vantul e insetat pentru ca el duce vesnic in spate povara sufletelor neantelese, neamplinite…..iar viata se agata cu disperare de noi cu un fir de ata nevazut numit speranta…

  -7-

  Apoi le dadu copiilor o lectie de intelepciune daca: odata, ingerii erau foarte suparati: timpul incepuse sa se scurga prea repede, de parca se lua la intrecere cu apa izvorului cel sfant din gradina uitarii…s-au adunat cu totii si au hotarat: sa opreasca timpul!
  usor de gandit , dar oare era posibil de implinit?…nestiind cum sa procedeze, au apelat la batranul sfetnic intelept;acesta si-a mangaiat bland barba cea lunga si alba , a chibzuit indelung si , intr-un tarziu, a grait: da, este posibil sa opriti timpul, dar nu mai mult decat pret de o secunda!insa, nu va sfatuiesc sa faceti asta!veti avea mult de suferit!…ingerii insa, auzind ca se poate, nu au tinut cont de sfatul bunului intelept, ci plini de incredere, s- au hotarat sa opreasca timpul…dar…au uitat un singur lucru: cat dureaza o secunda?negasind raspunsul…s-au lasat pagubasi…si asa, bunul intelept, a reusit ceea ce stia prea bine: timpul nu trebuie oprit!el trebuie sa-si continue drumul fara tagada…

  -8-

  …Cuprinsa de nostalgia copilariei, inchid ochii si ma revad desculta prin poienita din mijlocul padurii unde am crescut ………..iarba e uda de roua marunta si rece…alerg printre florile de munte si imi prind in parul ravasit clopotei albastri;deodata, se aseaza pe nasul meu un fluture cu aripile ca mii de ochiuri in toate culorile;
  fara sa vreau lacrimile au inceput sa ma napadeasca …sunt atat de trista si de singura…atat de mult imi lipsesc toti: bunul, buna, maicuta, taicutul…Decebal..si el…el iubirea mea, cel care mi-a contopit visele cu noaptea si ziua si m-a ridicat catre cer in dansul iubirii nesfarsite si sfinte, el…Ioan , cel ales…
  …..

  -9-
  Fluturasul s-a oprit doar o clipa sa-si scuture piciorusele de polen si apoi si-a continuat nestingherit zborul , ca si cand nici nu m-ar fi vazut….sau poate a crezut ca-s o frunza…….poate…………se aude fosnetul padurii, iar crengile brazilor si stejarilor imi spun: ai venit? de mult ne-ai lipsit! ne-a fost dor de rasul tau cristalin…………….deodata, se trezeste la viata izvorul si ma striga: copila, ai venit iar la noi? ma apropii incet de izvor si ma asez pe o piatra; imi pun picioarele in apa si cu un bat ma joc cu pietricelele din izvoras.Ce frumoase sunt ele!atat de lucioase…atat de perfecte….
  ….noaptea s-a asezat iar blanda si tremuranda peste ochii nostri obositi….de undeva insa se vede un licar slab de lumina palida; e cald….noapte de vara…privesc cerul senin si incerc sa intind mana spre el…poate reusesc sa prind o stea…cat de mica…asa poate mi s-ar implini si mie macar o singura dorinta….intind visatoare mana, dar nu stiu pe care s-o ating…. adie un vant cald si mangaietor ce aduce cu el miros de regina noptii si trandafiri; beti de atata parfum , greierii incep sa isi cante singuratatea…deodata , zeci de licurici pornesc dansul iubirii……si in tot acest peisaj sunt doar eu si amintirea celor dragi…oare unde s-au ratacit…unde au poposit?in care univers ?in care lume paralela?incerc sa-i vad cu ochiul mintii , dar…bunul dac de acolo de undeva de sus imi face semn cu mana si imi spune: inca nu!n-a venit inca clipa!mai asteapta putin…..

  -10-
  Bunule…de ce moare floarea?de ce cad frunzele?de ce apune soarele?de ce plang oamenii?de ce?….bunul intelept m-a privit trist si ochii lui au prins a lacrima…stiam ca asta nu e bine;foarte rar l-am vazut pe bunul dac plangand, si atunci se intampla pt un motiv foarte serios…..dar, nu mi-a raspuns, si copilul din mine s-a razvratit;am inceput sa-l necajesc, tragandu-l de barba lui lunga si deasa…acum stiu ca-l durea, dar niciodata nu m-a certat;ma iubea ca pe lumina sufletului lui….de ce?spune, bunule!
  vazand ca nu o scoate la capat cu obraznicatura de nepoata, batranul se ridica si pleca spre paduricea de langa casa;stiam ca va urma ceva foarte important , ceva ce nu va trebui sa uit niciodata, cu nici un pret!
  am pornit repede pe urmele bunicului;curand, am ajuns in dreptul izvorului sfant, atat de drag sufletului meu…aici batranul s-a oprit si ,obosit , s-a asezat pe o piatra…a luat un bat si l-a aruncat in apa, apoi o frunza si a aruncat-o si pe aceasta in apa..

  -11-

  …priveste!mi-a spus!…si mi-a aratat apa izvorului: soarele radea vesel in adancul izvorului;batul si frunza se luau la intrecere care ajunge primul la capatul dealului, jos in poiana cea plina de fluturi….ai inteles , copila?..am clipit din ochi si , razand, am spus: cred ca toate se joaca de-a viata, si ..atunci cand obosesc pier si se topesc in nefiinta…bunul a ramas privindu-ma ganditor…apoi mi-a spus: viata e in permanenta miscare: acum este aici, acum e in alt univers…noua ni se pare ca sta langa noi, dar nu-i asa…ea colinda toate universurile si atat timp cat lipseste toate ii duc dorul, ofilindu-se; cand se reantoarce, totul renaste…e cercul sfant al vietii

  In fiece seara bunul ne spunea o intelepciune plina de talc….n-am uitat nimic din tot ce m-a invatat….si, desi pe atunci nu intelegeam prea multe, stiam totusi ca nu voi uita nici un cuvant din toate si ca le voi trai in viitor litera cu litera…asa a si fost….

  -12-

  Batranul prinse a povesti: intr-o zi ingerii luminii s-au luat la intrecere cu ingerii intunericului sfant: ia sa vedem cine stie cel mai bine sa raspunda la intrebarile „marelui sfetnic”…..
  si inteleptul sfant a intrebat: ce e mai bine, un suflet liber si curat dar sarac in averi si puteri…sau un suflet plin de pacate si vicii …dar bogat in trufie, faima, averi lumesti?
  Ingerii luminii au spus: sufletul curat se trezeste in toiul noptii si intreaba:Doamne, oare chiar nu pot salva toate sufletele aflate in suferinta?Sufletul patat se trezeste in toiul noptii si intreaba: drace, oare nu m-a furat nimeni?
  Ingerii intunericului sfant au stat, au cugetat indelung si au raspuns: un suflet curat se pune seara in pat , se inchina si intreaba: Doamne, oare maine tot asa ma voi trezi?Sufletul patat se pune seara in pat si intreaba: drace, pe cine oi mai prosti maine ?
  Batranul intelept a ras si apoi a plans ……
  Ingerii au ramas blocati o bucata de timp, dupa care l-au intrebat: ingerii luminii-de ce plangi , inteleptule?si inteleptul a raspuns: de bucurie ca ma faceti sa visez!
  apoi au intrebat si ingerii intunericului sfant : de ce razi, inteleptule?si inteleptul a raspuns: de trist ce sunt ca voi ma faceti sa ma trezesc din vis…….

  -13-

  Bunul dac m-a intrebat brusc: tu stii copila cati ani are fericirea?…am stat o clipa in loc si…am privit lung catre bunul meu;stiam ca e o intrebare codificata…am preferat sa tac;dar, bunul nu s-a oprit si m-a intrebat iar: copila mea , cati ani are fericirea?…am tacut iar nestiind ce sa raspund…..bunul , razand mi-a zis: ai dreptate fericirea are aceeasi varsta cu tacerea….

  In adancul muntilor inalti si mareti se gasea pestera cu limbi de foc…asa o numeam noi pentru ca avea pe perete, la intrare doua linii rosii care se terminau cu o piatra rotunda si crestata in patru;acea stanca era poarta…era intrarea in locasul tainic al initierii.
  Bunul ne ducea des acolo si ne spunea: sa nu uitati niciodata cine sunteti!voi veti fi raspunsul la toate cele atunci cand va sosi clipa…..
  Ascultam vrajiti si inimioarele noastre de copii nevinovati se faceau mici si abia daca mai indrazneau sa palpaie…..totul in jur era plin de mister, o tacere apasatoare ne inconjura de nicaieri…auzeam vag soapte , dar nu intelegeam acea limba…acum stiu ca era limbajul cel nevazut…adica cel al apei, frunzelor, pietrei, vantului….ce frumos imi pare acum , dar atunci ne era teama sa nu spulberam linistea…deodata, apareau in aer mii de sfere luminoase, ca niste globuri mici …dansau vesele si zglobii in jurul nostru;parea ca ne urmaresc fiecare miscare, fiecare gand….am intins mainile spre ele si acestea ni s-au mulat pe palme;

  -14-
  al meu a inceput sa lumineze in fel de fel de culori…bunul a ras si mi-a aratat globul lui Decebal: era rosu…m-am mirat si am intors repede capul inspre Ioan …globul lui era ca focul…la un moment dat Ioan a tipat si i-a dat drumul…in incapere si-au facut aparitia niste sfere albe, apoi negre, ca niste bile mate…s-au rotit de doua ori deasupra capetelor noastre si apoi, cuminti si ascultatoare au ramas suspendate in aer chiar deasupra capului meu.
  Bunul, a ridicat mana dreapta si a spus:”mate sele „, iar sferele au disparut brusc.Am vrut sa intreb ceva, dar bunul mi-a spus tacand : nu acum!…am amutit…am inaintat si am patruns in cea de-a doua incapere. Aici , in mijloc era o masa mare, ovala din piatra masiva de culoare albastra cu sclipiri irizante de roz…de jur imprejurul ei, se aflau niste batrani cu barbi lungi si albe…ciudat!nu mi-a fost teama de ei!cel din capatul mesei mi-a spus tacand: ai venit, copila…te asteptam! si mi-a aratat fara sa schiteze macar un simplu gest scaunul din dreapta lui.M-am asezat fara sa vreau…ca si cand ceva, sau cineva m-a condus acolo peste vrerea mea.

  -15-

  Deodata , in fata mea au aparut niste tablite de piatra…erau albe si aveau litere rosii…am pus mana pe ele si, in clipa imediat urmatoare literele s-au transformat in foc.
  Toti s-au oprit din ritual si s-au uitat atenti la mine cum ma jucam cu tablitele…pe prima era scris un singur cuvant…bineanteles ca nu stiam ce scrie acolo, nu intelegeam , dar am atins literele pe rand intr-o anumita ordine si ele, s-au asezat ca prin magie in ritmul indicat…noul cuvant era: „sacrele”am inceput sa rad bucuroasa…in clipa aceea tablita s-a transformat intr-o carte mare, alba ca spuma laptelui…batranii au vrut sa ma opreasca imediat, dar bunul dac le-a facut semn sa nu se miste;l-am privit intrebatoare si el , cu privirea lui plina de dragoste si pace si-a inchinat capul ca o plecaciune si a zis: „crelele sane, soleke”am inteles prin asta ca trebuie sa continui, asa ca am deschis cartea. Era atat de mare si grea , ca nici nu aveam putere sa o apuc, daramite sa o deschid….dar bunul a venit langa mine si si-a pus mana dreapta pe umarul meu stang.Am simtit deodata o caldura puternica ce imi strabatea intreg trupul.

  -16-
  ….Ploua iar …iar linistea ma apasa obositoare…incerc sa imi amintesc iar cele de odinioara , dar o perdea deasa ca de fum pare a se asterne incet si sigur peste mintea mea…iarasi ma cuprinde uitarea…iarasi voi uita pentru ceva timp cine sunt si de unde vin…voi fi doar un simplu muritor…da, dar eu nu pot uita nici macar pentru o clipa ca pot visa…visul meu indraznet nu cunoaste granite, nu are limite…e liber precum pasarea cerului..si se inalta sus, tot mai sus catre toate universurile….
  o multime de intrebari imi inunda sufletul si ma rascolesc in cele mai adanci si de nepatruns taine ale fiintei mele….unde au disparut cu totii si cand s-a putut intampla asta….astept un raspuns , dar …zadarnic..doar vantul se aude in cale; suparat suiera a tristete si a jale…
  incep sa plang si imi chem stramosii ….deodata, in fata mea a aparut un lup..m-a privit intrebator pret de cateva clipe, dupa care a pornit spre paduricea din imediata apropiere;si-a intors capul si mi-a spus din ochi: vino sa vezi!
  .. l-am urmat imediat…lupul privea trist la haita lui batrana…toti nemuritori, toti frati de cruce, toti indurerati si neschimbati….rasuflarea lui se auzea in linistea noptii senine ca o rafala puternica de vant;trista soarta….privea dus pe ganduri la fratii lui si suspina din greu…incet, timid se apropie de el un pui …se inchina cu respect si il intreba sovaitor: tata…de ce suntem atat de singuri?si de ce esti trist?.
  dar batranul lup nu putea sa-i spuna adevarul…cum ar fi putut face asta?cum sa spuna ca asta e soarta lupilor neamblanziti, a celor nesupusi, a celor cu suflet liber, care nu se inchina niciodata nimanui, nici macar mortii, afara de credinta sfanta….privi trist luna si incepu sa urle prelung….

  -17-
  Batranul si-a intrebat invataceii intr-o zi: ce este mai importanta, viata sau moartea?
  copiii au stat pe ganduri si, intr-un tarziu au raspuns: viata!de ce?a intrebat inteleptul sfant….viata invinge moartea!au spus copiii….dar moartea atunci ce rost are?a intrebat batranul…..copiii au amutit, nestiind ce rost poate avea moartea…in mintea lor, moartea simboliza durere multa, suparare, lacrimi amare…..bunul, zambi lung si spuse: dragii mei, fara moarte de ce ar trai viata?moartea se afla in permanenta intrecere cu viata;cum ar trai omul daca nu si-ar aminti din cand in cand ca trebuie sa fie bun, cinstit, harnic, credincios, pentru ca, nu se stie cand se iveste sfarsitul zilelor lui, a fiecaruia dupa cum ii e scris;si atunci cum va putea merge pe taramul mortii daca nu si-a pazit sufletul curat aici, pe pamant….
  …..

  MULTUMESC!

 188. Gina said,

  on octombrie 8th, 2012 at 9:22 pm

  Buna seara, dl Poenaru. Stiu ca probabil sunteti ocupat, dar ma tem ca ati uitat de paginile mele sau le-ati citit si nu le-ati considerat indeajuns de bune. In oricare dintre cele doua cazuri cateva cuvinte ar fi binevenite. Nu cred ca este necesara citirea tuturor paginilor trimise pentru a va da seama de valoarea lor care este oglindita chiar si in cateva randuri. Credeti-ma ca nu as insista daca nu ar fi foarte important pentru mine si imi cer mii de scuze daca va deranjez, dar imi este foarte greu sa nu mai scriu de atata timp avand in vedere ca mi-am promis mie ca ma voi tine departe de pix si hartie pana cand voi primi o parere pertinenta pe care o asteptam din partea dvs si pe care nu stiu in care alta parte s-o caut. Imi cer din nou iertare… O seara buna!


 189. on octombrie 10th, 2012 at 12:13 pm

  Bun găsit,
  Fiica mea ajutată de mine, a reuşit să scrie o Mnografie a satului meu natal Peri Mehedinţi şi vrea să ştie cum trebuie să procedeze pt. a o posta pe Internet, cui trebuie să-i scrie? Din cauza lipsei banilor nu o putem edita şi de aceea doreşte să o ofere spre lecturare, tuturor celor care au avut/au vreo tangenta cu respectiva localitate.
  Cu mari mulţămiri,
  Vasile Ist.C.Zăvadă Peri
  Tr.Severin-10.10.12
  tel.0772086474

 190. CIPRIANA said,

  on octombrie 10th, 2012 at 7:38 pm

  Buna seara . Imi doresc foarte mult sa public un volum de poezii . Mi-am scris viata in versuri si m-as bucura foarte mult sa impartasesc toate acestea cu cei din jur si daca s-ar putea mi-as dori chiar sa castig bani , imi doresc din suflet sa fac ceva pentru a fi independenta si consider ca e ok sa imi exploatez talentul daca tot il am :) un sfat ? :) multumesc mult.


 191. on octombrie 11th, 2012 at 10:21 am

  V-am scris si ieri, ca doresc a sti cum sa procedez pt. postarea (publicarea) pe internet a unei carti (Monografia Peri), pe care fiica mea, ajutata de mine a realizato si acum este mai imbunatatita. Nu o putem edita din lipsa de bani si de aceea dorim sa o facem public pt. a putea fi lecturata de cei care doresc
  Cu multumiri si astept raspunsul solicitat.
  Tr.Severin/11.10.12
  tel.0772086474

 192. Stoican elena said,

  on octombrie 14th, 2012 at 10:08 am

  Buna ziua,.Am si eu cateva povesti pentru copii,si as fii interesata sa vad cum pot sa le public,ma puteti ajuta?

 193. oana said,

  on octombrie 17th, 2012 at 7:51 pm

  Buna seara. Am intrat din pura intamplare pe site-ul dvs si mi se pare extraordinar.As avea si eu cateva poezii mai exact vreo 30, pe care mi-ar placea sa le public, dar probabil ca sunt prea putine…Cam cate ar trebui sa mai scriu si ce sanse as avea sa se vanda? Va multumesc anticipat!

 194. Lorena said,

  on octombrie 17th, 2012 at 8:19 pm

  Hei! Sunt din Barlad (in caz ca are vreo relevanta), am 16 ani si deja mi s-a dus tot cheful de viata cautand un site pe care sa-mi public si eu lucrarile. La 16 ani nu sunt un geniu dar nici un scriitor de duzina stiu sigur ca nu sunt. Deci, daca poate cineva ajuta un copil cu probleme psihice, cu talent scriitoricesc neconfirmat decat de cei din jurul lui, si cu idei rfgthgyhjbidvhbxjc, l-as ruga sa lase un raspuns. Thanks a lot.

 195. Cristina said,

  on octombrie 18th, 2012 at 12:06 pm

  Buna ziua!
  Am publicat de curand un volum de poezii si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta sa il comercializez pe internet.Multumesc!


 196. on octombrie 27th, 2012 at 4:26 am

  Da, realizand editia online. Detalii, aici: http://www.coresi.net/eLiteratura-net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html


 197. on octombrie 27th, 2012 at 4:27 am

  Pentru a publica o carte in editie electronica, vizitati acest site: http://www.coresi.net/eLiteratura-net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html


 198. on octombrie 27th, 2012 at 4:29 am

  Cat de lungi sunt poeziile? 30 de poezii, daca sunt bune, pot alcatui o carte.
  In legatura cu vanzarea… poezia nu se vinde, prea putina lume este interesata sa cumpere o carte de poezie.
  Dar daca o primesc cadou, o citesc cu placere… (sau asa ne inchipuim noi, poetii).


 199. on octombrie 27th, 2012 at 4:34 am

  Pentru o editie electronica, cititi aici:http://www.coresi.net/eLiteratura-net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html.
  Pentru o editie pe hartie, e mai ieftin sa mergeti direct la o tipografie.


 200. on octombrie 27th, 2012 at 4:36 am

  Va faceti un cont pe Scribd (http://www.scribd.com/) si publicati acolo. Numai ca nu veti putea vinde cartea, ea va fi descarcata si citita de cei interesati. Succes!


 201. on octombrie 27th, 2012 at 4:37 am

  Pentru o editie electronica, cititi aici: http://www.coresi.net/eLiteratura-net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html
  Pentru o editie pe hartie, va adresati unei edituri sau direct tipografiei.
  Succes!


 202. on octombrie 27th, 2012 at 4:38 am

  Un cont pe Scribd (http://www.scribd.com/).


 203. on octombrie 27th, 2012 at 4:43 am

  Nu, nu am uitat de paginile dvs, dar cred ca v-am raspuns direct din contul meu de e-mail.
  Daca nu ati primit raspunsul (poate sa fi intrat din greseala in folderul dvs de spam), va raspund pe scurt aici ca aveti talent, insa va trebuie inca mai mult exercitiu al scrisului. E bine sa evitati aglomerarea de adjective, sa scrieti mai ales cu verbe si substantive, direct si simplu.
  Mult succes si trimiteti-mi si alte pagini, scrise de curand.


 204. on octombrie 27th, 2012 at 4:46 am

  Ii rog si pe ceilalti cititori sa-si spuna parerea…
  Eu cred ca ati introdus foarte mult lirism intr-un text care este mai degraba proza decat poezie. Poate ar trebui mai multa obiectivitate si detasare pentru a indeparta ideea de „tezism”.


 205. on octombrie 27th, 2012 at 4:48 am

  Puneti-va ideile pe hartie. Incepeti cu un plan al lucrarii (un fel de schema care arata ce structura are cartea si ce vrea ea sa transmita in final). Apoi dedicati-va 2-3 ore pe zi scrisului. Cand aveti cartea gata, puteti examina posibilitatile de publicare. Succes!


 206. on octombrie 27th, 2012 at 4:50 am

  Supuneti cartea mai multor edituri si intrebati daca sunt dispuse sa investeasca in ea.
  Fiind o carte de bucate, deci in principiu vandabila, e posibil sa gasiti un editor dispus sa investeasca in ea.
  Pentru o editie electronica, cititi aici: http://www.coresi.net/eLiteratura-net/cum-publici-cartea-ta-electronica.html

 207. Gina said,

  on octombrie 29th, 2012 at 5:31 pm

  Va multumesc pentru ca v-ati facut timp si pentru lucrarile mele. Nu am primit niciun mail,desi mi-ar fi placut sa primesc deoarece critica era cu siguranta, ceva mai detaliata, dar sunt multumita ca ati reusit sa-mi transmiteti macar esentialul. Eu oricum studiez fac de litere si cred ca si asta o sa ma ajute putin. Tot ce-mi ramane de facut e sa termin volumul 2 si apoi sa revizuiesc volumul 1 in speranta ca intre timp mi se vor imbunatati abilitatile, asta in cazul in care ceea ce dvs ati numit „talent”, este cu adevarat, talent, si nu un cuvant prin care ati fost prea ingaduitor cu mine. Concluzia este sa nu pun capastru visului meu de a deveni scriitoare, nu? Atunci, voi reveni peste ceva timp cu noi pagini, in care sa va recunoasteti aportul. Pana atunci drept multumire, am sa va atasez aici „noua mea lucrare de inceput”, caci de acum am pus din nou mana pe pix si hartie cu scopul precis de a deveni scriitoare. Sper sa va faca placere mica lectura. La revedere! Multumesc din nou!
  În mijlocul pădurii

  Aş vrea să mor şi să renasc prin tine,
  Să beau şi să mă-nec în lacrimi şi suspine,
  Să mă-ncălzesc arzând în focul pasiunii,
  Să mă trezesc din vis în mijlocul pădurii.

  Oriunde caut să te găsesc pe tine,
  Mi-apar cascade-n lacrimi şi aud suspine,
  M-au înnegrit de tot tăciunii pasiunii,
  Vreau doar să adorm din nou în mijlocul pădurii.

 208. Adriana said,

  on noiembrie 2nd, 2012 at 8:22 pm

  Buna seara.Am 19 ani si am scris cateva poezii pana la ora actuala pe care as vrea sa le public.Nu stiu cat de grozave sunt dar merita incercat.Cum ma pot inscrie la editura dumneavoastra?

 209. gabriela said,

  on noiembrie 8th, 2012 at 4:26 pm

  As vrea sa scriu o carte de specialitate: Limba Engleza. Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez? Cartea ar trebui sa contina idei si metode de predare creativa a limbii Engleze. Va multumesc

 210. roxana said,

  on noiembrie 14th, 2012 at 4:50 pm

  vroiam parerea altei persoane despre ce am scris o sa va sciu putin din ce am.e cam asa :Si daca as vrea sa fac o introducere nu as avea succes asa ca o sa o las pentru altii…..Am sa incep cunceputul sau cu mijlocul……Totul icepe abea dupa parasirea celui mai scump loc si lipsit de griji CASA PARINTEASCA.Aceea viata fericita si lipsita de briji numai acolo o poti regasi .Desigur acest sentiment er trebui sa faca parte din fiecare dar din pacate mai exista si altfel de cazuri.Cele in care copilaria nu exista iar dulceata vacantelor petrecute la bunici sunt doar niste povesti transformate in scrum si purtate de vant.Pacat……..lumea este plina de culori,pe care le poti descoperi singur sau iti pot fi aratate de familie ,prieteni si ceilalti .Cand spun ceilalti ma referla acei oameni intalniti pe strada care necunoscandu-i ti se par familiari si te fac sa zambesti.Daca oamenii sa-ar deosebii prin culori atunci lumea ar pare un curcubeu .care spre dezamagirea noastra in ziua de astazi ar parea putin obrcur.Doar sufletele copiilor sunt cele care lumineaza curcubeul cu stralucirea lor.Iar noi am avea datoria de a mentine aceea stralucire rara.Cam asa se vad lucrurile cu ochii unui suflet ce a zburat din cuibul sau. Revenind la realitate ,spun asat dar suna ata de ciudat pentru ca fiecare are realitatea lui o vede diferit.Orice licar,din ochii sai e o speranta ,o iubire o durere pe care nu o poate obserava nici cel mai apropiat sau poate ca nu vrea.E greu sa iti gasesti menirea,cei norocosi o afla in timpul vietii iar ceilalti mor cautand-o.Nedrept asa e .dar ce e drept in lumea asta?Raspunsuri sunt putine ,si atat de multe intrebari.In fine…………vorbim de viata de iubire chiar de sunt multe sau putine dar in final cu ce ramai?C-un suflet cald sau unul rece’ aste-a doar timpul ti le poate zice. MAI ESTE DAR INTAI AS VREA SA STIU PAREREA DUMNEAVOASTRA MULTUMESC.

 211. roxana said,

  on noiembrie 14th, 2012 at 4:53 pm

  SI INCA CEVA DACA ATI VREA SA IMI SPUNETI CEVA O SA VA LAS ADRESA DE MESS ESTE ASA gabrielporea@yahoo.es

 212. Mihaela said,

  on noiembrie 27th, 2012 at 11:04 am

  Hop si eu… Aceeasi intrebare: ” Cum as putea sa imi public cartea?” Totusi imi e teama. Vreau un sfat…


 213. on noiembrie 28th, 2012 at 9:05 pm

  Ati scris cartaea? Daca da, imi trimiteti un fragment semnificativ pe adresa info@epublishers.info si pornim de acolo.


 214. on noiembrie 28th, 2012 at 9:07 pm

  Imi puteti trimite un fragment din lucrare pe adresa info@epublishers.info.


 215. on noiembrie 28th, 2012 at 9:08 pm

  Va faceti un plan si apoi il transpuneti in practica.
  Succes!


 216. on noiembrie 28th, 2012 at 9:10 pm

  Trimiteti cateva poezii pe adresa info@epublishers.info.


 217. on noiembrie 28th, 2012 at 9:17 pm

  In niciun caz nu trebuie sa renuntati. Mult succes!

 218. Bilc Ana Maria said,

  on decembrie 8th, 2012 at 6:19 pm

  Ma numesc, Bilc Ana Maria .Am cincisprezece ani si sunt pasionata de scris si de tot cea ce tine de el.
  Consider ca ideile mele sunt originale si adaptete secolului 21, mai ales pentru a atrage atentia celor de varsta mea.Iubesc sa scriu ,asa ca m-am hotarat sa va trimit introducerea carti mele.Sper sa va placa :)

 219. MILOS MARIA said,

  on decembrie 10th, 2012 at 10:21 pm

  AS Vrea O PARERE PENTRU VERSURILE MELE.

 220. Oancea Raul Calin said,

  on decembrie 14th, 2012 at 3:57 pm

  Si eu vreau sa public o carte,de fapt e o autobiografie a mea…,si un nou sistem in Romania,parerile mele despre toate lucrurile…,si nu mint,vreau sa conduc Romania,spre o era mai buna.(Daca vreti sa ma contactati numarul meu este:0754588075.Am niste idei radicale pentru conducerea Romaniei,sa fie un nou simbol,despre tot….Va astept:):D;)

 221. Cristina said,

  on decembrie 16th, 2012 at 9:25 pm

  Buna,

  As fi interesata de oferta, dar 90% din poeziile mele sunt in limba engleza. Ati accepta si astfel de lucrari? Multumesc.

 222. meme said,

  on decembrie 19th, 2012 at 7:48 pm

  buna ziua! am o prietena care a inceput un roman. as putea sa va trimit cateva pagini pentru ai spune daca ar trebui sa continue sau nu?

 223. nitu florin said,

  on decembrie 27th, 2012 at 1:43 am

  Buna ziua.Voiam doar sa va cer parerea in legatura cu ceea ce am inceput sa scriu.Cred ca primul lucru ar fi sa cititi dvs cele cateva pagini pe care as dori sa vi le trimit,pentru a nu ma apuca eu acum sa fabulez despre „opera” mea.:)
  Unde as putea sa va trimit acest text daca e cu putinta?
  Daca aveti bunavointa de a imi raspunde sau de a ma contacta pe email ar fi extraordinar.
  Ceea ce vreau eu sa iasa e un fel de nuvela fantastico-gotico-psihologico-horror.;)
  De moment am nevoie doar de o parere a cuiva care sper ca a parcurs multe scrieri cu ochii.Multumesc.

 224. Ana-Maria said,

  on decembrie 27th, 2012 at 9:02 am

  Buna ziua,am foarte multe poezii si o carte aproape terminata,pe ce adresa trebuie sa le trimit?info@epublishers.info.,aceasta este adresa?

 225. voicu elena said,

  on decembrie 27th, 2012 at 6:09 pm

  am trimis si eu ceva,,fermier caut nevasta” as dori o parere cat se poate de critica. Multumesc !

 226. voicu elena said,

  on decembrie 27th, 2012 at 6:35 pm

  Domnule Poenaru am prea multe emotii, in special ca suntem in toiul Sarbatorilor de iarna si de trei ani indraznesc si eu sa visez ca as putea avea macar o carte publicata. As dori sa va urez La multi ani si Sarbatori linistite , dar mai ales La multi ani pentru dumneavoastra pentru a doua zi a Anului Nou ! De sf Vasile !!! v-am luat nr de telefon .Am sa va las si eu numarul meu 0726188729


 227. on ianuarie 1st, 2013 at 12:49 pm

  Multumim pentru urari.
  La Multi Ani! Un 2013 plin de sanatate, bucurii si impliniri!


 228. on ianuarie 1st, 2013 at 12:50 pm

  Va rog sa-mi trimiteti din nou.
  Cred ca s-a pierdut in spam – imi pare rau.
  Mult succes!


 229. on ianuarie 1st, 2013 at 9:37 pm

  Buna seara
  Mi-am permis si v-am trimis un email cu rugamintea de a citi cateva dintre poeziile mele si de a-mi spune opinia dumneavoastra despre ele si despre sansele de a edita o carte. Va multumesc anticipat pentru raspuns si va urez La multi ani!

 230. voicu elena said,

  on ianuarie 2nd, 2013 at 1:08 pm

  va rog sa-mi da-ti un indiciu cum sa-l trimit, nu ma prea pricep. La multi ani si mult noroc anul acesta. Multa liniste in familie si sa auzim numai de bine !
  Elena .

 231. george sciotnic said,

  on ianuarie 2nd, 2013 at 3:43 pm

  Buna ziua domnule Poenaru, mi-as dori sa public prin intermediul dumneasvoatra o colectie de eseuri, daca sunteti de acord as vrea sa va trimit cateva pentru a fi supuse unei critici obiective. Va multumesc anticipat pentru atentia acordata mesajului meu, George Sciotnic,


 232. on ianuarie 3rd, 2013 at 1:42 am

  Vă rog să-mi trimiteţi eseurile Dvs pe adresa de e-mail: info@epublishers.info.


 233. on ianuarie 3rd, 2013 at 1:45 am

  Vă rog să-mi trimiteţi cartea Dvs pe adresa de e-mail: info@epublishers.info. O puteţi trimite ca ataşament la mesaj.

 234. voicu elena said,

  on ianuarie 3rd, 2013 at 10:57 am

  Ei bine, probabil sunt un dezastru in materie de calculatoare, nu stiu daca ati primit cartea mea !

 235. george sciotnic said,

  on ianuarie 3rd, 2013 at 2:51 pm

  Va multumesc pentru solicitudine, v-am trimis un e-mail care contine 3 dintre eseurile pe care mi-as dori sa le public

 236. george sciotnic said,

  on ianuarie 3rd, 2013 at 2:56 pm

  V-as fi recunoscator daca as primi un raspuns indiferent de natura sa. O zi cat mai buna va doresc!

 237. Daniela said,

  on ianuarie 3rd, 2013 at 7:31 pm

  Salut. Eu nu stiu daca am talent sau nu , dar in timpul liber am scris ceva. Sunt sigura ca o sa placa adolescentilor si as vrea sa o public online pentru ca cine vrea sa citeasca. CE pot face?

 238. Daniela said,

  on ianuarie 3rd, 2013 at 7:32 pm

  Daca imi veti da un sfat o sa fiu foarte fericita

 239. sandu said,

  on ianuarie 9th, 2013 at 12:18 am

  Am si eu un manuscris electronic A4, un miniroman de 150 pagini, cum as putea sa vi-l trimit? Se poate trimite un CD? (nu prea ma pricep la calculator… e treaba cu varsta ). Multumesc pentru intelegere.

 240. nelu suru said,

  on ianuarie 10th, 2013 at 12:15 am

  Am scris un miniroman de 130 pagini A4, pot sa va trimit un CD ca nu ma pricep mai deloc la calculatoare. Multumesc pentru intelegere.


 241. on ianuarie 10th, 2013 at 12:39 am

  Da. Scrieti-mi pe info@epublishers.info si cereti-mi adresa postala.


 242. on ianuarie 10th, 2013 at 12:40 am

  Da, sigur. Scrieti-mi pe info@epublishers.info si cereti-mi adresa postala.


 243. on ianuarie 10th, 2013 at 12:43 am

  Puteti sa va faceti un blog pe http://www.blogspot.com sau pe http://www.wordpress.com si sa introduceti textul acolo.
  Sau puteti apela la o editura care sa transforme textul intr-o carte electronica. Avantajele celei de a doua metode sunt mai multe:
  1. un profesionist citeste textul si va propune imbunatatiri.
  2. puteti incasa bani pentru carte, daca aceasta este cumparata de potentialii cumparatori.
  3. veti avea o coperta frumoasa, realizata profesionist
  4. veti avea parte de promovare/publicitate/marketing
  etc.


 244. on ianuarie 10th, 2013 at 12:54 am

  Puteti sa va faceti un blog sau sa publicati printr-o editura.


 245. on ianuarie 10th, 2013 at 12:55 am

  Da, aceasta este adresa.


 246. on ianuarie 10th, 2013 at 12:56 am

  Cu atat mai bine ca sunt in limba engleza.
  Le putem publica pe Amazon.com.


 247. on ianuarie 10th, 2013 at 12:58 am

  Toti avem idei radicale despre cum poate fi condusa aceasta tara.
  Mai complicat este sa chiar ajungem sa o conducem.
  Important insa este sa facem ce putem acolo unde ne aflam.
  Daca doriti sa va faceti publice ideile, putem sa va ajutam cu publicarea cartii.
  info@epublishers.info


 248. on ianuarie 10th, 2013 at 1:00 am

  Trimteti-le pe adresa info@epublishers.info.


 249. on ianuarie 10th, 2013 at 1:02 am

  Primesc operele literare pe adresa info@epublishers.info.

 250. Anca Tanase said,

  on ianuarie 13th, 2013 at 9:47 am

  Stimate d-le Poenaru,

  Postez si eu 2-3 poezii, ma intereseaza parerea dv., sincera!
  Cu stima,
  Anca Tanase

  1.Apocalipsa vine când tac poeţii

  Ninge amarnic frigul
  în cuvinte
  încep să se retragă
  reflux fără flux
  descoperind
  cochilii în care
  marea
  nu mai cântă…
  cioturi de dinţi,
  încremenite guri într-un strigăt
  ca o scorbură fără fund,
  un întuneric fără noapte,
  un gol,
  prea plin de sine-însuşi…
  culorile se sting
  rămâne griul,
  non-culoarea
  zilei în care vânturile
  vor scăpa din lanţuri şi
  caii şchiopi se vor visa galop
  atunci
  poeţii se vor drapa în negru
  şi înstrunându-şi lira
  vor mai cânta o dată,
  o virgulă,
  un punct

  2.Martorul
  in memoriam Ioan Alexandru

  Poruncă înaltă l-a trimis în lume,
  să fie rug
  şi martor,
  vas ales
  modelat din lumini
  şi cuvânt

  Poruncă înaltă l-a trimis în lume
  să redea vederea orbilor
  să destupe fântânile auzului
  să ne înveţe, re-înveţe
  tot ce-am uitat…
  cum plânge focul,
  cum arde apa,
  cum clopotele
  şi lumânările
  se nasc din aceeaşi lumină,
  lină…

  Poruncă înaltă l-a trimis în lume
  să ne scrie cu dalta
  în oase şi carne
  rugăciunea,
  rugăciunea-urlet,
  rugăciunea-şoaptă,
  rugăciunea aceea la care
  nici Dumnezeu nu îndrăzneşte
  să nu răspundă

  Când mâncaţi,
  frângeţi pâinea şi gândiţi-vă
  la frângerea lui
  când beţi din izvor,
  îngenuncheaţi şi
  sărutaţi apa care l-a oglindit

  Poruncă înaltă l-a trimis în lume
  să ne re-înveţe
  că în ochiul furtunii
  suntem liberi,
  în ochiul cutremurelor,
  al vulcanilor,
  al exploziilor,
  în ochiul chiar al morţii,
  fruntea ne creşte până la cer
  devenim noi-înşine
  incendii, potop,
  cutremur şi cutremurare
  căci el, martorul,
  ne ia de mână,
  ne ia de inimă
  şi ne poartă
  pe scara lui Iacob

  3.Umbra şi numele ei

  Ceea ce există cu adevărat
  nu poate fi comparat,
  nici cumpărat
  ceea ce poate fi
  atins,
  mirosit,
  gustat,
  nu există cu adevărat
  adevărat este numai cuvântul,
  când îşi cere dreptul la naştere
  întru aşternere pe zăpada hârtiei
  şi a mieilor
  adevărat este doar sângele scurs în pământ,
  din care cresc fluturii
  şi aştrii,
  “luminătorii cei mari şi cei mici”
  sângele,
  din care se hrăneşte
  tot ce a fost, este şi va fi…
  adevărate sunt:
  întâlnirea pe o punte instabilă,
  trecerea şi
  clipa trecerii,
  umbra şi
  numele umbrei:
  SINGUR

 251. voicu elena said,

  on ianuarie 13th, 2013 at 10:13 am

  Cu alte scuze, dar va intreb daca ati primit cartea mea. Multumesc ! As dori o critica sau o lauda.

 252. nelu suru said,

  on ianuarie 21st, 2013 at 4:52 pm

  Am incercat sa va trimit „Proful si Magdalena”, nu stiu daca am reusit.

 253. Andrei said,

  on ianuarie 23rd, 2013 at 2:57 am

  Buna ziua, asi dori si eu sa aflu niste informati, de curand m-am apucat de scris un roman, genul este comedie / drama , cartea ar fi pentru adulti din cauza limbajului mai obscen, daca imi puteti da niste informati despre publicarea ei…
  Si cam ce redacti ar fi interesate, mai ales ca sunt la prima carte…
  Va multumesc

 254. Kasler cozmina said,

  on ianuarie 24th, 2013 at 11:18 pm

  Lasa-ma sa ma joc
  Cu tine,cu cuvintele ,
  Sa le colorez cum vreau ,
  Lasa-ma sa gresesc,
  Si tu ,sa ma ierti de fiecare data.
  Lasa-ma ,dansand sa alerg catre tine,
  Sa-ti simt trupul…
  Sa ma contopesc cu universul,
  Sa zbor catre cer,printre fluturi,
  In nebunia stralucitoare a mintii mele.
  Si nu am de gand sa ma opresc.

  E ceea ce simt.Dar nu stiu daca ma incadrez,…la talent.vreau o parere.

 255. Lavinia said,

  on ianuarie 25th, 2013 at 6:27 pm

  Salut. Am 16 ani si lucrez la o carte SF . Nu stiu daca sunt talentata sau nu, dar as vrea sa stiu daca pot sa va trimit cateva pagini din ea avand in vedere ca am terminat de curand primul volum . As vrea sa.stiu ce parere aveti si daca ar trebuii sa duc aceste carti la bun sfarsit .
  Multumesc anticipat !

 256. iovita adrian said,

  on februarie 3rd, 2013 at 11:32 pm

  ce parere aveti despre aceasta poezie?

  Rugă către întuneric

  Totul dispare ca o picătură într-un pahar,
  Viața capătă cu timpul un gust atât de bizar
  Și cazi în disperare, cauți o portiță către soare,
  Pe umeri simți o povară din trecut ce doare.

  Lumina devine întuneric,
  Adevărul e acum diabolic!
  Crezi că Dumnezeu s-a pierdut de mult,
  Credința a luat formă de cenușă și fum.
  Întunericul a devenit de mult un sfânt
  Pentru mulți care sunt acum în mormânt.

  Te rogi pentru tot ce ai făcut greșit
  Atunci când simți că te apropii de sfârșit,
  Dar când frunzele cad și ating pământul
  Crezi că mai există șanse să atingă iar vârful?
  Sunt doar amintiri uscate ce vor putrezi
  Lăsând locul celor vii.

 257. Radulescu Melania said,

  on februarie 25th, 2013 at 8:34 pm

  Buna seara!M-ar interesa daca se poate sa va trimit si eu poeziile mele pentru o parere?Multumesc anticipat!


 258. on februarie 25th, 2013 at 9:16 pm

  Sigur: info@epublishers.info


 259. on februarie 25th, 2013 at 9:17 pm

  Scrieti-mi pe info@epublishers.info


 260. on februarie 25th, 2013 at 9:18 pm

  E un bun inceput. Succes mai departe!

 261. maria alexandra said,

  on februarie 28th, 2013 at 12:54 am

  woow am urmarit cu interes toate mesajele postate aici si felul in care ati reusit sa raspundeti la toate . felicitari pentru munca pe care o faceti.
  iar intrebarea mea este: – in ce masura credeti ca ar avea succes o carte erotico-comica ? multumesc

 262. admin said,

  on februarie 28th, 2013 at 1:01 pm

  Buna ziua,
  cate pagini trebuie sa aiba o carte?
  se pot publica si caiete prescolare?
  multumesc


 263. on februarie 28th, 2013 at 9:52 pm

  Multumesc pentru aprecieri.
  Nu stiu ce sa cred. In momentul de fata, vanzarea de carte a stagnat total. Singurele carti care se mai vand sunt cele legate de scoala sau de gradinita.
  Sa speram ca trece criza si ca oamenii vor avea din nou bani si pentru carti.
  De aceea, editurile nu mai investesc unilateral in carti, ci cauta sa atraga si contributia autorilor sau a unor sponsori pentru publicare.


 264. on februarie 28th, 2013 at 9:54 pm

  Nu exista un minimum de pagini, totul este la latitudinea autorului/editorului.
  Se pot publica si caiete didactice pentru prescolari, daca exista piata pentru ele.

 265. Alin V. said,

  on martie 2nd, 2013 at 1:13 am

  Domnule Vasile Poenaru ,

  Sunt un tânăr amator în ceea ce priveste arta scrisului și îmi doresc să scriu în continuare, poate pe viitor la un nivel mai înalt, poate chiar să si public câte ceva din năzbâtiile copilăriei, chiar și unele poezii pe care le-am scris în momentele melancolice din viața mea. în formularul de comment am pus si adresa blogului meu și as dorii o sinceră părere referitor la ceea ce scriu și dacă merită să o mai fac și pe viitor. În momentul de față lucrez la autobiorgafie, intitulată „Biografia unui tânăr pierdut” , care deasemenea se găsește pe blogul personal intitulat Si-Eu-Sunt-Om … Aștept sincerele păreri.
  Vă doresc o seară minunată.

  Cu stimă,
  Alin V.

 266. Cioară Maria said,

  on martie 4th, 2013 at 6:16 pm

  Bună ziua. Numele meu este Cioară Maria și sunt studentă la Faculcultatea de Inginerie Aerospațială din cadrul Politehnicii. Am luat o inițiativă de a scrie o carte despre Cotești, din Județul Vrancea, locul în care m-am născut. Dacă vă aduceți aminte Coteștiul era recunoscut pentru vinul din aceste podgorii.Am început prin a face un istoric al comunei, apoi cateva culori de cultură incluzând și ce se poate vizita în localitate, apoi am vorbit despre sanătatea care este influențată pozitiv de efectele curative ale strugurilor, am extras din atlasul botanic semnificația strugurilor si a viței-de-vie,apoi am scris care sunt zonele pe hartă în care predomină latura viticolă, am scris toate soiurile de struguri din comună, toate premiliile care au fost luate,am citat și un articol scris despre cum putem alege un vin vechi bun, apoi am scris despre toate tipurile de vin din comună si cartea nu se oprește aici. Am menționat premiile primite și multe alte lucruri.Dar sunt și în punctul în care am nevoie de dumneavoastră. În primul rând vreau să vă cer o părere, apoi dacă a-ti putea să mă ajutați cu o editură, fără ca eu să fiu nevoită să plătesc pentru că nu am încă un salariu. Tot ce imi doresc să fac este să sprijin cultura și să reînoiesc un vechi brand. Vă doresc o zi frumoasa in continuare. Astept raspunsul dumneavoastră.

 267. Barbu Roxana said,

  on martie 11th, 2013 at 9:53 am

  Buna ziua.
  Imi place sa scriu si astfel am dat nastere la un scurt roman,are o nota romantica dar si comica.Din cauza crizei ..desi constatarea unei edituri a fost ca romanul este publicabil ,se odihneste in calculatorul meu.


 268. on martie 11th, 2013 at 10:19 pm

  Buna seara,

  Din pacate foarte multe carti bune raman nepublicate din cauza ca nu se gaseste finantare pentru ele. Mai mult decat atat, foarte multe carti bune zac in librarii si in depozite pentru ca nu exista… cumparatori. Sigur ca criza economica este una din cauzele acestei situatii. Dar trebuie sa vina si o schimbare in bine a pietei de carte. O asteptam cu totii – autori si editori.


 269. on martie 11th, 2013 at 10:32 pm

  Buna seara,

  Cartile de acest tip de regula sunt sponsoriozate de primarii. Acest tip de carte, in general, se face cadou de catre primar/consilieri etc la diferite actiuni/manifestari culturale. Sfatul meu este sa discutati cu primarul pentru o finantare. Dupa ce gasiti finantarea, veti gasi usor si editura. Succes!

 270. Popescu Daniela said,

  on martie 12th, 2013 at 11:27 pm

  Buna seara !
  Si mie imi place sa compun poezii , simple nu …cine stie ce …cum pot lua legatura cu d-voastra ? o adresa de mail se poate ?

  Va las aici o poezioara , credeti ca am ceva sanse sa fac ceva din asta ? adica , am vreun gram de talent ?

  De ce Doamne ai lasat ,
  Oameni rai , plini de pacat …
  De ce in scumpa noastra tara
  Ducem o viata amara ?

  Am ajuns ca vai de noi :(
  Plini de griji si de nevoi ,
  Am uitat sa si zambim
  La greutati ne gandim.

  Si , totusi …ne dusmanim ,
  Pe zi ce trece ne-inraim
  In loc sa ne avem ca fratii ,
  Ne omoram unii pe altii.

  De unde atatea boli ?
  Atatea batai in scoli ,
  Crime si nenorociri ..
  Unde-s vechile trairi ?

  Daca ne imbolnavim
  In casa cu zile murim
  Nu ne mai putem permite ,
  Medici la preturi marite .

  Hai , sa-ncercam sa fim mai buni ,
  Cum erau acei strabuni
  Si poate Dumnezeu cel Sfant
  Ne-ajuta iar pe acest pamant .

 271. Popescu Daniela said,

  on martie 12th, 2013 at 11:31 pm

  Sau , aceasta despre primavara :

  Primavara !

  Iata , vine pe carare ,
  Nu grabita …ci agale
  Doamna cea cu haina verde ,
  Iarna in urma se pierde .

  Usor , totul se transforma
  Capata o noua forma.
  Ghioceii au inflorit ,
  Si copacii au inverzit .

  Pasari ciripesc de zor ,
  Fluturii au pornit in zbor ..
  Albinutele roiesc
  Primavara , te iubesc !

  Pe toata strada rasuna
  Rasete si voie buna .
  In gradini cu toti sadim ,
  Din munca nu ne oprim .

  Toata lumea-i bucuroasa ,
  C-a trecut iarna geroasa
  Si Pastele va veni ,
  Iar noi vom sarbatori .

  Si inca una despre bloggerite :)

  Bloggerite !

  Sunt fete de nota zece
  Si nimeni nu le intrece …
  Concursuri organizeaza ,
  Si mereu ne informeaza .

  Tot felul de subiecte ,
  Dezbat fetele perfecte
  Sfaturi utile si bune ,
  Pentru intreaga natiune .

  In mod sigur ati ghicit ,
  Despre cine v-am vorbit .
  De fete ce bloguri au ,
  Si pentru noi pe ele stau .

  Bloggeritelor iubite …
  Noi , va foarte multumim .
  Si …de acum inainte ,
  Numai bine va dorim .

  Astept un raspuns de la d-voastra , indiferent daca este pozitiv sau negativ , multumesc frumos !

 272. Cornel D. said,

  on martie 31st, 2013 at 2:43 pm

  DomnuleVASILE POENARU ma numesc CORNEL D. si doresc sa public o carte (un volum) de poezii, dar nu inainte de a avea posibilitatea de a va scrie macar una din poeziile mele pt. a le citi, si a va face o parere;a s vrea sa public acest volum prin d-voastra daca considerati ca merita.

 273. Cornel D. said,

  on martie 31st, 2013 at 3:04 pm

  sa-nserat iar in crang si plansul mi-l plang adanc inima-mi frange si-o lacrima trista,obrazul mi-l plange de dor. Mi-e dor de privirea
  ce-mi trezeste iubirea
  amortita de plangeri
  si trezita de lacrimi,doar de simple atingeri mi-e dor.
  sa-noptat si eu plang
  la piept sa te strang
  pe brat sa te-adorm ,tare mult mi-as dorii
  in crang la izvor,plansu-mi sa-mi spal
  si aici vreau sa mor ,
  inecat,suspinind in lacrimi de dor.


 274. on aprilie 1st, 2013 at 12:44 am

  Scrieti-mi, va rog, la meli@epublishers.info.


 275. on aprilie 1st, 2013 at 12:46 am

  Versurile dvs sunt saltarete, dar pana la poezia adevarata este drum lung…


 276. on aprilie 1st, 2013 at 12:49 am

  Va trebui sa cititi multa poezie… ca sa puteti depasi stadiul in care va aflati acum. Succes!

 277. Liliana said,

  on aprilie 1st, 2013 at 6:16 pm

  Ma numesc Liliana, 45 de ani, am si eu o poveste de viata mai putin placuta, nu ma refer la copilarie doar incepind cu viata din adolescenta, trecind prin mai multe episoade…pina in ziua de azi. Sunt o femeie simpla divortata cu doi copii mari si dezamagita in dragoste. Povestea vietii mele e lunga dar ma rezum aici, vreau sa spun , cind noaptea nu pot sa dorm, imi ,,curg” versuri si le scriu, suna cam asa:

  Dezamagire

  Pustie-i viata fara tine
  pustiu e sufletul sin mine,
  atita silentio, sa fie?
  Sa nu mai stiu , ca ti-e greu sau bine
  Nu pot sa ma impac cu gindul !
  Ca totul s-ar fi spulberat ca vintul

  Mereu mi-am facut planuri cu tine
  Speram din ce in ce, sa fie mai bine
  Si-acum ajunsesem la liman
  ,,Mi-ai dat in cap”, ai devenit un ,,Tiran”
  Acum cind sunt afectionata,
  Mi-ai dat cu ,,flit” si mi-ai zis-o in fata

  Eu , singura voi ramine,
  In orice loc vei merge, de tine ma voi tine..
  As vrea sa te uit si nu pot
  Tu pentru mine esti tot
  Dorinta mea e , cu tine sa fiu
  Pina in mormint, chiar in acelasi sicriu

  Poezii am scris mai multe , asta e una din ele. VA rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc!

 278. nelu suru said,

  on aprilie 4th, 2013 at 8:26 pm

  V-am trimis D&S sa aveti pe cine injura. Nu ma supar daca nu-mi raspundeti; sunt un neserios.

 279. Patricia said,

  on aprilie 6th, 2013 at 5:14 pm

  Buna ziua.Ca sa ma bag si eu in seama.Am scris o carte.E mai mult de aventuri,intamplari etc si mi se pare ca a iesit chiar bine.Dar mi se pare cam ciudat sa o public.Daca ati putea citi un fragment si sa-mi spuneti cum este v-as fi recunoscatoare.


 280. on aprilie 6th, 2013 at 5:30 pm

  Sigur, Patricia, te rog sa-mi trimiti un fragment la info@epublishers.info.
  Nu te astepta sa raspund foarte repede insa, pentru ca am un proiect de terminat in urmatoarele 2 saptamani.
  Succes!

 281. lavinia said,

  on aprilie 10th, 2013 at 8:02 pm

  buna,scriu poezii de foarte mult timp si as vrea sa le public,ma puteti ajuta>


 282. on aprilie 11th, 2013 at 5:49 pm

  Trimiteti-mi cateva poezii la info@epublishers.info

 283. cris said,

  on aprilie 11th, 2013 at 7:28 pm

  Buna seara,va rog sa imi spuneti parerea despre aceasta poezie. Multumesc anticipat.

  Barbatule cu suflet de copil

  …te-am strans in brate ca pe un
  Dumnezeu ce mi-a dat totul,
  … te-am mangaiat ca pe o pisica uda
  gasita aruncata la ghena dintre doua drumuri,
  si atunci am ras…stiam ca pe celalalt drum
  te intorci mereu la mine
  si ca ma vei strange in brate ca pe un
  Dumnezeu ce ti-a luat totul.

  Copilule azi ti-am fost ca si o mama
  maine voi fi ca o sotie
  iar eu cand iti voi cere sa imi fii
  si tata si barbat
  ma vei privi ca pe o straina.

  …atunci iti voi sopti printre lacrimi:
  ca nu sunt decat o femeie si voi inlocui
  imbratisarile tale cu o rochie rosie,
  iar in locul tau voi pune inceputul…

  Copilule ai suflet de barbat?

 284. diana said,

  on aprilie 12th, 2013 at 1:30 pm

  Buna ziua,numele meu este Diana si am 18 ani.Eu am scris un fel de manual cu teoria la geografie pentru bacalaureat,care contine si cateva harti si modele de teste.Din punctul meu de vedere este foarte bine structurata iar informatiile sunt usor de retinut.Sunteti interesat de aceste tipuri de carti?

 285. Liliana said,

  on aprilie 17th, 2013 at 10:18 am

  Buna!
  Domnul Vasile Poenaru, sunt aceeasi Liliana, astept un raspuns..la poezia ,,Dezamagire”..mai trimit o poezie dedicata copiilor.

  Suspinul unei mame

  Copii mei sunteti departe
  Dar inima nu ne desparte
  Voi toti sa nu luati in seama,
  Ca numai eu v-am ramas mama.

  Eu pling si nu ma pot opri
  Si simt ca, ne vom desparti
  Ma rog la bunul Dzeu
  Sa fim impreuna mereu

  Cind deznadejdea ma cuprinde,
  Cind lumea curse imi intinde
  Eu dragilor nu ma slabesc
  Cu ochii tinta in cer..privesc.

  Voi stati indepartati in lume
  Mereu va pomenesc al vostru nume
  Sa stiti , eu nu va voi uita
  Si pentru toti ma voi ruga.

  Ca, ceea ce sunt mama voastra,
  Voi plinge mult iubirea noastra
  Si suspinind in glasul meu,
  Ma crede numai Dzeu.

 286. Andrei said,

  on aprilie 17th, 2013 at 1:12 pm

  Buna ziua!
  As dori sa va trimit, daca se poate, o nuvela pe care am terminat-o de curand. Am trimis-o zilele trecute si la doua concursuri pentru debut, insa ma incadrez la limita cu numarul de caractere si nu cred ca ar putea constitui singura un volum, chiar daca ei au stabilit tiparele. Eu mai am doua nuvele in lucru, si dorinta mea ar fi fost sa le public impreuna, avand toate cateva elemente comune. M-as bucura daca mi-ati putea aduce o critica riguroasa, iar de veti crede de cuviinta ca lucrarea e reusita, cu mare drag si nerabdare, pot colabora si trimite toate manuscrise finite.

 287. daniela said,

  on aprilie 18th, 2013 at 11:53 pm

  Am o carte scrisa.Care sunt pasiii care trebuie sa-i fac pentru a o publica?

 288. daniela said,

  on aprilie 19th, 2013 at 12:08 am

  Cartea despre care v-am spus,este a doua scrisa de mine.Prima se cheama”Dragostea nu are varsta”si a fost publicata in 2008,iar cea de acum pe care vreau……daca se poate,sa o public cu ajutorul dumneavoastra,se numeste „Regasirea”.Astept cu nerabdare un raspuns din parte dumneavoastra.Numai bine!

 289. ofelia said,

  on mai 7th, 2013 at 4:53 pm

  Va salut. Sunt Ofelia. Cartea mea este aproape gata. Contine aproximativ 122 de pagini in format computer. Subiectul trateaza Cresterea Personala. In cursul lunii iunie incep volumul II. Doresc publicarea acestei carti si totodata traducerea in limba engleza si italiana.. Cum pot sa va trimit o parte a cartii ? Doresc sa aflu parerea dumneavoastra cu privire la vandabilitate. De asemenea este important sa stiu daca se poate pastra stilul personal pe care l-am preferat. Va multumesc !


 290. on mai 11th, 2013 at 3:58 am

  Pe adresa info@epublishers.ro astept un fragment din text si pornim discutia de acolo. Succes!


 291. on mai 11th, 2013 at 3:59 am

  Astept nuvela pe adresa info@epublishers.ro. Succes!


 292. on mai 11th, 2013 at 4:01 am

  Va rog sa-mi trmiteti un fragment din carte pe adresa info@epublishers.ro. Apoi va voi trimite detaliile.


 293. on mai 11th, 2013 at 4:02 am

  Perfect, inseamna ca aveti experienta.
  Prezenta carte o putem publica online si pe hartie. Astept fragmentul!


 294. on mai 11th, 2013 at 4:06 am

  Poezia denota talent si sensibilitate. Cititi cat mai multa poezie moderna, pentru a deprinde mai usor uneltele de lucru specifice genului.
  Si cititi cartea „Structura liricii moderne” de Hugo Friedrich.


 295. on mai 11th, 2013 at 4:07 am

  Da. Trimiteti un fragment pe adresa info@epublishers.ro.

 296. Radulescu Melania said,

  on mai 17th, 2013 at 7:41 pm

  Buna seara!As avea si eu o umila intrebare: scriu de vreo doi ani de zile poezie si m-ar interesa ce trebuie facut pentru a-mi edita un volum de poezie?Multumesc anticipat!


 297. on mai 17th, 2013 at 9:41 pm

  Cea mai buna formula ar fi sa va inscrieti la cursul meu „Cum public o carte”. In acest fel aflat totul despre acest subiect.
  Aflati cum se publica printr-o editura si cum se publica pe cont propriu, pas cu pas.
  Daca sunteti interesata, trimiteti-mi un email la info@epublishers.ro pentru detalii.

 298. Covataru Ionut Alexandru said,

  on mai 18th, 2013 at 4:55 pm

  buna…eu compun versuri…de obicei poezii de dragoste sau de orice natura..pot posta niste versuri daca doriti…as putea face o carte in mai putin de o luna cu poezii de dragoste.

 299. Andreea said,

  on mai 18th, 2013 at 6:27 pm

  Buna ziua.

  As avea si eu o intrebare. Publicati carti electronice doar in romana sau si in engleza? Am inceput cu ceva timp in urma sa scriu o carte si am scris-o in engleza. Momentan am luat o pauza pentru a face cateva „cercetari”, daca le pot numi si asa pentru a fi sigura ca ideea cartii nu este una prea populara si nici prea exagerata.

 300. nuti said,

  on mai 25th, 2013 at 5:10 pm

  buna ziua, am scris cartea vietii mele, as dori sa stiu daca poate fi publicata gratis, eu nu am posibilitate financiara, astept raspuns pe adresa mea de mail, multumesc mult.


 301. on mai 25th, 2013 at 10:09 pm

  Publicam si carti in limba engleza. Iata un singur exemplu: Psychotronic Warfare: How They Control Your Mind

 302. Ruben. G said,

  on mai 29th, 2013 at 12:15 pm

  Buna ziua! Am un album de poezie pe care as dori sa-l puplic. Din cate am citit, cartile se publica doar electronic? Sau pot fi tiparite si pe hartie?

 303. monica said,

  on mai 29th, 2013 at 2:06 pm

  buna ziua
  sunt o scriitoare incepatoare, locuiesc de multi ani in barcelona, am scris o carte in spaniola si acum as vrea sa o traduc, sau mai bine zis sa o rescriu in romana, insa as avea nevoie de unele sfaturi.
  deoarece limbajul romanesc nu mai este atat de vast, as avea nevoie de un suport , un dictionar sau ceva in ce sa ma bazez pt a gasi expresii potrivite , fara a plagia copiindu-le din alte carti
  pe scurt, am nevoie de ajutor pt a scrie cartea care este o drama cred eu destul de interesanta
  va multumesc
  monica bratu

 304. Victorita said,

  on iunie 1st, 2013 at 6:51 pm

  Buna ! Sunt Victorita si am 16 ani . Am inceput sa scriu deja o carte despre „adolescenta” si nu stiu cum as putea sa o afisez . Daca va rog , imi puteti da mai multe informatii ? :)

 305. danielle said,

  on iunie 3rd, 2013 at 3:49 pm

  Dorinta de a scrie o carte are ceva vechime daca as putea spune.Fluxul ideilor si creativitatea nu-mi lipsesc doar ca n-am avut imboldul acela sa trec la fapte dar parca acum dupa ce v-am citit postarile ideile incep sa prinda contur.Mi-as dori sa scriu o carte autobiografica credeti ca as avea sanse sa atrag cititorii? pentru ca nu stiu cat de interesata e lumea de acest domeniu.Vreau sa redau in aceasta carte intamplari pozitive si mai putin pozitive din viata mea si sa readuc speranta,optimism,vointa in viata celor care se afla in situatia in am fost si eu candva.Ar putea fi si o invatatura daca vreti cu aspecte psihologice „testate” pe propria persoana.


 306. on iunie 3rd, 2013 at 3:58 pm

  Lumea este, si a fost intotdeauna, interesata de „povestiri adevarate”, de biografii interesante.
  Deci cartea dvs ar putea avea mare succes. Depinde cum va fi scrisa.
  Va invit la cursul meu „Cum scriem o carte”. Daca sunteti interesata, va pot trimite detalii.
  Va invit de asemenea la cursul meu „Cum publicam o carte”.


 307. on iunie 3rd, 2013 at 3:59 pm

  Ati primit un raspuns de la mine direct prin e-mail? Va rog sa confirmati…


 308. on iunie 3rd, 2013 at 4:00 pm

  Draga Victorita, ti-am trimis un e-mail… l-ai primit?


 309. on iunie 3rd, 2013 at 4:02 pm

  Putem publica voumul atat pe hartie, cat si electronic.

 310. Iuliu Stanciu said,

  on iunie 6th, 2013 at 10:26 am

  Am publicat o duzina de carti, in doua colectii „Tragicomedia tranzitiei” si „Scoala compromisului”, ultimul roman, aparut recent la Ed. Semne fiind „In Oceania printre perle si vulcani”. Am pregatit si continuarea acestuia, intitulata „Adio, Polinezia”. Pot sa o public la Dvs?
  Astept raspuns, cu multumiri anticipate.
  Iuliu Stanciu

  tel. 0731605767

 311. oana said,

  on iunie 6th, 2013 at 5:23 pm

  Buna ziua!
  Ma numesc Oana si as fi interesata de publicarea a to ce am scris ; am multe ,dar sunt in ”zone” diferite nu m-am axact doar pe un subiect ,iar de curand am ”infiintat” o poveste (cred ca se poate numi nuvela deja) cei drept mai dramatica…cei de pe odesk imi ofereau 25$ per 1000 de cuvinte,dar asta ar fi insemnat sa renunt si la drepturile de autor…Ce fel de carti se publica ,ce conditii sunt si ce anume cautati?
  Va multumesc anticipat!
  R.O.G.

 312. camelia said,

  on iunie 8th, 2013 at 12:24 pm

  Buna ziua.Am si eu cateva intrebari legate de publicarea unei carti.Autorul trebuie sa fie inregistrat la Osim?Autorul trebuie sa contribuie material la publicarea si promovarea unei carti?Care sunt pasii de urmat dupa ce am scris cartea?Va rog sa imi raspundeti pe adresa de messenger….Va multumesc

 313. Mari said,

  on iunie 9th, 2013 at 10:13 pm

  Buna seara,
  acum o saptamana v-am trimis si eu un mail la adresa info@epublishers.ro cu ceea ce am scris eu si voiam sa va intreb daca a ajuns la dvs.

 314. David said,

  on iunie 11th, 2013 at 10:29 pm

  Am 14 ani şi eu consider ca am un talent pentru poezie, am scris aproape 20 de poezii, majoritatea de dragoste. As dori sa le public intr-un volum, m-ati putea ajuta dumneavoastra sau ar trebui sa fie mai mult de 20? Daca vreti va trimit o poezie ca sa vedeti cum sta treaba. Multumesc pentru timpul acordat!

 315. Lory said,

  on iunie 13th, 2013 at 2:13 pm

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca pentru a va trimite o carte sau poezii trebuie neaparat folosite diacriticele.
  Imi vine foarte greu sa scriu folosindu-le.
  Multumesc!

 316. Mihaela said,

  on iunie 14th, 2013 at 10:14 pm

  Enigma mea o stii doar tu,
  Enigma ta ,o stiu doar eu.
  Sufletul meu ,ti-l dau cadou,
  Cu o conditie:sa-l fur pe -al tau.

  Iti dau un zambet,dar iti cer,
  In loc ,sa-mi dai sarutul tau.
  De nu vei vrea,eu tot iti fur,
  Sufletul tau,fara sa-ti cer.

  De vrei sa fugi,eu te cuprind,
  De maini,de corp ,surasu-i lin.
  De vrei sa stai,te prind asa,
  Si-ncerc s-ating inima ta.

  Idila by Mihaela Georgescu

 317. Mihaela said,

  on iunie 14th, 2013 at 10:15 pm

  De ce zambesti cand te privesc?
  Nu ezita sa ma iubesti.
  Te las in brate sa ma iei,
  Sarutul meu e flori de tei.

  Atinge-ma pe maini ,as vrea,
  Sa simt catifelarea ta.
  Pe mine, sa ma lasi sa simt,
  Sarutu-ti dulce,fin si lin.

  In brate de ma iei usor,
  Iti simt privirea ca un dor.
  Pun capul lin, pe pieptul tau,
  Visand aievea, ca-s doar eu.

  Te rog cu ochii lacrimand,
  Sa nu ma lasi incet plangand.
  Sufletul meu arzand mereu,
  Plange din nou,de dorul tau.

  Pasiune by Mihaela Georgescu

 318. Mihaela said,

  on iunie 14th, 2013 at 10:16 pm

  De luni intregi,eu tot incerc,
  Sa-ti intr-un suflet, ca un inger.
  Eu vreau si sper sa ma adori,
  Soptindu-ti vorbe de amor.

  Dar tu nu vrei sa ma atingi,
  Nu vrei s-auzi soapte de-amor.
  Nu vrei sa crezi ce iti soptesc,
  M-alungi tot timpul nefiresc.

  Iar eu incerc ,incerc mereu,
  S-ajung sa iau sufletul tau.
  Dar nu ma lasi de fel sa fur,
  Ce-ti apartine, suflet pur.

  Am obosit ca sa iti cer ,
  Iubire simpla ,de mister.
  De nu vrei tu,ca sa imi dai,
  Renunt la tine ,chip balai.

  Adorm mereu cu tine-n gand,
  Oftez tot timpul si plangand,
  In vis,eu te visez mereu ,
  Te-alung sa pleci din visul meu.

  Dar tu nu vrei si te incrunti,
  Ca te alung mereu ,mereu,
  Ai vrea sa stii ,de te iubesc,
  Ai vrea sa plangi la capul meu.

  Acum am renuntat la tine.
  Nu te mai vreau,nu te doresc,
  O spun prin lacrimi si suspine,
  De mor de dragul tau ceresc.

  Acum ca eu nu te mai vreau,
  Tu plangi stingher in locul tau,
  Iti pare rau ca-i renuntat,
  La focul sufletului tau.

  Tu ai pierdut ce-i mai de pret,
  Iubire pura ,ochi ,tristeti,
  De plangi acum ,nu-i vina mea
  M-ai alungat din viata ta.

  Regrete tardive….by Mihaela Georgescu

 319. Alexandra said,

  on iunie 16th, 2013 at 10:42 pm

  Buna. Ma numesc Alexandra si am 16 ani.
  De curand am scris o carte SF si as vrea sa o public , dar nu prea am situatia financiara pentru acest lucru. Am inteles de la un prieten ca se poate publica si pe banii editurii dar cum o pot face ?
  Multumesc anticipat!

 320. Manuela Mania said,

  on iunie 17th, 2013 at 10:19 pm

  As dori sa public un volum de poezii, atat in format electronic cat si pe hartie. Este vorba despre poezii pe care le-am scris cu ani in urma, si pe care nu le-am publicat niciodata, considerandu-le prea intime. Recent am publicat cateva dintre ele pe situl http://www.pozii.biz si mi-as dori ca sa impart poeziile mele, in format electronic cu cei ce iubesc poezia. As dori sa imi spuneti care este parearea Dumneavoastra despre aceste poezii si daca am sanse sa le public. Celor apropiati mi-as dori sa le pot darui cartea in format pe hartie. Va multumesc anticipat pentru mesaj si va rog sa-mi spuneti pe ce adresa va pot trimite cateva dintre poezii.


 321. on iunie 18th, 2013 at 3:22 pm

  Desigur. Iar de curand avem, pentru un numar limitat de beneficiari, o oferta foarte atractiva.
  Faceti click aici: http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/. Veti vedea ca puteti sa va puneti cartea la punct impreuna cu un redactor de la editura eLiteratura in timpul concediului si sa beneficiati de finantare din partea editurii, pentru publicare simultana pe hartie si in mediu electronic.
  Va asteptam la Navodari!


 322. on iunie 19th, 2013 at 8:20 pm

  …Incercati pachetul nostru promotional de aici: http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/

 323. David Sima said,

  on iunie 20th, 2013 at 6:19 pm

  Domnule Poenaru, v-am trimis un mail cu 2 poezii. L-ati primit?


 324. on iunie 22nd, 2013 at 1:55 pm

  Am primit mesajul și ți-am răspuns prin e-mail.
  Te așteptăm la mare, cu parintii, daca te hotarasti sa vii:
  http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/
  Mult succes in continuare.


 325. on iunie 22nd, 2013 at 1:57 pm

  Veniti la mare cu noi! Vom avea ocazia sa lucram impreuna asupra cartii dumneavoastra.
  http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/


 326. on iunie 22nd, 2013 at 1:59 pm

  Va asteptam la mare, pentru a lucra impreuna asupra cartii.
  http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/

 327. Nicoleta said,

  on iunie 23rd, 2013 at 8:23 pm

  Buna..Ma numesc Nicoleta si am ani imi doresc sa scriu o carte S.F dar am atat de multe teme…Ma puteti ajuta sa aleg dintre extrateresti si taramul de dincolo de nori ?


 328. on iunie 23rd, 2013 at 9:28 pm

  Cu draga inima te ajut. Cel mai bine ar fi sa vii la workshop-ul de creatie literara de la mare. Obtii si finantare pentru publicarea cartii si beneficiezi de indrumarea unui redactor. Daca ai sub 18 ani trebuie sa vii cu cel putin unul dintre parinti. Aveti astfel ocazia sa faceti si o vacanta in familie, la malul marii.

  Detalii despre programul de la mare gasesti la acest link: http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/„>


 329. on iunie 24th, 2013 at 4:58 pm

  Stimati Domni / Doamne,
  Am scris o carte, publicata de Editura House of Guides, in 2010 – „Rezonanţa magnetică nucleară dedicată” – despre tehnici RMN articular, utilă atât profesioniştilor şi medicilor rezidenţi, cât şi cititorilor care doresc să-şi lărgească orizontul cunoştinţelor într-un domeniu care le era până acum necunoscut.
  Prezentarea completa o puteti regasi la adresa: http://www.houseofguides.ro/ro-ro/%C3%8En-afara-colec%C5%A3iilor-cat41/Rezonan%C5%A3a-magnetic%C4%83-nuclear%C4%83-dedicat%C4%83-prod524.aspx
  As putea sa public, cu ajutorul dumneavoastra, editia sa electronica?
  Va multumesc, o seara placuta!
  RRI


 330. on iunie 25th, 2013 at 8:47 am

  V-am trimis un email. Sper ca l-ati primit.

 331. Mariana said,

  on iulie 1st, 2013 at 10:37 am

  Sunt un copil,in ziua de azi toti trecem prin schimbari minore sau nu,dar incet incet invatam cum sa mergem inainte.Am 15 ani,ciudat nu?Dar totusi stiu destule,am invatat destul,incat imi vine sa spun STOP.Incapatanarea mea si curiozitatea m-a facut sa-mi pierd controlul.Alcool,tigari,bani aruncati pe geam ne vazand ca imi fac rau mie si celor din jur.Am iubit,am ranit,am urat si am invatat.Sunt multe de scris,toate astea adunate imi formeaza jurnalul gandurilor mele,invatand din greseli am incercat sa ajut pe cei ce ii iubesc,insa le faceam rau prin egoul meu prea mare fara a intelege ca ei singuri trebuie sa invete din greseliile lor.Am ramas in final doar cu cativa frati ai mei,cu muzica si versurile mele si foarte putine persoane iubitoare care ma incurajeaza..Buna,as vrea sa scriu un roman,despre viata de copil din ziua de azi.Chiar mi-ar face placere,si nu pentru bani,ci pentru a impartasi si celorlalti tot ce am trait,si ca si ei sa invete ca viata nu este asa cum pare.Astept un raspuns.Multumesc.

 332. s.c. said,

  on iulie 1st, 2013 at 5:18 pm

  Buna ziua. Indraznesc si eu sa va deranjez pentru ca am un prieten care tot scrie poezii, iar eu cred ca are talent. Dar as prefera si parerea dumneavoastra.
  Va multumesc anticipat


 333. on iulie 7th, 2013 at 8:15 am

  Il asteptam pe autor la mare, la workshop-ul editorial: http://coresi.net/fiiAutor/vrei-sa-publici-o-carte-vino-la-mare-editurile-epublishers-si-eliteratura-iti-ofera-consultanta-si-finantare/


 334. on iulie 7th, 2013 at 8:16 am

  Scrie si trimite-ne primele capitole pentru evaluare.


 335. on iulie 9th, 2013 at 10:51 am

  La virsta de 11 ani ma simteam singura. Iubeam sa citesc multe poezii.Intro zi profesoarea mea de limba romina a descoperit un minunat talent in mine . Din acea zi scrieam 100 poezii, imi parea curios ,prefer sa scriu poezii un pic triste . Toti care ma inconjurau ma svatuiau sa ma ocup cit mai mult. In prezent am 14 ani ,ciudat nui asa,imi parea asta tot o ocupatie a copilarie dar am intelesc ca fiecare poezie ascunde o taina care-i cunoscuta doar autorului,poeziile mele sun t plingeri de durere a sufletului.

 336. tieran said,

  on iulie 9th, 2013 at 4:25 pm

  Buna Ziua
  Am terminat de scris un roman politist sunt teribil de fericita pentru ca este visul meu de cand aveam 17 ani. As dorii sa stiu care este parerea voastra despre el. Sunt la inceput si nu am mai scris nimic pana atunci mi-am canalizat toata energia documentand-ma despre ceea ce nu cunosteam. Daca va place ceea ce am scris si considerati ca poate fi publicat ce am de facut? Care sunt conditiile? Va multumesc daca doriti sa colaboram numai prin e-mail ar fi perfect.

 337. tieran said,

  on iulie 9th, 2013 at 5:47 pm

  Va multumesc foarte mult. Cand as putea primi raspunsul pentru a sti daca va placut sau nu?

 338. tieran said,

  on iulie 9th, 2013 at 6:08 pm

  Buna Ziua
  Am terminat de scris un roman politist sunt teribil de fericita pentru ca este visul meu de cand aveam 17 ani. As dorii sa stiu care este parerea voastra despre el. Sunt la inceput si nu am mai scris nimic pana atunci mi-am canalizat toata energia documentandu-ma despre ceea ce nu cunosteam. Daca va place ceea ce am scris si considerati ca poate fi publicat ce am de facut? Care sunt conditiile? Va multumesc daca doriti sa colaboram numai prin e-mail ar fi perfect


 339. on iulie 10th, 2013 at 11:07 pm

  Poți să trimiți câteva poezii pe adresa info@epublishers.info.

 340. Razvan said,

  on iulie 19th, 2013 at 9:43 am

  Buna ziua,numele meu este Razvan, si am o pasiune pentru romanele de dragoste ,si mam gandit sa incep sa scriu si eu o carte despre acest subiect.Dar ma simt putin descurajat tinand cont de faptul ca in Romania este cam greu sa promovezi ca tanar scriitor mai ales daca nu ai la activ nici o lucrare publicata.In plus nu am o facultate termimata dar simt ca as avea multe de oferit.As dori o parere
  a dumneavoastra si o indrumare,va multumesc anticipat.

 341. Emilian said,

  on august 5th, 2013 at 1:57 am

  Buna, mai este valabil ce afirmati la inceput ? Poezii pot sa va scriu una sau 2, ca sa decideti daca sint bune (am cautat/citit si nu am gasit asa bune,online)
  Poate va conving, si inca un domeniu, unde am potential, este spiritualul. Practic yoga de mai mult de 15 ani, iar efectul, mai corect este miracole, nu sint credibile, fara explicatiile de rigoare. In aceste 2 domenii, am potentialul. Poate primesc si un raspuns, si… mai vedem ce iese. Am ce sa ofer, insa nu stiu cum sa procedez.


 342. on august 5th, 2013 at 8:55 am

  Trimiteti poeziile la info@epublishers.info.

 343. Emilian said,

  on august 5th, 2013 at 9:24 am

  A fost doar un vis,ce nu a fost sa fie,
  Real..dragostea mea,invaluit in fum,
  Unde erau lumini,acum…sint numai umbre,
  M-ai zguduit in suflet,s-a incheiat un drum.

  La inceput,crescut-a,spre cer,a sa vapaie,
  Dintr-un taciune stins,ce-abia mai licarea.
  Si-a stralucit in flacari,si-a risipit suvoaie,
  Dar a-nghetat izvorul,din stralucirea sa.  Eu te-am visat,de-atitea ori,
  In noptile pusti si reci,
  Cum ma chemai strigind pe nume,
  Batind carari,si lungi poteci.

  Din ochi-mi,lacrima ce-mi curge
  Mi s-a uscat,sarind cararea,
  Pe vai,ce mi-au brazdat obrajii,
  Pecetluind pe fata jalea.  Era duminica,si in cursul zilei,dupa revenirea mamei de la biserica,am intrebat-o despre ce se predicase.Maria Egipteanca,mi-a raspuns,iar seara in pat,gindul meu,era la Maria,inchipuind incercarea si imposibilitatea ei de a intra in biserica.Izbucnirea ei in lacrimi,intelegind ca,puterea se opunea,ca ea sa patrunda in locasul sfint.Ea era desfrinata.
  Si am adormit in lacrimi.A doua zi,luni,de dimineata,mentinind hotarirea de fixare a mintii mele intr-un singur punct,plingeam cit mai discret avind viziunea Mariei,bogatia de emotii ce insotea viziunea,in timp ce executam sarcinile cerute pe perioada serviciului din acea zi.La ora 18.00 am ajuns acasa,sleit si obosit.Nu de lucru,efortul mental cerut,la mentinerea acelor conditii,este mai mult decit mare.Pe atunci,nici nu stiam ce potential aveam.Eram in bucatarie,si,pentru prima data,in acea zi,am rostit mental,dupa ce privisem ceasul: Sint obosit,acum ma relaxez.Apoi,in picioare fiind,sprijinit la spate de dulap,mi-am intors privirile spre geam.Minunea s-a petrecut,in momentul cind am abandonat acea concentrare a viziunii.Pentru o secunda,eu s-a dizolvat,iar ce a ramas,privea gindurile,tot asa cum un eu,priveste la tv.Instantaneu,intelesul,CIURDA, s-a revelat.In secunda urmatoare,eu mi-am revenit,concomitent cu imaginea unor turme mari de bivoli,ce alearga stirnind praful.Imaginea,era reproducerea a ceia ce devenise vizibil cu o secunda mai devreme.Asta a fost una din multele experiente spirituale,traite pe parcursul celor 15 ani de yoga.Multe le-am exprimat prin poezii.

  De dimineata,cu putere,
  Mentine gindul,neclintit,
  Si-l investeste cu durere,
  Si sentimente ce-ai trait.

  Si toata grija ta sa fie,
  Vointa ta,sa nu voiasca,
  Sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca,
  Vointa Sa,ca sa se nasca.

  Cam asta e.Nu stiu ce sa va mai scriu,momentan.Sa vedem.

 344. Emilian said,

  on august 5th, 2013 at 10:19 am

  Ah,am uitat,multa lume are acasa un dvd player,acesta e capabil sa redea muzica 5.1 in format DTS sau DD (dolby digital).Problema cu discurile 5.1 este ca nu se gasesc.Stiu sa creez un CD de muzica DD 5.1 sau 5.1 DTS,problema e dreptul de autor.Mai stiu sa creez DVD-filme profesionale (bbmpeg,avisinth,Qenc) si stiu sa fac reclame video,intr-un cuvint,ma pricep la editari video si sunet,orice fel,folosind programe free.

 345. Diana said,

  on august 8th, 2013 at 12:55 pm

  Buna ziua. Am aproape 13 ani, dar am o pasiune pentru scris de .. in jur de un an. As vrea sa va rog sa imi spuneti si mie cam care ar fi structura care trebuie s-o cuprinda normal o carte/poveste. Ah sa nu uit. Eu de obicei scriu povesti de dragoste, , horror sau SF. Si cam cate sanse as avea sa citeasca cineva povestile scrise de o … pustoaica. Multumesc pentru timpul acordat :).

 346. Andreea said,

  on august 8th, 2013 at 4:23 pm

  Buna ziua! Numele meu este Andreea si am 14 ani. Inca de mica m-am simtit atrasa de astfel de lucruri. Ba chiar, la noua ani am publicat prima mea poezie in urma unui concurs. Acum, in prezent, am inceput sa scriu creatii numai in proza. As vrea sa public o carte, asta daca am potential. Nu am primit pana acum o parere profesionista, de aceea as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Desi sunt o romantica incurabila, vreau ca prima mea poveste sa fie science- fiction. Desigur, imi place sa adaug mai multe genuri, incat sa iasa mai bine structurat. Deja m-am hotarat ce carte sa scriu. O sa va fac un mic rezumat al conceptului.

  ” In urma cu trei ani, un grup de arheologi au plecat in cautarea unui artefact legendar. Aseera este cunoscut pentru puterile sale tamaduitoare, insa existenta lui ramane un mister. Echipa formata din profesorul Hannigan, cel mai mare arheolog al momentului, si al discipolilor sai a dat gres.
  Acum, o noua generatie de elevi ajung la Universitatea Arheologica Gerald Bruhain. Parintii acestora le interzice practicarea studiului arheologic, insa asta doar ii impulsioneaza sa le ia exemplu parintilor.
  Eloise Evans, fiica renumitului arheolog Christian Evans, decide sa reia expeditia tatalui sau fiind convinsa ca il va face mandru. Mama sa, Alyona, se arata impotriva tuturor lucrurilor dorite de fata.
  Dylan Carter, fiul directorului Universitatii, este si el satul de predicile parintilor sai. Isi doreste atat de mult sa le dovedeasca ca poate fi un argeolog renumit, incat se aliaza cu Eloise. Astfel cei doi fac o echipa impreuna cu Malina Weaver, Albert Cartolon si noul profesor de antropologie, Blake Hannigan.
  Malina Weaver – Lina – este cea mai buna prietena a lui Eloise, ea spijinind-o in orice situatie. Lina este mereu judecata ca ar fi incapabila si inapta din punct de vedere intelectual pentru a absolvii cursurile universitati. Avand o mama profesoara, ea este un geniu in epigrafie, insa este judecata dupa aspectul ei de papusa Barbie.
  Albert Cartolon – Tony – este un geniu in calculatoare. Ca si Lina el este judecat dupa totalitatea glumelor sale si ale intelectului scazut, asta din punctul de vedere al colegilor. El poarta o masca in societate si se remarca prin inteligenta si cunostiintele dobandite in domeniul informatic.
  Blake Hannigan, este noul profesor de antropologie. Fiind nepotul celui mai mare arheolog, el este un student model. A reusit sa treaca de toate probele, incat a devenit profesor la douazeci si patru de ani, dar pastrandu-si calificarea de arheolog. Decide sa ii sprijine pe elevi fiindca stie cat de greu e sa iti fie interzis visul, asadar se razvrateste impotriva conducerii.”
  Cam asta ar fi conceptul. Oricum, in afara de cele cinci personaje principale, vor exista si cele secundare reprezentate de vechea echipa de arheologi, cei ce mai sunt in viata fiindca mai multi si-ar pierdut-o in urma expeditiei; elevii de la Gerald Bruhain si noile personaje ce vor ajuta la investigatie. Aseera este un artefact asuns si nu se stie cu exactitate locatia. Cel ce stia foarte bine unde se afla era chiar bunicul lui Blake, Hannigan.
  Cu cat personajele inainteaza si afla mai multe lucruri, cu atat mai multe mistere apar. Pana la urma cartea va lua o intorsatura zdravana.
  Povestea este SF, dar acest gen se imbina cu mult mister si un strop de romantism.
  Cartea va fi povestita de Eloise, ea fiind un personaj omniprezent si care are cunostiinte dezvoltate in ceea ce priveste personajele. Vor fi relatate intamplarile celor cinci, dar si pasaje din trecutul lui Eloise care ne vor ajuta sa le punem pe toate cap la cap. Voi incerca sa captez atentia cititorului adaugand multe mistere cara sa condimenteze povestea.
  Daca se poate, vreau sa astept pana cand scriu macar cinci capitole, apoi sa v-o trimit. Am nevoie de editare, fiindca stiu sigur ca pot fi neatenta. Cred ca ma descurc cu gramatica, insa mereu trebuie sa gresesc cate ceva la exprimare. Ma puteti ajuta? Sunt lipsita de experienta si am nevoie de o parere profesionista. Am un prost obicei de a grabi lucrurile, dar aceasta carte vreau sa iasa impecabila. Acum, am cateva nelamuriri. Cam cate pagini ar trebui sa scriem intr-un roman?
  Sa zicem ca am scris toata povestea. Eu va trimit cartea si apoi ce urmeaza? Sunt lipsita de astfel de cunostiinte. Din cate stiam, pentru o publicare, autorul trebuie sa plateasca o suma de bani. Nu-i asa?

  Multumesc anticipat.

 347. Ana said,

  on august 12th, 2013 at 2:12 pm

  Am cateva carti rescrise cum ar fi: 1) Un om de lume, Traducere din limba engleză şi note de Oana Nedelcu; 2) CARLOS RUIZ ZAFÓN, Prinţul din negură, Traducere din limba spaniolă de Alina Ţiţei si altele.
  Cum procedez pentru a fi puse pe site?

  Ana

 348. Lavinia said,

  on august 13th, 2013 at 7:20 pm

  Buna ziua,
  Domnule as vrea sa va spun ca acum scriu o carte si cum sunt aproape de final as vrea sa va intreb daca pot sa va trimit putin din ea. As vrea sa stiu daca este este destul de buna pentru a fi data spre publicare . V-am mai trimis altadata ceva din scrierile mele, dar am renuntat pentru ca nu mi-a placut ce a iesit.
  Multumesc!


 349. on august 18th, 2013 at 6:09 pm

  Ce inseamna „carti rescrise” si de ce doriti sa le puneti pe un site?
  Pe care site intentionati sa le „puneti”?


 350. on august 18th, 2013 at 6:11 pm

  Draga Andreea, poveste ta SF se anunta foarte interesanta.
  Cand va fi gata, ia legatura cu editura noastra la info@epublishers.info si vom vedea ce va fi de facut in continuare pentru aparitia cartii.
  Succes!


 351. on august 18th, 2013 at 6:12 pm

  Nu am inteles foarte bine intrebarea.
  In orice caz, trimite-ne ceva din ce ai scris si re-formuleaza intrebarea.
  info@epublishers.info

 352. madalina said,

  on august 22nd, 2013 at 9:13 pm

  buna, ma numesc Madalina si am inceput sa scriu o carte care mi se pare mie ca este pentru aproape toate varstele si as dori sa o public insa nu este gata si nici nu stiu daca lumii ii va placea. As putea sa va trimit ceea ce am scris pana acum din carte sa-mi spuneti daca ma descurc? Si scriu si destul de multe poezii de cativa ani, deci am experienta, citesc foarte multe carti, poezii, piese de teatru…mai ales ca sunt la actorie.

 353. Rosca Alesea said,

  on august 27th, 2013 at 6:53 pm

  Buna. Asvrea sa stiu cum as putea sa trimit nistelucrari de ale mele. Si as putea oare sa fiu sigura ca lucrarilenuvor fi copiate de cineva. Eu am 27 de ani, de profesie sunt jurist dar scriu poiezii de la 9 ani si numarul poieziilor nici nu il stiu sigur.

 354. Rosca Alesea said,

  on august 27th, 2013 at 6:59 pm

  Desigur nu toate din ele coincid cerintelor de publicare dupa parerea mea, dar vreo 200 de lucrari as putea alege. La fel am o ideie de poveste pe care am descriso prescurtat, adica nu am desfacsurat pe larg ideea. Multumesc anticipat.


 355. on august 30th, 2013 at 10:55 am

  Sigur, va rugam sa ne trimiteti ce ati scris. Vom citi cu placere. info@epublishers.info

 356. Moroșan Cleopatra said,

  on septembrie 4th, 2013 at 4:29 am

  Bună ziua,
  Am scris un roman pe care l-am intitulat ,,Scrisoare către Astral,, Aș dori să public cartea online și să tipăresc pentru început vreo 10 exemplare , pentru a afla cum va fi primită cartea. Vă pot trimite câteva spicuiri privind conținutul cărții și o scurtă prezentare a tematicii. Dacă se poate aș dori să cedez drepturile de autor editurii , în baza unui contract de editare și difuzare sau o altă variantă ( eventual cu plată) , dacă îmi puteți asigura difuzarea cărții. Aștept vești de la dvs. pe următoarea asresă: cleopatram01@yahoo.com, telefon: 0230514949.
  Vă mulțumesc, C.Moroșan.

 357. ramona said,

  on septembrie 6th, 2013 at 9:45 am

  Buna ziua ,azi intamplator am dat peste site-ul dumneavoastra si mi se pare interesant.Totodata as avea o intrebare am si eu o carte de poezi scrisa de mine dar needitata pana in momentul de fata.As vrea sa stiu cu cine trebuie sa iau legatura pentru a vorbi mai multe.Specific adresa de email nu imi merge.Multumesc astept raspuns.

 358. Gabriela Dolhascanu said,

  on septembrie 18th, 2013 at 3:16 pm

  Buna ziua ! Ma numesc Dolhascanu Gabriela , sunt eleva in clasa a XI-a. Ma pasioneaza foarte mult scrisul. Am inceput deja sa scriu o carte. As putea sa va trimit primul capitol ?

 359. Liliana said,

  on septembrie 26th, 2013 at 5:51 pm

  Buna ziua numele meu este Liliana .Am scris o carte , pe calculatorul meu am imprimato in pagini de 269.In aceste pag.am reflectat actiiunile si trairile mele .din copilaria mea si pana in prezent .As dori sa aruncati ochii dv.critici de editor peste citeva file sa va faceti o parere despre cele scrise de mine ,si daca intradevar imi dati un raspuns afirmativ inseamna ca nu am muncit in zadar doi ani de zile la cartea mea. Am ales titlu cartii –Nimic nu este pentru todeauna –Multumesc .

 360. oricine said,

  on septembrie 26th, 2013 at 10:19 pm

  era zeita-a scenei
  maestru papusar
  sa incerci s-o intelegi
  era-n zadar

  era a ei sfanta arta
  putea fi vie
  putea fi moarta

  vad si acum in a mea minte
  acei ochi frumosi
  puteau fi reci
  puteau fi luminoasi

  acei ochi misteriosi

  acei ochi nebuni
  ce-n frenezia lor
  puteau starni furtuni

  acei ochi melodiosi
  ce-n a a;or dulceata
  naturii moarte dadeau viata

 361. oricine said,

  on septembrie 26th, 2013 at 10:22 pm

  daca se poate,niste pareri :) multumesc!

 362. Policala Flavia said,

  on octombrie 16th, 2013 at 7:11 am

  Buna ziua. As dori sa imi public poeziile pe care am inceput sa le scriu acum cativa ani si care pentru mine personal au o semnificatie deosebita. Imi puteti spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati dupa ce citit lucrarile si cum se procedeaza cu publicarea?

  Multumesc mult,

  Policala Flavia-Denisa

 363. Policala Flavia said,

  on octombrie 16th, 2013 at 7:13 am

  Imi cer scuze, am omis o litera :) : *cititi

 364. roryta said,

  on octombrie 19th, 2013 at 7:48 pm

  Buna ziua!

  As dori sa stiu daca dv. publicati doar carti scrise de debutanti (care n-au mai scris niciodata) sau publicati si carti ale celor care au debutat deja?


 365. on octombrie 20th, 2013 at 1:10 am

  Publicam si debutanti, daca lucrarea este publicabila.
  Scrieti-ne la info@epublishers.info.


 366. on octombrie 20th, 2013 at 1:11 am

  Trimiteti 15-20 poezii la info@epublishers.info pentru ca un redactor sa determine daca poeziile dvs sunt publicabile.


 367. on octombrie 20th, 2013 at 1:12 am

  …suna promitator pentru inceput, dar aveti nevoie de multe lecturi si mult exercitiu.
  Succes!


 368. on octombrie 20th, 2013 at 1:12 am

  Trimiteti 15-20 pagini spre evaluare la info@epublishers.info.


 369. on octombrie 20th, 2013 at 1:13 am

  Sigur ca da. Pe adresa info@epublishers.info.


 370. on octombrie 20th, 2013 at 1:14 am

  Sunati la telefonul 0213128212, daca nu puteti trimite email.


 371. on octombrie 20th, 2013 at 1:15 am

  Va rog sa trimiteti 20 de pagini din carte pe adresa info@epublishers.info spre evaluare.


 372. on octombrie 20th, 2013 at 1:18 am

  Pentru o parere avizata, este bine sa trimiteti in jur de 20-30 pagini editurii: info@epublishers.info

 373. Andreea said,

  on noiembrie 1st, 2013 at 9:59 pm

  Adresa de mail lasata de dvs nu este valida. A-ti putea lasa o adresa buna? Vreau sa va trimit cartea la care lucrez. Va multumesc

 374. Andreea said,

  on noiembrie 1st, 2013 at 10:18 pm

  vreau sa stiu ce parere aveti. Va multumesc! http://suntamantasotuluimeu.blogspot.com.es/

 375. Lavinia said,

  on noiembrie 8th, 2013 at 9:01 pm

  Daca vrei sa trimiti o carte spre publicare la o editura trebuie aa fie neaparat in format electronic? De ce? Multumesc anticipat!

 376. Daniela said,

  on noiembrie 12th, 2013 at 12:33 am

  Buna ziua,
  Spuneti-mi va rog, procentul perceput de dumneavoastra e identic atat pentru publicare in limba engleza cat si in limba romana?
  Multumesc

 377. simplu said,

  on noiembrie 17th, 2013 at 9:26 pm

  ce parere aveti?

 378. poezician said,

  on noiembrie 22nd, 2013 at 3:33 pm

  Buna ziua! As vrea sa-mi public poeziile intr-un volum, ideea unei carti in format electronic nu-mi surade. Am postat o parte din poeziile mele pe blogul personal, http://poezician.wordpress.com/. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez. Va multumesc!


 379. on decembrie 5th, 2013 at 1:56 pm

  ePublishers va poate publica volumul si in format tiparit. Scrieti la info@epublishers.info.


 380. on decembrie 5th, 2013 at 1:58 pm

  Despre…?


 381. on decembrie 5th, 2013 at 2:00 pm

  Nu am inteles bine intrebarea. Pentru lamuriri scrieti va rog la info@epublishers.info.


 382. on decembrie 5th, 2013 at 2:00 pm

  Nu trebuie sa fie neaparat in format electronic, dar atunci sunt costuri suplimentare pentru introducerea textului in calculator.


 383. on decembrie 5th, 2013 at 2:03 pm

  info@epublishers.info nu este o adrea valida? Poate ati gresit o litera?


 384. on decembrie 5th, 2013 at 2:07 pm

  Scrieti frumos si antrenant, ramane sa mai faceti cateva retusuri ortografice.
  Dar aceasta poate desigur rezolva redactorul, daca va hotarati sa publicati cartea printr-o editura.


 385. on decembrie 15th, 2013 at 9:31 pm

  Stimate dle Vasile Poenaru,
  Ajuns cu totul din intamplare pe acest site, am citit cateva intrebari si raspunsurile dv la ele, fiind captivat si citind in continuare din ce in ce mai interesat ce spun cei care vi se adreseaza. Nu pot sa nu va felicit pentru rabdarea si politetea dv.
  Sesizez din lectura intrebarilor (majoritatea sunt adolescenti) ca exista o nevoie acuta pentru ei de afirmare, de exprimare a sentimentelor si a primelor experiente de viata, dar si de creatie. Ma intreb si va intreb: ce fac profesorii lor de romana, cum ii formeaza, cum le indruma pasii? Se vede clar ca acesti tineri nu li se pot adresa si cred ca nici nu au incredere in ei. Nu pun in discutie naivitatile lor, firesti pana la un punct si care, in unele cazuri, sunt pline de farmec. Vor ramane cu ele? Pentru cat timp?
  Oare n-ar trebui ca printr-un departament al Ministerului Invatamantului sa se creeze site-uri pentru elevi (macar), pe discipline, inclusiv in domeniul muzicii si sportului, in care acestia sa-si expuna, daca au, realizarile, sa primeasca indrumari, sa fie incurajati si astfel sa fie atrasi catre lucrurile bune din aceasta viata?
  Intelegand ca activitatea dv are si o latura comerciala, va sugerez sa va ganditi daca nu ati putea sa acceptati o astfel de provocare, sa atrageti fonduri europene si sprijinul Ministerului, financiar si nu numai. Din cate am mai citit despre POSDRU, ar exista o astfel de posibilitate. Sigur ca totul necesita un mare efort, fonduri si entuziasm. Dar cred ca rezultatele ce s-ar obtine ar merita.
  Mult succes in activitatea dv.
  Cu multa considerartie, Ch. Grigore

 386. Grigore Chiriac said,

  on decembrie 16th, 2013 at 12:46 pm

  Coresi

  Stimate dle Vasile Poenaru,
  Am ajuns cu totul din intamplare pe acest site, am citit la început cateva intrebari si raspunsurile dv la ele, pentru ca apoi, fiind captivat, să-l parcurg aproape în întregime. Nu pot sa nu va felicit pentru rabdarea si politetea dv.
  Sesizez din lectura intrebarilor (majoritatea sunt adolescenti) ca exista o nevoie acuta pentru ei de afirmare, de exprimare a sentimentelor si a primelor experiente de viata, dar si de creatie. Ma intreb si va intreb: ce fac profesorii lor de romana, cum ii formeaza, cum le indruma pasii? Se vede clar ca acesti tineri nu li se pot adresa si cred ca nici nu au incredere in ei. Nu pun in discutie naivitatile lor, firesti pana la un punct si care, in unele cazuri, sunt pline de farmec. Vor ramane cu ele? Pentru cat timp?
  Oare n-ar trebui ca printr-un departament al Ministerului Invatamantului sa se creeze site-uri pentru elevi (macar), pe discipline, inclusiv in domeniul muzicii si sportului, in care acestia sa-si expuna, daca au, realizarile, sa primeasca indrumari, sa fie incurajati si astfel sa fie atrasi catre lucrurile bune din aceasta viata?
  Intelegand ca activitatea dv are si o latura comerciala, va sugerez sa va ganditi daca nu ati putea sa acceptati o astfel de provocare, cu fonduri europene si sprijinul Ministerului, financiar si nu numai. Din cate am mai citit despre POSDRU, ar exista o astfel de posibilitate. Sigur ca totul necesita un mare efort, fonduri si entuziasm. Dar cred ca rezultatele ce s-ar obtine ar merita.
  Mult succes in activitatea dv.
  Cu multa consideratie, Ch. Grigore


 387. on decembrie 16th, 2013 at 9:48 pm

  Stimate Domnule Chiriac Grigore,

  Vă mulțumesc foarte mult pentru aprecieri.

  Ați sesizat, într-adevăr, foarte corect, problemele. Încercăm și noi să suplinim, pe cât putem, aceste lipsuri ale învățământului.

  Cu stimă,

  Vasile Poenaru

 388. simona said,

  on ianuarie 11th, 2014 at 8:04 pm

  am intrat aici cu speranta ca poate cineva imi poate spune daca ce compun eu este bine, pt ca scriu de mult… sa-mi spuna parerea sa ma opresc sau sa continui… ar fi pacat sa ma opresc, pt ca am imaginatie, dar nu am gasit acel om sa ma indrume.


 389. on ianuarie 19th, 2014 at 7:20 am

  Scrieti, dar in acelasi timp cititi, cat mai multe carti, pentru a invata sa scrieti. Delimitati-va corect propozitiile si paragrafele. Invatati regulile de ortografie. Si folositi semnele diacritice.
  Cand aveti ceva terminat, trimiteti la editura pentru a primi o evaluare. info@epublishers.info

 390. Tiberiu Popovici said,

  on ianuarie 20th, 2014 at 10:45 am

  Domnule Poenaru, o sa fiu scurt si la obiect.

  Sa nu incetati niciodata sa faceti ceea ce faceti acum! Pentru multi dintre noi, aceasta atentie care o oferiti tinerelor talente, inseamna foarte mult.

  Toate bune,
  Tibi

 391. laura said,

  on ianuarie 21st, 2014 at 10:35 pm

  buna seara

  Numele meu este laura,as dori un feedback din partea dv. in legatura cu povestea sf la care lucrez..e important pentru mine in primul rand parerea unui specialist.Prietenii ma incurajeaza sa scriu insa o parere obiectiva ar fi necesara pentru a putea duce la capat proiectul meu.
  Va rog niste date de contact,sa imi lasati, daca se poate pentru a va trimite o particica din povestea mea .

  va multumesc

 392. Viorica Barbu said,

  on ianuarie 22nd, 2014 at 3:53 pm

  Buna ziua,
  Eu sunt o iubitoare de pisici si as vrea sa scriu o carte despre pisicile pe care le-am avut sa povestesc peripetiile si ciudateniile lor..nu stiu daca poate fii un subiect bun..va rog sa-mi spuneti daca ar avea rost sa scriu asa ceva..pentru unii poate fii un subiect neinteresant,dar pentru iubitorii acestor fiinte cred ca ar fii un subiect placut..
  Am vazut ca incurajati toata lumea..credeti ca e si cazul meu?


 393. on februarie 11th, 2014 at 10:20 pm

  Fara indoiala unii iubitori ai felinelor vor dori sa citeasca o astfel de carte. Important este sa fie scrisa atragator si cu multe amanunte. Succes!


 394. on februarie 11th, 2014 at 10:21 pm

  Cum sa nu! info@epublishers.info


 395. on februarie 11th, 2014 at 10:25 pm

  Multumesc. Ceea ce faceam acum, faceam si inainte… La revista „Limba si literatura pentru elevi” am semnat ani de-a randul Curierul literar, in care comentam poeziile si proza tinerilor autori…

 396. Fratila Nevin said,

  on februarie 23rd, 2014 at 4:00 pm

  Buna ziua!
  Ma numesc Fratila Nevin si am inceput sa scriu un plan despre un posibil roman s.f. .Mentionez ca tema este sfarsitul vietii pe Terra si inceputul acesteia pe o alta planeta identica ,aflata insa intr-o alta galaxie.
  As vrea sa-mi spuneti daca are vreun sens sa continui sau sa ma opresc .
  Cei apropiati considera ca sunt oarecum utopica?!?
  ASTEPT UN RASPUNS.
  Cu stima,Fratila Nevin.

 397. Cosmina said,

  on martie 3rd, 2014 at 3:30 pm

  daca am scris cartea unde o putem trimite ….

 398. Fatoi Maria said,

  on martie 4th, 2014 at 11:05 pm

  Buna ziua! Am 16 ani si de 3 ani am descoperit pasiunea pentru scris. Am scris cateva poezii , dar in final am hotărât sa merg pe proza. Am început sa scriu o carte , acum are aproximativ 60 de pagini. Am abandonat si m-am apucat sa scriu texte scurte pe diferite teme de care te izbesti ca adolescent. As dori sa stiu daca ați putea sa publicați si acest gen de proza? As dori sa stiu daca am talent si daca pot intr-un viitor sa câștig din asta.
  Daca se poate sa primesc niște sfaturi ar fi bine venite.
  Multumesc anticipat!


 399. on martie 23rd, 2014 at 1:12 pm

  Trebuie sa trimiteti paginile pe care le considerati cele mai izbutite pe adresa:
  info@epublishers.info.
  Veti primi un sfat avizat privind calitatea textului.


 400. on martie 23rd, 2014 at 1:13 pm

  Cartea – sau o parte din ea – se va trimite pe adresa info@epublishers.info, impreuna cu cateva date despre autor (varsta, preocuparile, adresa, telefonul etc.).


 401. on martie 23rd, 2014 at 1:16 pm

  Tema acestui roman SF este interesanta, dar importanta este realizarea.
  Numai dumneavoastra veti putea decide daca merita sa continuati sau nu.
  Un sfat insa: nu lasati pe oricine sa afle si sa comenteze planurile si intentiile dumneavoastra de viitor.
  (Realizarile, da! Planurile, nu!)
  Numai dumneavoastra stiti cu adevarat ce vi se potriveste.
  Rareori cei din jur ne incurajeaza. De obicei, se grabesc sa gaseasca un motiv pentru a ne face sa renuntam, ca nu cumva sa demonstram in vreun fel ca suntem mai buni decat ei.
  Trebuie sa va sfatuiti numai cu persoanele de incredere, care va sustin si va iubesc cu adevarat.

 402. denisa said,

  on iunie 24th, 2014 at 2:20 pm

  Buna ziua,

  Va rog frumos, literatura erotica este la cautare? As putea avea minimul de succes?
  Multumesc mult!

 403. Raluca said,

  on august 26th, 2014 at 7:39 pm

  Bună seara,

  Mă numesc Raluca și am 17 ani, iar de câteva luni m-am apucat să scriu o carte fantasy. Pasiunea de a scrie am descoperit-o acum doi sau trei ani. Am ceva probleme și nu reușesc să mă decid între persoana a III-a sau I-a. Mă gândeam să scriu Prologul și Epilogul la persoana a IIIa – având la bază o poveste din trecut neștiută de nimeni -, iar cuprinsul la persoana întâi.
  Prietenii și părinții nu știu ceea ce vreau să fac pentru că-mi este friică de părerea pe care o vor avea. În același timp doresc să-i fac prieteni mele o surpriză.

  Mai am puțin și termin prologul. Aș dori o părere din partea dvs. Am impresia că vocabularul meu este praf. Deaceea aș vrea să știu dacă este ok să vă trimit numai prologul.
  Nu doresc să fac bani, ci doar să le împărtășesc celorlalți ideile mele ce nu mă mai lasă în pace.

  Seară plăcută în continuare

 404. Mily said,

  on octombrie 16th, 2014 at 3:16 pm

  Buna ziua! :)
  Am 15 ani si sunt din judetul Prahova… Pasiunea pentru scris, pe care o mostenesc de la mama mea, am descoperit-o inca de la o varsta foarte frageda… In ultimul timp am inceput sa acord scrisului o mai mare importanta, scrisul reprezentand uneori unica mea cale de exprimare…
  Am ceva timp am creato pagina si un blog pe care postez uneori o parte din ceea ce scriu..Ar insemna mult pentru mine daca ati „arunca o privire” si mi-ati spune parerea dumneavoastra…
  Multumesc!

  http://emanuellamihaela.blogspot.ro/

  https://www.facebook.com/pages/Amurg-de-iubire/1437535386517253

 405. Vilcu Ioana said,

  on noiembrie 21st, 2014 at 1:33 pm

  Buna ziua. Sunt din Ramnicul Valcea si scriu poezi. Ma numesc Vilcu Ioana si am 13 ani. Mi-ar face placere sa va trimit una dintre poeziile mele pentru a va cere o parere. As vrea sa public unele poezii daca vi se par reusite. Insa, pe mine nu ma sustin parintii, decat cativa prieteni….si am nevoie de niste sfaturi. Scriu poezii de mai mult timp. de cand eram mai mica si nu dadeam importanta. Dar acum ma regasesc in ele. Unde as putea sa las o poezie?

 406. Carmen said,

  on noiembrie 22nd, 2014 at 8:46 pm

  Buna ziua domnule Poenaru! Despre cartile de povesti pentru copii ce spuneți? Am scris câteva carti, de cand am un baietl citim foarte multe povesti. ..

 407. Tică said,

  on noiembrie 23rd, 2014 at 5:56 pm

  Salut, oameni buni!
  Încă mai funcționează acest „mecanism”?
  Pace, aștept răspunsul vostru!

 408. Mircea said,

  on decembrie 2nd, 2014 at 5:20 pm

  Buna ziua,in ce format se scrie o carte?Pot folosi text document?

 409. Zancu Nicolae said,

  on decembrie 22nd, 2014 at 8:59 pm

  Bună seara,eu am scris foarte multe poezii,cele mai multe transmit mesaje spirituale sau morale,fac referire la limitele umane,scopul vieţii.Încerc să găsesc scopul vieţii,care este mai presus de materie,mai presus de om sau gândirea umană,care astăzi creează,iar mâine dărâmă,un echilibru între forţele ce ne privesc în această piesă de teatru în care de cele mai multe ori devenim spectatori,uitând astfel că avem un rol de jucat,trimiteţi-mi un mesaj vă rog şi adresa la care vă pot trimite poeziile,poezia nefiind decât zbuciumul interior al omului pe care şi-l pune pe hârtie,amăgindu-se că astfel va scăpa de el,dar devine o febră ce nu poate fi stăpânită,ci doar iubită.Aştept cu drag îndrumare,cu speranţa că voi putea publica o modestă carte de poezii.Doamne-ajută!

 410. Valentin B. said,

  on ianuarie 8th, 2015 at 2:32 pm

  Buna ziua,
  Am inceput sa scriu o carte la indrumarea unor prieteni care in fiecare zi imi spun sa imi pun ideeile si amintirile pe o foaie.
  Este de fap vorba de o autobiografie,povestiri care par ireale si foarte greu de crezut. Multora le-am demonstrat ca sunt reale pentru simplul fapt ca au zis ca mint.
  In fine,m-am apucat de scris si le-am dat sa citeasca doua pagini la locul de munca cu care am creeat o agitatie si mai mare. Pare promitator…
  Am intampinat insa urmatoarea nedumerire: In aceasta carte as vrea sa pot pune niste intamplari care pot fi ilegale si as vrea sa stiu ce se intampla daca public cartea,pot fi arestat? sau mi se poate intampla ceva? As putea totusi sa fac referire la un personaj fictiv,astfel ocolind problema,cu toate ca ast vrea sa dau detalii si sa scriu la persoana 1 lucrarea.


 411. on ianuarie 9th, 2015 at 7:04 pm

  Buna ,ma numesc Olteanu Adriana .
  De la varsta de 13 ani imi placea foarte mult sa gatesc,acum am 25 de ani si gatesc din toata inima pentru persoanele dragi dar si pentru prietenii mei.Fiecare clipa petrecuta in bucatarie este oxigen pentru mine.
  Acum un an am realizat ca ar fi o idee superba sa scriu o carte de retete digitala in format ODF cu retetele mele.Acum practic mai am doar cateva pagini de scris si as vrea sa o public in format digital.Cartea are in jur de 50 de retete cu imagini cu tot.Ma gandesc sa scriu si volumul 2 cu mult mai multe retete in viitor daca lucruriile iese bine.As avea nevoie de un sfat inainte sa iau o decizie asa de importanta!
  Multumesc .


 412. on ianuarie 12th, 2015 at 9:05 am

  In ce privinta ar trebui sa va sfatuiesc? Daca e vorba de publicarea cartii, sfatul meu este sa publicati printr-o editura, ca sa iasa ceva profesionist si sa puteti apara cartea impotriva pirateriei.
  Vizitati site-ul http://www.epublishers.info .


 413. on ianuarie 12th, 2015 at 9:08 am

  Sigur, ca autor veti merge pe ideea ca scrieti fictiune, ca sa nu creada cineva ca ar fi vorba de un… autodenunt!
  Terminati de scris cartea si adresati-va unei edituri – de exemplu ePublishers.


 414. on ianuarie 12th, 2015 at 9:10 am

  Trimiteti un grupaj de poezii pe adresa info@epublishers.info.


 415. on ianuarie 12th, 2015 at 9:15 am

  Folositi Word sau OpenOffice Writer.


 416. on ianuarie 12th, 2015 at 9:16 am

  In ce sens?


 417. on ianuarie 12th, 2015 at 9:17 am

  Contactati editura. http://www.epublishers.info

 418. Corina said,

  on ianuarie 24th, 2015 at 9:03 pm

  Imi place mult sa scriu fictiune (in general povesti dedicate adolescentilor), dar nu arat si altora munca mea. Ma tem de acest lucru gandindu-ma ca ma pot face de ras .
  De o vreme am hotarat sa nu mai ascund aceasta placere a mea de a scrie si am inceput acum cateva zile sa public pe Wattpad inceputul unei nuvele (in timp ar putea deveni roman) la care ma gandesc de mult timp.
  Nici nu stiu daca pot publica carti la varsta mea (16 ani) si momentan nici nu vreau. Imi doresc mult sa aflu parerea oamenilor despre lucrarea mea. Nu vreau sa scriu pentru mine, ci pentru alte persoane care imi apreciaza munca. Acest lucru este ca un imbold care ma ajuta sa imi gasesc inspiratia necesara.
  Problema mea e ca nu prea stiu cum sa-mi fac publicitate. Un sfat sau o idee m-ar putea ajuta mult…

 419. Elsa said,

  on februarie 11th, 2015 at 11:04 pm

  Intr-o carte de pun tot
  Despre: cum prostii pot
  Fast, destepti sa fie
  Dupa a mea teorie!

  Dar ma cam apuc-o frica
  Caci schimbul cool de bibilica,
  Vor da de furca multora din politica,
  Din psicofarma iar saltul cuantic
  Nu va mai fi deloc gigantic

  Pai cine-mi garanteaza mie
  Ca voi scapa de astia vie?
  Mai bine ma las pagubasa
  Proasta eu, dar sanatoasa…


 420. on iulie 19th, 2015 at 2:34 pm

  Nu prea. Se citesc cel mai mult romanele de actiune interesante, cu elemente noi si surprinzatoare – si bine scrise.

 421. Alexandra said,

  on iulie 27th, 2015 at 7:57 pm

  Eu am 13 ani si ador sa scriu. Am inceput la varsta de 9 ani cu niste poezi,i apoi putina proza . Cu proza pot zice ca ma mandresc, desi timiditatea mea a tinut aceste lucrari secrete in primii ani de scris. Am capatat incredere in mine cu timpul, pana cand viata mi-a adus in fata un critic literar care mi-a apreciat singura proza pe care am avut curajul sa i-o inmanez. Primul meu roman SF a luat nastere in vara anului trecut. Sigur, de atunci a trecut mult, iar ideeile mele s-au schimbat. Din acest motiv am fost nevoita sa las prima mea carte balta cu promisiunea ca ma voi intoarce inapoi la ea. Timpul a trecut, iar anul acesta am încercat ceva diferit. De cateva luni scriu un alt roman SF, de care sunt acum legata emotional. Mi-as dori sa aflu daca merita ceea ce scriu.


 422. on august 4th, 2015 at 10:00 am

  Bravo, Alexandra, e foarte bine ca scrii. Trimite-mi, te rog, si mie un fragment pe info@epublishers.info. Multumesc.

 423. Maria Denisa said,

  on august 24th, 2015 at 12:40 pm

  Buna ziua!Am doar 13 ani si am inceput sa scriu si eu de ceva timp niate carti…mai exact 3 as dori sa public macar una dintre ele,dar nu stiu ce sa zic…nu prea am curajul…adica pana acum mi s-au spus pareri da nu cred ca au fost sincere as putea conta pe dvs. sa imi oferiti o parere sincera daca v-as trimite o pagina din poveste?
  Multumesc anticipat!

 424. zenoveiov valentina said,

  on octombrie 18th, 2015 at 1:29 pm

  buna ziua…. va rog scuzati dranjul….dar as dori mai multe detalii despre publicarea unei carti daca se poate. ceea ce scriu eu sunt poezii,am inceput totul dintr-o joaca la varsta de 12 ani….atunci ni s-a dat ca tema sa compunem o pezie,din cauza unui singur cuvant de care nu eram sigura ce inseamna,nu mi s-a acceptat tema….poezia era intitulata mama….nu retin versurile,dar stiu cuvantul din cauza caruia nu am fost acceptata „coline”….desi am fost descurajata,eu nu am renuntat sa scriu,in acea vara,am inceput sa scriu tot felul de poezioare, deoarece am descoperit o noua latura a mea,am descoperit ca ceea ce fac imi place…… va ultumesc anticipat!! cu stima si respect valentina zenoveiov
  …………………………………
  si acum va voi lasa o poezie sa-mi spuneti sib parerea dumneavoastra..
  poezia care o voi scrie este mai recenta din colectia 2015
  In toamna sufletului meu
  In toamna sufletului meu
  Te-ai ascuns iubire,
  Ce n-as da ca sa fiu eu
  Totul pentru tine…
  In toamna sufletului meu
  Mi-am amintit de tine
  Caci in gand eu am si acum,
  Prezenta a ta privire…
  In toamna sufletului meu,
  Durerea ma cuprinde…
  Caci nimeni nu te poate inlocui
  Nimeni, focul nu-l va stinge…
  In toamna sufletului meu,
  Sufar in tacere,
  Ce n-as da ca sa fiu eu
  A ta mangaiere…

 425. zenoveiov valentina said,

  on octombrie 18th, 2015 at 1:31 pm

  Imi cer scuze pentru spatiu intre titlu si poezie…emotii si neatentie

Leave a Reply

*