Acasă la eLiteraturaCe sunt cartea electronică?Cum îţi poţi publica eCartea în cadrul proiectului eLiteraturaLista autorilor publicaţi de eLiteraturaLista cărţilor electronice publicate de eLiteraturaDespre noi - ASB şi ePublishersContactează responsabilii proiectului eLiteratura
Linkuri utile

Horia Gârbea

Scriitorul Horia Gârbea, născut în Bucureşti la 10 august 1962, este profesor universitar de matematică aplicată şi inginer constructor. Conduce Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, fiind şi membru în Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România.

În domeniul ştiinţific s-a impus prin articole şi cursuri de specialitate. În câmpul literar se dovedeşte a fi, de la debutul său din 1982 şi până astăzi, un excelent şi neobosit poet, prozator, dramaturg, traducător, publicist (inclusiv blogger), critic literar, scenarist. A primit numeroase premii literare. Citiţi mai multe aici.

Scriitorul Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti

Horia Gârbea la eLiteratura

În prezent, lui Horia Gârbea i-au apărut în ediţie electronică la eLiteratura romanul Crime la Elsinore şi antologia de nuvele Millenium Digital Sex.

Crime la Esinore. Roman de Horia Gârbea Pentru pagina de prezentare a cărţii Crime la Elsinore, apăsaţi aici. Pentru a cumpăra acest roman, apăsaţi aici. Pentru a citi fragmente din roman, apăsaţi aici. Pentru referinţe critice, apăsaţi aici.
Pentru a cumpăra cartea în diverse formate pentru eBook-reader-e, megeţi la elefant.ro; apăsaţi aici.
Millenium Digital Sex. Culegere de nuvele de Horia Gârbea Pentru pagina de prezentare a cărţii Millenium Digital Sex, apăsaţi aici. Pentru a cumpăra această culegere de nuvele, apăsaţi aici. Pentru a citi fragmente din carte, apăsaţi aici. Pentru referinţe critice, apăsaţi aici.


 

Horia Gârbea în viziunea confraţilor săi

Alex Ştefănescu: „Horia Gârbea este un om-orchestră în apatica literatură română de azi.”

Laurenţiu Ulici: „…o polivalenţă a talentului menită să şteargă finalmente graniţele dintre genurile literare.”

Mircea Ghiţulescu: „Om de atitudine, improvizator de geniu şi poet minulescian, Horia Gârbea seamănă, ca romancier, cu Horaţiu Mălăele ca actor şi caricaturist.“

Daniel Cristea-Enache: „Un computer cu talent.”

Mircea Martin: „Horia Gârbea este un literator înrăit căruia nu i-au scăpat niciun gen şi, probabil, nicio specie literară.”

Dan Perşa: „El e în acelaşi timp un prozator strălucit, un maestru din cei rari ai tabletei şi, după opinia criticii, unul dintre poeţii remarcabili ai promoţiei ce precede îndată optzecismul.”

Dan-Silviu Boerescu: „Cel mai prolific şi polimorf autor nouăzecist.”

Gabriel Dimisianu: „Prozatorul construieşte tipuri prin debordanta vervă ironică.”

Gabriel Coşoveanu: „Cu adevărat nemilos, deci inspirat, este Horia Gârbea cînd vine vorba de portrete, totdeauna scurte, percutante.”

Doina Ruşti: „...o lectură captivantă prin tonul extrem de viu al vocii narative, care creează iluzia unui spectacol, readucîndu-i aminte lectorului că Horia Gârbea este în primul rînd un dramaturg de mare talent.”

Vă invităm să citiţi aici pagina de prezentare a cărţii lui Horia Gârbea, Crime la Elsinore. Roman sau să descărcaţi arhiva cărţii de aici.